Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Η Ευρώπη στις διαταγές της «βασίλισσας»: Η Ρεάλ ισοπέδωσε την Μπάγερν μέσα στο Μόναχο και πάει τελικό

Η Ευρώπη στις διαταγές της «βασίλισσας»: Η Ρεάλ ισοπέδωσε την Μπάγερν μέσα στο Μ

Η Ρεάλ Μαδρίτης σκόραρε για πρώτη φορά μετά από 54 χρόνια περισσότερα από δύο γκολ σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, διέσυρε την Μπάγερν μέσα στο Μόναχο με σκορ 4-0 και πλέον περιμένει την Τσέλσι ή την Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το βράδυ της 25ης Μαϊου στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας.

Το 1-0 της Μαδρίτης με το γκολ του Καρίμ Μπενζεμά έδινε ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στη Ρεάλ όμως τίποτα δεν προμήνυε τον... «βασιλικό» περίπατο στο Μόναχο...
 
Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Ράμος, πήρε μια σπουδαία πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ εις βάρος της Μπάγερν, η οποία δεν κατάφερε σε καμία στιγμή του αγώνα να φανεί απειλητική προς την εστία του Κασίγιας.
Α' Μέρος
Η Ρεάλ Μαδρίτης παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του «Αλιάνζ Αρίνα» με στόχο να εκμεταλλευτεί το μεγαλύτερό της όπλο στην κόντρα επίθεση. Το transition game του Κάρλο Αντσελότι επικράτησε κατά κράτος της Μπάγερν Μονάχου, έστω και αν τα πρώτα δυο γκολ της «βασίλισσας» ήρθαν από στημένες φάσεις. 
Κόρνερ του Μόντριτς, κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος και 1-0 στο 16', φάουλ από πλάγια θέση, κεφαλιά του Ισπανού αμυντικό και 2-0 στο 20'. 
Ο ημιτελικός έδειχνε από νωρίς πως ήταν παράσταση για ένα ρόλο αφού η Μπάγερν έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει. 
Πραγματοποίησε το πρώτο της σουτ μετά το 0-2 και κάθε αντεπίθεση της Ρεάλ, «μύριζε» γκολ. Το 3ο τέρμα ήταν θέμα χρόνου. Μπενζεμά και Μπέιλ έφυγαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Ουαλός σέρβιρε για τον Ρονάλντο και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Νόιερ σημειώνοντας το 15ο φετινό του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η Ρεάλ ήταν στον τελικό της Λισαβόνας από το 34ο λεπτό αφού το υπέρ της 3-0 σε συνδυασμό με τη νίκη της 1-0 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» την περασμένη εβδομάδα, δημιουργούσαν έναν Γολγοθά για την Μπάγερν.
Β'Μέρος
Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν ο ίδιος.
Η Ρεάλ έβγαλε το πόδι από το γκάζι και προσπάθησε να ρίξει το τέμπο γνωρίζοντας ότι η Μπάγερν δεν θα μπορούσε να σκοράρει πέντε φορές για να επιστρέψει. Κάποια καλά σουτ των Ριμπερί και Ρόμπεν βρήκαν σε ετοιμότητα τον Κασίγιας, ο οποίος μέχρι να συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα, ήταν απλός παρατηρητής σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης. 
Οι παίκτες της Μπάγερν έδειχναν να μην έχουν ψυχολογία για την έξτρα προσπάθεια ενώ αυτοί της Ρεάλ απλά διατήρησαν την άριστη τακτική τους και δεν υπέπεσαν στο παραμικρό λάθος. 
Κάποια μακρινά καλά σουτ από τους Γκέτσε και Κροος προς το τέλος της αναμέτρησης, δεν ανησύχησαν τον Κασίγιας και η Ρεάλ έβαλε την τελευταία πινελιά στην εξαιρετική παράσταση που έδωσε προς χάριν ολόκληρης της ποδοσφαιρικής υφηλίου. 
Ο Ρονάλντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 90ολεπτό, διαμόρφωσε το τελικό 4-0 φτάνοντας τα 16 τέρματα φέτος στη διοργάνωση και έδωσε παράλληλα το σύνθημα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς στη Μαδρίτη!

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: