Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Αυτές είναι οι 7 τροφές που ρίχνουν την πίεση

piesiΗ διατροφή μας μπορεί να αποτελέσει το χειρότερο εχθρό ή τον καλύτερο φίλο της αρτηριακής πίεσης, αν ξέρουμε να διαχωρίσουμε τι μας κάνει καλό και τι όχι.

Εάν αντιμετωπίζετε αυξημένο κίνδυνο υπέρτασης γνωρίζετε ότι πρέπει να αποφεύγετε το αλάτι.
Ποιες είναι όμως οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε αποτελεσματικά την πίεσή σας; ...


1. Μπανάνες
bananas
Το πεντανόστιμο φρούτο είναι εξαιρετική πηγή καλίου. Το πολύτιμο μεταλλικό στοιχείο εξουδετερώνει την επίδραση του αλατιού και βοηθά τα νεφρά να λειτουργήσουν σωστά. Μόλις δύο μπανάνες την ημέρα θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την πίεσή σας κατά 10%.
2. Ασπράδι αυγού
aspradi
Μια ομελέτα από δύο ασπράδια είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Το ασπράδι του αυγού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες που μας χορταίνουν, ενώ παράλληλα μας παρέχουν ένα πολύτιμο πεπτίδιο που μειώνει την πίεση.
3. Τομάτα
tomata
Οι τομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, το οποίο μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL) κατά 10% σε ποσότητα 25 mg.
4. Μαύρη σοκολάτα
sokolata
Είναι το ιδανικό επιδόρπιο για κάθε ώρα της ημέρας, καθώς μας παρέχει πολύτιμα αντιοξειδωτικά. Μια μικρή ποσότητα μαύρης σοκολάτας, αντίστοιχη με 30 θερμίδες, μπορεί να συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης κατά 20% μέσα σε 18 εβδομάδες.
5. Καρπούζι
karpouzi
Περιέχει Λ-κιτρουλίνη, ένα αμινοξύ που ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος και την αρτηριακή πίεση.
6. Σταφίδες
stafides
Είναι το ιδανικό σνακ για τον αποτελεσματικό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, καθώς έχει αποδειχθεί πως μειώνει τόσο τη συστολική όσο και τη διαστολική πίεση.
7. Τσάι από ιβίσκο 
tsai
Προτιμήστε το γευστικό αυτό τσάι αντί για τον καφέ στο πρωινό σας. Τρεις κούπες τσάι από ιβίσκο την ημέρα για έξι εβδομάδες συμβάλλουν στη μείωση της συστολικής πίεσης κατά επτά μονάδες. Ακόμη και αυτή η μικρή πτώση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: