Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Καμμένη σάρκα μυρίζει η Οδησσός - Ετσι έκαψαν ζωντανούς τους ρωσόφωνους οι Ουκρανοί νεοναζί (upd 6-vid)

(Συνεχής ροή):

Τραγωδία στην Οδησσό:

Όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ τουλάχιστον 38 ρωσόφωνοι κάηκαν ζωντανοί από πυρκαγιά σε κτίριο που στεγάζει εργατικά σωματεία, ύστερα από φωτιά που έβαλαν φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές και νεοναζιστές του "Δεξιού Τομέα"...


Επιπρόσθετα τουλάχιστον 50 άτομα εκ των οποίων 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Κιέβου.
Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν στην Οδησσό όταν ρωσόφωνοι συγκρούστηκαν με εξτρεμιστικά στοιχεία και οπαδούς ομάδων από την Οδησσό και το Χάρκοβο αλλά και κυβερνητικούς διαδηλωτές.
Όπως αναφέρει το RT από βίντεο μέσα από το κτίριο των εργατικών σωματείων βρέθηκαν μέχρι στιγμής τουλάχιστον 26 καμμένοι ρωσόφωνοι ακτιβιστές και αγνοούνται άλλοι 12 που θεωρούνται και αυτοί νεκροί.
«38 άνθρωποι είναι νεκροί — οι 30 δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα και κάηκαν και οκτώ πήδησαν από τα παράθυρα», σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως αναφέρουν δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο σημείο, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ρωσόφωνοι ανέβηκαν στη στέγη του κτιρίου και οι δυνάμεις καταστολής μαζί με νοναζιστές του "Δεξιού Τομέα" έβαλαν φωτιά στο κτίριο.
Όλοι οι νεκροί φοράνε το χαρακτηριστικό σήμα του Αγίου Γεωργίου που σημαίνει ότι είναι ρωσόφωνοι...
Συνολικά 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα με τους τραυματίες να ανέρχονται σε εκατοντάδες.
Η κυβέρνηση της Ρωσίας εξέφρασε πριν από λίγο την «αγανάκτησή» της για τις εξελίξεις στη Οδησσό και κατήγγειλε την «εγκληματική ανευθυνότητα» της μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο.
«Η Ρωσία πληροφορήθηκε με αγανάκτηση το νέο έγκλημα που διαπράχθηκε στην Οδησσό και καλεί το Κίεβο και τους δυτικούς υποστηρικτές του να δώσουν τέλος στην αναρχία και να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώπιον του ουκρανικού λαού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα.
«Αυτές οι τραγικές εξελίξεις (. . .) θεωρούνται από τη Μόσχα ως μια νέα ένδειξη της εγκληματικής ανευθυνότητας των αρχών στο Κίεβο, οι οποίες υποστηρίζουν τους ριζοσπάστες εθνικιστές, περιλαμβανομένου του Δεξιού Τομέα, που διεξάγει μια εκστρατεία τρόμου εναντίον όσων υποστηρίζουν την ομοσπονδιοποίηση (της Ουκρανίας) και πραγματικές τροποποιήσεις του Συντάγματος» της χώρας αυτής, πρόσθεσε η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Μόνο στο Σλαβιάνσκ έχουν χάσει σήμερα μέχρι στιγμής τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι, έξι αυτονομιστές πολίτες, αλλά και δύο στρατιωτικοί.
Τις πρώτες φωτογραφίες από την πρωτοφανή τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο κτίριο των εργατικών σωματείων στην Οδησσό δημοσιεύει στην Ελλάδα το defencenet.gr.
Όπως αναφέρεται οι Ultras "Metalist" και οι "Chernomorets" νεοναζιστικές ουκρανικές ομάδες ανέλαβαν την ευθύνη για την πυρπόληση του κτιρίου.
Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες η διαβόητη πρώην πρόεδρος της ΟυκρανίαςYuliaTymoshenko έφθασε στην Οδησσό προφανώς για να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Στο μεταξύ ρωσικές δυνάμεις κατευθύνονται προς τα ουκρανικά σύνορα όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, για να πάρουν θέσεις περιμένοντας εντολές.
------------------------------------------------------------------------------------------------
(Αρχικό κείμενο): "Στο ψαχνό" ρίχνουν οι φιλοδυτικοί νεοναζιστές και οι δυνάμεις καταστολής του ουκρανικού καθεστώτος, στην ιστορική πόλη, αλλά και μεγάλης στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Οδησσού Οδησσό με αποτέλεσμα οι ρωσόφωνοι νε μετράνε τις τελευταίες ώρες πέντε νεκρούς και 15 τραυματίες.
"Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκαπέντε τραυματίστηκαν από την πλευρά των αντικυβερνητικών", δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας στην πόλη, όπου η πλειονότητα των πολιτών είναι ρωσόφωνοι, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Άνδρες με όπλα και ρόπαλα κυκλοφορούν στην πόλη και κτυπάνε τους διαδηλωτές ενώ ελεύθεροι σκοπευτές έχουν ακροβολιστεί στις στέγες και κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: Να δολοφονούν ανυποψίαστους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές. 
 
Η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας με τη φημισμένη ελληνική κοινότητα και τους αταβιστικούς δεσμούς με την ελληνική ιστορία (εκεί ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία) έχει το τελευταίο λιμάνι που απέμεινε στην κυριαρxία του Κιέβου και εκεί έχουν καταφύγει τα ελάχιστα πλοία του ουκρανικού Ναυτικού που δεν αποσκίρτησαν με τα πληρώματά τους προς την Ρωσία.
 
 
Είναι μακριά από τις άλλες ρωσόφωνες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας (η περιφέρειά της σημειώνεται με κόκκινο), αρκετά κοντά, βέβαια στην Κριμαία, αλλά συνορεύει στα δυτικά με την Υπερδνειστερία, το ανεξάρτητο, μη αναγνωρισμένο από την Δύση, κράτος, όπου η 14η ρωσική Στρατιά έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής από την αρχή της κρίσης, αλλά σήμερα τέθηκε σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής.
 
Πάντως η κατάσταση στην Οδησσό έχει εκτραχυνθεί και αναφέρεται μεταφορά ουκρανικών μονάδων προς την περιοχή...
 
Αυτή την ώρα δίνονται μάχες σώμα με σώμα στους δρόμους.
 
ΕΔΩ μπορείτε να δείτε ζωντανά όσα συμβαίνουν αυτήν την στιγμή στην Οδησσό.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: