Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

«Παράγκα» στήνουν οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στην ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Πολλούς μπορεί να μην τους ενδιαφέρει τι γίνεται στη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, το πάλαι ποτέ άντρο του αρχισυνδικαλισταρά πρώην πράσινου και εσχάτως Συριζαίου Νίκου Φωτόπουλου.

Ωστόσο, για τους καλά μυημένους από τα συνδικαλιστικά, αυτά που συμβαίνουν αναδεικνύουν αφενός τη σαπίλα που συνεχίζει να υπάρχει, την «παράγκα» που στήνουν οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ αφετέρου.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο έγινε το 36ο Έκτακτο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ και το οποίο εξέλεξε το νέο Δ.Σ.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής (σε παρένθεση οι έδρες):


ΕΑΜΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ -ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 84 (12)
ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ 70 (10)
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΕΔΡΩΝ 30 (4)
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 23 (3)
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 19 (2)
Για όσους δεν το γνωρίζουν, η νικήτρια παράταξη είναι μια συμμαχία – για πρώτη φορά- των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ από την οποία προέρχεται ο Φωτόπουλος με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στις οποίες ανήκει. Βεβαίως δεν μπορεί να βάλει υποψηφιότητα ο ίδιος, άλλωστε αν δεν κάνουμε λάθος είναι ακόμη υπόδικος για το σκάνδαλο με τα ταξίδια αναψυχής της ΓΕΝΟΠ με δάνεια που έπαιρνε από την ίδια την επιχείρηση.
Η συμμαχία αυτή έχει μια μεγάλη έκπληξη. Ο άλλοτε άσπονδος εχθρός του Φωτόπουλου, ο Αδαμίδης του σωματείου Σπάρτακος, «τακίμιασε» με τον Φωτόπουλο και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και μετά. Δηλαδή συνεργάστηκαν για πρώτη φορά δύο εχθροί και ταυτόχρονα συνεργάστηκαν και οι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΠΑΣΚΕ. Να είναι άραγε προάγγελος ευρύτερων πολιτικών συμμαχιών;
Πάντως, ο Ριζοσπάστης πριν μερικές ημέρες αποκάλυψε επιστολή του Φωτόπουλου η οποία ανέφερε τη συμφωνία που έχουν κάνει οι δύο παρατάξεις και τον τρόπο που πρέπει να πριμοδοτηθούν συγκεκριμένοι υποψήφιοι . 
Ο ΣΥΡΙΖΑ που… ποιεί ήθος τι λέει για όλα αυτά; Συμφωνεί να συμμαχήσει και με τον διάβολο;
Όμως, η υπόθεση στη ΓΕΝΟΠ έχει ουρά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί το καυτό θέμα να είναι η διάσπαση ή όχι της ΔΕΗ, υπάρχει ωστόσο και κάτι άλλο πολύ σοβαρό που επιχειρείται να συγκαλυφθεί. Ένα δάνειο 500 χιλιάδων ευρώ που είχαν πάρει οι συνδικαλισταράδες το 2010, επί Φωτόπουλου. Είναι εκείνο που φαγώθηκε σε ταξίδια και χλιδάτες διακοπές στελεχών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, μια υπόθεση που βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση και θα πάει κάποια στιγμή στα δικαστήρια.
Κάποιοι λοιπόν αποφάσισαν να αυξήσουν κατά 200% της συνδρομή των 16.000 μελών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προκειμένου να καλυφθεί το φαγωμένο δάνειο των 500.000 ευρώ. Δηλαδή να πληρώσουν όλοι από λίγο ένα χαράτσι ώστε όταν φτάσει η ώρα της απόδοσης της δικαιοσύνης να πουν οι συνδικαλισταράδες ότι το δάνειο πληρώνεται κανονικά.
Να σημειώσουμε ότι η υπόθεση αυτή, όπως και εκείνη με τις δαπάνες για ταξίδια και τις επιχορηγήσεις που έπαιρνε η ΓΕΝΟΠ βρίσκονται στη Δικαιοσύνη με κατηγορουμένους τους προέδρους της Επιχείρησης και της Ομοσπονδίας. Παράλληλα, τα χρέη του συνδικαλιστικού οργάνου ανέρχονται σε 1,3 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα μέσα στη ΓΕΝΟΠ έχει ξεσπάσει κι άλλος πόλεμος. Η Ομοσπονδία αποφάσισε να αποβάλει από το συνέδριο, επικαλούμενη άρθρο του καταστατικού της, έξι σωματεία που αντιπροσωπεύουν περί τους 4.000 εργαζομένους, καθώς δεν ήταν «ταμειακώς εντάξει». Πρόκειται για την Ένωση Διοικητικού Οικονομικού Προσωπικού (από τα ιδρυτικά μέλη της ΓΕΝΟΠ), τον Σύλλογο Επιστημονικού Προσωπικού, τους δύο Πανελλήνιους Συλλόγους Καταμετρητών και Φυλάκων, το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών Μεγαλόπολης και την Εργατική Αλληλεγγύη Πτολεμαΐδας.
Τα σωματεία υποστηρίζουν ότι έχουν καταβάλει τις συνδρομές τους, αλλά αρνούνται να δώσουν τις εξουσιοδοτήσεις προς τη ΔΕΗ για να εισπράττει έναντι του δανείου. Το ύψος της συνδρομής είναι 1,62 ευρώ ανά εργαζόμενο τον μήνα, από 0,53 ευρώ.
Αυτά τα ωραία συμβαίνουν στον υπέροχο κόσμο του Φωτόπουλου και της παρέας του που λεηλάτησαν τη ΔΕΗ επί χρόνια, και μόλις είδαν ότι το καράβι του ΠΑΣΟΚ ναυαγεί την έκαναν σαν τα ποντίκια και γαντζώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό το ήθος θέλει ο κ. Τσίπρας στις επιχειρήσεις; Αυτή την συνδικαλιστική νομενκλατούρα υιοθέτησε και στηρίζει; Να τους χαίρεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: