Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Καζούρα στη Βραζιλία από τον τερματοφύλακα του Μεξικό: Φρέναρε την Σελεσάο με μεγαλειώδη εμφάνιση

Καζούρα στη Βραζιλία από τον τερματοφύλακα του Μεξικό: Η Μεγαλειώδης εμφάνιση έφ

Η Βραζιλία έμεινε στο 0-0 κόντρα στο Μεξικό στη Φορταλέζα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Οι «βραχυκυκλωμένοι» Βραζιλιάνοι έπεσαν πάνω σε ένα ψυχωμένο Μεξικό αλλά και σε ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ Γκιγιέρμο Οτσόα, ο οποίος κατέβασε... ρολά και υποχρέωσε τους γηπεδούχους στην πρώτη τους γκέλα στη διοργάνωση.
Οι δύο ομάδες συνεχίζουν να μοιράζονται την κορυφή του πρώτου γκρουπ, καθώς αμφότερες έφτασαν στους 4 βαθμούς.
Το ματς:

Χωρίς την σπουδαία φάση, αλλά με αρκετά νεύρα και κάποια σκληρά μαρκαρίσματα κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. 
Η Βραζιλία ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους η μοναδική τελική προσπάθεια που κατέγραψε ήταν ένα... κάκιστο σουτ του Λουίζ Γκουστάβο στο 17'. 
Από την πλευρά του το Μεξικό προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα και απείλησε πρώτο με μια προσπάθεια του Ερέρα από μεγάλη απόσταση στο 24'.
Η συγκεκριμένη φάση σαν να αφύπνισε τους Βραζιλιάνους οι οποίοι δύο λεπτά αργότερα άγγιξαν το 1-0, αλλά ο Οτσόα «έβγαλε» με μια εξαιρετική επέμβαση στη γωνία του την κεφαλιά του Νεϊμάρ. 
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και πάλι, αλλά τα τελευταία λεπτά περιελάμβαναν από μια πολύ καλή στιγμή για κάθε ομάδα. 
Στο 40' του σουτ του Βάσκες πέρασε λίγο έξω από την εστία του Σέζαρ και στο 43' ο Οτσόα πρόλαβε την τελευταία στιγμή να νικήσει με το στήθος (!) σε τετ-α-τετ τον Παουλίνιο διατηρώντας το μηδέν στην άμυνά του.
Με μία αλλαγή για τους γηπεδούχους ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Μπερνάρντ να παίρνει τη θέση του Ραμίρες στο δεξί «φτερό» της επίθεσης. Ο άσος της Σαχτάρ ήταν μάλιστα μέσα στην πρώτη φάση της ομάδας του Σκολάρι, όταν στο 48' έκανε το γύρισμα για τον Νεϊμάρ, αλλά ο Ροντρίγκες πρόλαβε να διώξει να απομακρύνει τον κίνδυνο. 
Η «σελεσάο» προσπάθησε να πιέσει, αλλά μέχρι την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα οι Μεξικανοί ήταν αυτοί που απειλούσαν με τα μακρινά σουτ των Ντο Σάντος, Ερέρα και Γκουαρδάδο.
Όσο τα λεπτά περνούσαν τόσο το άγχος έκανε πιο... βαριά τα πόδια των Βραζιλιάνων, οι οποίοι έμοιαζαν απόλυτα «βραχυκυκλωμένοι». 
Το άγχος έγινε ακόμα μεγαλύτερο στο 68' όταν ο Νεϊμάρ έφτασε κοντά στο να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του αλλά... έπεσε και πάλι επάνω στον καταπληκτικό Οτσόα! Και αν κάποιος νόμιζε ότι οι επεμβάσεις του άσου της Αζαξιό θα σταματούσαν κάπου εκεί έκανε απλά λάθος! 
Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε τα ρολά... ξανακατέβηκαν σε κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα και τελικά το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, με τους τους ψυχωμένους Μεξικανούς να παίρνουν με το σπαθί τους έναν πολύτιμο βαθμό! Μάλιστα στο φινάλε θα μπορούσαν να κλέψουν τη νίκη αν οι Γκουαρδάδο και Χιμένεθ ήταν πιο εύστοχοι...
Ο MVP του coppa: Γκιγιέρμο Οτσόα... απλά. 
Ο 28χρονος τερματοφύλακας της Αζαξιό πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση, κράτησε με εξαιρετικές επεμβάσεις το μηδέν στην άμυνά του και ανάγκασε τους πάντες να «υποκλιθούν» στην κλάση του!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο, Λουίζ Γκουστάβο, Ραμίρες (46' Μπερνάρντ), Όκσαρ (84' Γουίλιαν) Νέιμαρ, Φρεντ (68' Ζο)
Μεξικό: Οτσόα, Μάρκεζ, Ροντρίγκεζ, Γκουαρδάδο, Αγκιλάρ, Μορένο, Λαγιούν, Ερέρα (76' Φαμπιάν), Βάσκεζ, Ντος Σάντος (84' Χιμένεθ), Περάλτα (74' Ερνάντες)

Διαβάστε περισσότερα για το Μουντιάλ στο coppa.gr


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: