Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Γελάει ο κόσμος.. Ένα βήμα πριν τα σκουπίδια η Ρωσία μετά την υποβάθμιση σε ΒΒΒ-

rwsia-oukrania-kurwseis-polemiko-imerologioΒγαίνουν κάτι αναλυτάδες και προσπαθούν να μας πείσουν πως η Δύση χτύπησε την Ρωσία οικονομικά, ειδικά μετά την υποβάθμιση της από την Standard & Poor’s. 

Διάβασα σήμερα λοιπόν, το εξής:
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η γνωστή και μη εξαιρετέα Standard & Poor’s, μείωσε το αξιόχρεο της Ρωσίας για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια.
Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται, ότι οι δυτικές κυρώσεις θα οδηγήσουν σε φυγή κεφαλαίων (70 δισεκατομμύρια δολάρια «έφυγαν» από τη Ρωσία το πρώτο τρίμηνο του 2014, εξαιτίας της κατάστασης... στην Κριμαία, επιβραδύνοντας κατά 0,8% την ανάπτυξη της χώρας το πρώτο τρίμηνο), αυξάνοντας έτσι σημαντικά το ρίσκο για να επενδύσει κανείς στη Ρωσία.

Όσον αφορά τη «βαθμολογία-κατάταξη» της Ρωσίας, αυτή μειώθηκε από το «BBB» στο «BBB-», κάτι το οποίο πρακτικά σημαίνει, ότι απομένει ένα μόλις βήμα, προτού το ρωσικό χρέος θεωρηθεί ως «junk», εν ολίγοις «σκουπίδι», χωρίς δηλαδή επενδυτική αξία. Αυτό θα δυσχεράνει τον δανεισμό της Ρωσίας από τις διεθνείς αγορές που θα κληθεί να δανειστεί με υψηλότερα επιτόκια. Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι πληροφορίες, ότι η Δύση ετοιμάζει πολύ σκληρότητες σε βάρος της Ρωσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δεν ξέρω τι να κάνω.. Να κλάψω για το πόσο ηλίθιους μας έχουν μερικοί, ή να γελάσω; 
Θα χτυπηθεί η οικονομία της Ρωσίας επειδή θα ανεβούν τα επιτόκια δανεισμού της για να ξεπληρώσει το χρέος της; 
Ποιό χρέος; Των 196 δις δολαρίων και 8% του ΑΕΠ της; 

Τον προηγούμενο μήνα είχα διαβάσει λοιπόν τα εξής για τα χρέη των μεγάλων δυνάμεων:
ΗΠΑ, δημόσιο χρέος 13,273 τρισεκατομμύρια δολάρια, 81,6% του ΑΕΠ, 41.930 δολάρια κατά κεφαλήν.
Γερμανία, δημόσιο χρέος 2,75 τρισεκατομμύρια δολάρια, 84% του ΑΕΠ, 34.214 δολάρια κατά κεφαλήν.

Κίνα, δημόσιο χρέος 1,571 τρισεκατομμύρια δολάρια, 16,6% του ΑΕΠ, 1.174 δολάρια κατά κεφαλήν.
Ρωσία, δημόσιο χρέος μόνον 196 δις δολάρια, 8,1% του ΑΕΠ, 1.388 δολάρια κατά κεφαλήν.
Δηλαδή, τι μας λένε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτό το χρέος; 
Και μπορούν, δηλαδή οι ΗΠΑ και η Γερμανία; 
Προφανώς και μπορούν με τις πλάτες φυσικά της διεθνής ελίτ των τραπεζιτών.
Φυσικά, και θα επηρεαστεί η Ρωσία από τις κυρώσεις επειδή εταιρείες της έχουν πάρε-δώσε με την Δύση, αλλά σαν χώρα δεν έχει ανάγκη τα χαρτάκια που τυπώνουν οι ΗΠΑ και οι ΕΕ που δεν έχουν αντίκρυσμα σε χρυσό. Είναι γελοίο να μας μιλάνε για ΒΒΒ-. 

Αν η Ρωσία είναι ΒΒΒ-, τότε οι ΗΠΑ και η Γερμανία θα έπρεπε να είναι ΧΧΧ-.

Γιατί, λοιπόν, δεν είναι χρεοκοπημένες οι χώρες της Δύσης; Γιατί πολύ απλά έτσι τους συμφέρει να λένε για να μην θιχτεί το γόητρο των καουμπόϋδων μετά το στραπάτσο στην Ουκρανία. Η Ρωσία μπορεί να μην είναι νικήτρια στην αντιπαράθεση στην Ουκρανία μέχρι τώρα, αλλά φρόντισε να προσαρτήσει την Κρίμαια που είναι απαραίτητη για να περάσει ο ρωσικός south stream χωρίς μεγάλο κόστος και να βάλει τέλος στα όποια ενεργειακά σχέδια της Γερμανίας που θέλει απεξάρτηση από την Ρωσία, στην συγκεκριμένη περιοχή.
Για αυτό τώρα, η ΕΕ πιέζει την Βουλγαρία να μην δεχτεί τον ρωσικό αγωγό. Το πόκερ συνεχίζεται και κατεβαίνει στην Θράκη που είναι απαραίτητη πιά για να περάσουν εναλλακτικοί αγωγοί από Ισραήλ-Αζερμπαϊτζάν-Κύπρο (αν επιλυθεί το Κυπριακό όπως επιθυμούν, δηλαδή με υποδούλωση της και στην Τουρκία μετά τα δυτικά συμφέροντα) μέσω Τουρκίας και Βαλκανίων στην Ευρώπη.
Πλέον, είμαστε μέσα στην θύελλα της σύγκρουσης των υπερδυνάμεων και ακόμα δεν το έχουμε καταλάβει.. Τυχαίο που το τουρκόφρονο κόμμα της Θράκης κατεβαίνει τώρα στις εκλογές; Τυχαίο που Συριζαίοι, πασόκοι και Νεοδημοκράτες προσκυνούν καθημερινά το προξενείο;
Μην ξεχνάτε τι είχε πει η Μπενάκη στην ορκομωσία Παπούλια… Αυτό θα είναι και το επόμενο σουξέ στόρυ για την κυβέρνηση. Η αλλαγή συνόρων όπως βολεύει τα αφεντικά της.
Η Ρωσία μπορεί να είναι σχετικά μικρή οικονομία σε σχέση με τις άλλες, αλλά είναι η μεγαλύτερη χώρα του πλανήτη και αυτό και μόνο της δίνει τεράστια αξία. Οι λόγοι στο παρακάτω άρθρο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: