Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Οι Αμερικανοί ψηφίζουν Πούτιν - «Πιο ισχυρός ηγέτης από τον Μπαράκ Ομπάμα»

Οι Αμερικανοί ψηφίζουν Πούτιν -«Πιο ισχυρός ηγέτης από τον Μπαράκ Ομπάμα»

Πούτιν ψηφίζουν οι Αμερικανοί, καθώς θεωρούν τον Ρώσο Πρόεδρο πολύ πιο ισχυρό από τον Μπάρακ Ομπάμα. 

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση των «YouGov/Economist» που διεξήχθη από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων.
Σε δημοσκόπηση, το 78% αναδεικνύει ισχυρότερο τον Ρώσο πρόεδρο, έναντι 45%, που εκτιμά το ίδιο για τον Αμερικανό ομόλογό του. 
Σύμφωνα με δημοσκόπηση,  το 78% των Αμερικανών πολιτών θεωρούν τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, πολύ πιο...
ισχυρό ηγέτη από τον ένοικο του Λευκού Οίκου, Μπαράκ Ομπάμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 45% των Αμερικανών θεωρεί τον πρόεδρο Ομπάμα ισχυρό ηγέτη.
Όπως επισημαίνει στην ιστοσελίδα του το "Washington Exammer", που παρουσιάζει την έρευνα, το γεγονός ότι ο Πούτιν ήταν ο "οικοδεσπότης" των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι με τη φαντασμαγορική τελετή έναρξης και λήξης, αλλά η επίδειξη δύναμης της Μόσχας στα σύνορα Ουκρανίας - Ρωσίας εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, έχουν ενισχύσει σημαντικά την εικόνα του όχι μόνο στην πατρίδα του, αλλά και προς τα έξω.

Η δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας, την ώρα που η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα, μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της Κυριακής για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το 50% των Αμερικανών θεωρεί πως οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να εμπλακούν στην ουκρανική κρίση.


Πηγή:http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: