Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ξένες γυναίκες, μόνες ψάχνουν... στην Ελλάδα

"Goddesses Go to Greece" 

Το νέο κίνημα που ξεσηκώνει όσες γυναίκες είναι μόνες, χώρισαν ή έμειναν χήρες. Η πολυτέλεια που καταλήγει στην εσωτερική διερεύνηση

Γυναίκες μόνες να πίνουν στο κατάστρωμα, να γελάνε, να διασκεδάζουν, να συζητούν, να ανακαλύπτουν τα ελληνικά νησιά και τον ίδιο τους τον εαυτό.
Ο λόγος για τις «θεές» της Claudia Kielich από τις ΗΠΑ η οποία έχει καταφέρει να συνδυάσει την απόλυτη ελληνική μυθική εμπειρία με την πολυτέλεια. Είναι το "Goddesses Go to Greece", μια εξόρμηση που βοηθά τις γυναίκες να ανακαλύψουν τη θεά που κρύβεται μέσα τους...


Περίπου 1 έως 8 γυναίκες που είναι μόνες-είτε χώρισαν, είτε έμειναν χήρες- ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά, χαλαρώνουν, επιδίδονται σε δραστηριότητες με αρκετή δόση πολυτέλειας και έρχονται σε επαφή με την εσωτερική θεά τους.
Η Claudia Kielich μιλά στο NEWS 247 και μας λέει περισσότερα για το δεκαήμερο πολυτελές ταξίδι στη χώρα μας που αλλάζει τη ζωή των γυναικών.
«Ταξιδεύω στην Ελλάδα τόσο για δουλειά όσο και για διασκέδαση για πάνω από 25 χρόνια», μας λέει, σχετικά με το πώς σκέφτηκε το εν λόγω εγχείρημα, ενώ σπεύδει να προσθέσει: «Χώρισα και πάντα ένιωθα ότι η ιστορία της Ελλάδας μου άνοιξε τα μάτια στον κόσμο και μου έδωσε απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτήματα που είχα».
Έτσι, θεώρησε πως ένα τέτοιο ταξίδι ίσως να βοηθούσε και άλλες γυναίκες που βρίσκονται σε μια αντίστοιχη μεταβατική περίοδο στη ζωή τους.
«Πολλές φορές έπαιρνα μαζί φίλες μου που μοιραζόντουσαν μαζί μου τη χαρά μιας αυθεντικής εμπειρίας ταξιδιού. Έχοντας δουλέψει για πάνω από 20 χρόνια στο χώρο του θεάματος, ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο ως στέλεχος στην ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων, ήθελα να χτίσω για μένα μια καριέρα η οποία θα ήταν επιμορφωτική αλλά κυρίως ευχάριστη», σημειώνει η Claudia η οποία έχει πτυχίο στην οργανωσιακή συμπεριφορά.

«Πάντα ήμουν υπέρμαχος της γυναικείας χειραφέτησης και έδινα σεμινάρια σε γυναίκες που έψαχναν να βρουν απαντήσεις σε καθημερινές προκλήσεις. Έτσι, καθώς επισκέφθηκα την Ελλάδα, πήγα στους ναούς των θεοτήτων, μελέτησα αρκετά την ελληνική μυθολογία και ανακάλυψα ότι η δύναμη των γυναικείων θεοτήτων ήταν ό,τι ήθελαν σήμερα οι γυναίκες για να κατανοήσουν την δική τους δύναμη», τονίζει και προσθέτει με χιούμορ «Εκτός των άλλων, αλήθεια, ποια δεν θα ήθελε να είναι μια θεά»;

Χαλάρωση, πολυτέλεια και εσωτερική διερεύνηση

«Δημιούργησα τα εν λόγω ταξίδια-περιηγήσεις βασιζόμενη στην πολυτέλεια», τονίζει.
«Όταν ταξίδευα μόνη για δουλειά, γνώρισα γυναίκες από όλο τον κόσμο οι οποίες ήταν σε μια ιδιαίτερη κατάσταση από τη στιγμή που χώρισαν ή έμειναν χήρες.  Συνήθως ταξίδευαν με τον σύζυγό τους και δεν ήθελαν να ταξιδεύουν μόνες, να μπουν σε ένα γκρουπ ή απλά δεν  ήξεραν πώς να οργανώσουν τις λεπτομέρειες για κάτι ιδιαίτερο που θα τους άρεσε», μας λέει και μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για τις εξορμήσεις τους.
«Διοργανώνω τέσσερα εποχικά ταξίδια, διάρκειας δέκα ημερών και όσο και αν σας φανεί απίστευτο, εκείνα που είναι πιο δημοφιλή είναι τη περίοδο του Πάσχα και των Χριστουγέννων. Δίνεται βαρύτητα στη παράδοση και την τελετή ενώ συμμετέχουμε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και τοπικές δραστηριότητες. Το πρόγραμμα είναι πάντα το ίδιο αλλά προσαρμόζεται όταν έχουμε επισκέπτες οι οποίοι έρχονται για δεύτερη φορά. Επίσης, πάντα φυλάω κάποιες εκπλήξεις, γιατί θέλω να έχω τους επισκέπτες μου να αναρωτιούνται τι θα φέρει η επόμενη  μέρα ανεξαρτήτου προγράμματος».
Μάλιστα, όπως μας λέει, όλα είναι πολύ προσεγμένα και φροντίζει να περνάνε από τα δικά της χέρια.
«Τα εστιατόρια όπου θα φάμε τα διαλέγω εγώ ένα προς ένα, το μενού είναι επιλεγμένο, το ξενοδοχείο είναι πάντα υπερπολυτελές με σπα και οδηγό, ενώ κάθε μία έχει την δική της σουίτα. Με το που τις παίρνω από το αεροδρόμιο εγώ και ο οδηγός μου, δεν ξανανοίγουν το πορτοφόλι τους».
Είναι ένα concept ιδιαίτερο που σε βγάζει από το άγχος του τι να πληρώσεις, πoύ να φας, πώς να μετακινηθείς, ακόμα και τι να φορέσεις, αφού η Claudia τους δίνει πριν έρθουν λίστα με το τι ρούχα θα χρειαστεί να φέρουν ώστε να είναι πανέτοιμες και να μην αγχωθούν για τίποτε!
«Πρόκειται για γυναίκες δραστήριες, ζωντανές και πανέξυπνες αλλά όταν θέλουν να ταξιδέψουν θέλουν «ντάντεμα», θέλουν κάποιον να τις φροντίσει, και αυτή ακριβώς είναι η δουλειά μου», υπογραμμίζει.
«Στις εν λόγω εξορμήσεις, οι γυναίκες ανακαλύπτουν τι τους αρέσει στον εαυτό τους. Αγοράζουν ρούχα που δεν είχαν ποτέ αγοράσει, τρώνε φαγητά που δεν φαντάστηκαν ποτέ ότι θα τους άρεσαν, μένουν στο ξενοδοχείο να κοιμηθούν αν θελήσουν να παραβλέψουν κάποια δραστηριότητα και απλά με ένα τηλεφώνημα στον οδηγό τους ξαναβρίσκουν τις υπόλοιπες «θεές». Επίσης, έχουν προσωπικό κομμωτή στο δωμάτιό τους και γενικά χαλαρώνουν  τη μέρα και νιώθουν τον παλμό της νυχτερινής ζωής», συμπληρώνει.
Αν και τα εν λόγω ταξίδια αφορούν γυναίκες μόνες, ερωτηθείσα αν τις συνοδεύουν καμιά φορά άνδρες, μας είπε πως για αυτό υπάρχει το αντίστοιχο "God’s Follow Their Goddess to Greece". Σε αυτά τα ταξίδια οι σύζυγοι μπορούν να συνοδεύσουν τις γυναίκες τους αλλά και πάλι το όλο πακέτο επικεντρώνεται στις γυναίκες-«θεές» τους.
«Τα συνήθη σχόλια που λαμβάνω μετά το πέρας των ταξιδιών είναι σχετικά με την αυθεντικότητα και την εμπειρία της κάθε μέρας. Δειπνούμε με τοπικούς συγγραφείς, ποιητές, μουσικούς, ηθοποιούς αλλά και με κυβερνητικούς αξιωματούχους, με τους οποίους κάνουμε ενδιαφέρουσες συζητήσεις, ενώ αναλύουμε και το ζήτημα του πως είναι να είσαι Έλληνας», προσθέτει.
Μάλιστα, ερωτηθείσα για το ελληνικό φλερτ, το λεγόμενο greek kamaki μας λέει πως οι επισκέπτριές της διασκεδάζουν πολύ με το καμάκι των Ελλήνων.
 «Και ξέρω τα σωστά μέρη για να τις πάω στην Αθήνα», μας λέει, γελώντας.

Από τις θάλασσες της Μεσογείου, σταρ της Jazz

«Η Ελλάδα θεωρώ πως βρίσκεται στη λίστα κάθε γυναίκας», μας λέει, δίνοντας άλλον έναν λόγο που επέλεξε τη χώρα μας  για τις εξορμήσεις της.
Μάλιστα, μας αναφέρει πως θεωρεί ότι η ταινία Shirley Valentine έχει βοηθήσει την επιχείρησή της αρκετά. Η εν λόγω ταινία αναφέρεται σε μια 45αρα Αγγλίδα, οποία έχει βαρεθεί τη μονότονη συζυγική ζωή της, και βρίσκει ξανά τον εαυτό της, μετά από ένα ταξίδι που κερδίζει στην Ελλάδα.
«Τώρα έχει ανέβει στο θέατρο και παίζεται συνέχεια στη Νότια Καλιφόρνια», μας λέει, ενώ θυμάται μια ιστορία που της έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό.
«Μια καλεσμένη μου, θυμάμαι έντονα, η οποία βρήκε τη δική της θεά, ενώ κολυμπούσε κάτω από έναν ναό μιας ελληνίδας θεάς. Θυμόταν ότι πάντα αναφερόταν στον εαυτό της, λέγοντας πως έχει βγει στη σύνταξη από τότε που ο άντρας της πέθανε, γιατί είχε ξεχάσει ποια ήταν και τι της άρεσε να κάνει. Όταν κατάλαβε ότι δεν είχε τελικά «συνταξιοδοτηθεί», επειδή έπαιζε πιάνο σε ένα τοπικό καφέ, όταν επέστρεψε από το ταξίδι, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το πιάνο και τελικά έγινε φίρμα σε ένα jazz club.

Εκτός από την πολυτελή εξόρμηση "Goddesses Go to Greece", η Claudia έχει σχεδιάσει άλλα τρία νέα τουρ. Ο λόγος για το "Goddesses Go to Crete Tour" στο οποίο μαγειρεύουν κρητικά εδέσματα και μαθαίνουν να φτιάχνουν σαπούνια, το "The Girls Just Want to Have Fun tour" στον Πόρο, την Αίγινα και την Ύδρα πάνω σε γιοτ και το "Goddess Wellness" Tour στην Αμοργό, όπου πάνε σε ιαματικά λουτρά και χαλαρώνουν με γιόγκα και πιλάτες.

Το πνεύμα των Ελλήνων δίνει δύναμη στις γυναίκες που επισκέπτονται την χώρα

«Τα μικρά πράγμα που γίνονται στην Ελλάδα είναι αυτά που μετράνε», τονίζει. «Όπως όταν έχουμε φάει και δεν μαζεύουν γρήγορα τα πιάτα, ώστε να συνεχίσουμε τη κουβέντα μας, η απογευματινή ξεκούραση, αν κριθεί απαραίτητη, το φως του ήλιου που μας ξυπνά το πρωί και τα αστέρια που μας βάζουν για ύπνο».
«Η σημαντικότερη ανάμνηση με την οποία φεύγουν οι επισκέπτες μου είναι το πνεύμα των Ελλήνων», επισημαίνει. «Δεδομένου ότι τα γκρουπ μας είναι μικρά, είναι ό,τι πρέπει για να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι και να συζητήσουμε με τους ντόπιους, και αυτό είναι κάτι που αρέσει στους Έλληνες, βλέπουμε τη λάμψη στα μάτια τους».
«Η ελληνική φιλοξενία είναι κάτι που κάνει τις γυναίκες ανά τον κόσμο να αγαπούν αυτή την  χώρα. Οι Έλληνες κατέχουν την τέχνη της συζήτησης και την ομορφιά των θεών και ξέρουν πώς να τα βγάζουν πέρα, ό,τι και αν γίνεται και αυτό δίνει δύναμη στις γυναίκες που την επισκέπτονται», καταλήγει.
Περισσότερες πληροφορίες στο goddessesgotogreece.com και στη σελίδα τους στο Facebook.
Μαρίνα Χατζηδημητρίου
news247 

Δεν υπάρχουν σχόλια: