Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Οι πιο ισχυρές γυναίκες...

Οι πιο ισχυρές γυναίκες στον Cosmo...

Οι πιο ισχυρές γυναίκες στον Cosmo

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η συντακτική ομάδα του Cosmo.gr κάνει μια μικρή ανασκόπηση στους τελευταίους μήνες και επιλέγει τις δικές της πιο ισχυρές γυναίκες από το χώρο του θεάματος, αλλά και της επιχειρηματικότητας, της τεχνολογίας, της πολιτικής, του αθλητισμού, των τεχνών. 
επόμενο ▼

Σινεμά: Cate Blanchett

Έχοντας σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης και υποκριτική, η Cate Blanchett δεν έγινε ηθοποιός "από σπόντα". Το πρώτο της Όσκαρ, αυτό του Β' Γυναικείου Ρόλου, το κέρδισε το 2004 με την εκπληκτική ερμηνεία της στο "Τhe Aviator", ενώ το δεύτερο, ήρθε 10 χρόνια μετά (2014), όταν συγκλόνισε ως "Θλιμμένη Τζασμίν" του Woody Allen. Ενδιάμεσα, πέρασαν από τα χέρια της οκτώ ακόμη βραβεία, τρία εξ'αυτών ήταν Χρυσές Σφαίρες. Η 44χρονη ηθοποιός έχει επιλέξει να διατηρεί το χαμηλό της προφίλ, να απέχει από κάθε χολιγουντιανό σκάνδαλο -εξ'ου και η διακριτική της τοποθέτηση στην πρόσφατη υπόθεση Woody Allen- και να μιλάει μόνο με τη δουλειά της.
επόμενο ▼

Τηλεόραση: Robin Wright

Πρωταγωνίστρια, στο πλευρό του Kevin Spacey, της πιο πολυσυζητημένης σειράς του 2013, που έφερε την επανάσταση στον τρόπο διανομής του τηλεοπτικού περιεχομένου (αφού χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από τη συνδρομητική υπηρεσία streaming Netflix και διατέθηκε ολόκληρη ταυτόχρονα την ίδια μέρα), η 47χρονη Robin Wright βρήκε επιτέλους ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο της και κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της. Χάρη στη φετινή δεύτερη σεζόν, στην οποία έλαμψε ακόμα περισσότερο, προβλέπουμε το 2014 να κατακτήσει περισσότερα βραβεία και να βοηθήσει και την κινηματογραφική της καριέρα να εκτοξευθεί.
επόμενο ▼

Μόδα: Victoria Beckham

Πρώην μέλος των Spice Girls και νυν σύζυγος του David η κυρία Beckham ξεκίνησε ως style icon και μέσα σε μία 5ετία μετατράπηκε σε μία από τις πιο επιτυχημένες σχεδιάστριες. Ο κόσμος της μόδας την αποδέχθηκε μόλις φέτος, αναγνωρίζοντάς την ως σχεδιάστρια. Με πρότυπο την Audrey Hepburn προτιμά τις λιτές γραμμές και τις μονοχρωμίες ενώ το σέξι παρελθόν της αποτελεί μία γλυκιά ανάμνηση. Ήταν από τις πρώτες που φόρεσε τις καρδιές της Burberry και γέμισε τα κόκκινα χαλιά με δημιουργίες της. 

επόμενο ▼

Μουσική: Beyoncé

Η πληθωρική superstar (32 ετών, σύζυγος του Jay Z και μάνα) αποφάσισε να κυκλοφορήσει, χωρίς ποηγούμενη προειδοποίηση, 17 νέα video clips, την ίδια μέρα, ταυτόχρονα και παράλληλα να διαθέσει το πέμπτο της album 'Beyoncé' στο iTunes, ακυρώνοντας ουσιαστικά το δισκογραφικό marketing όπως το γνωρίζαμε μέχρι στήμερα. Στην 56η τελετή απονομής των βραβείων Grammy μοιράστηκε τη σκηνή μαζί με τον Jay Z ενισχύοντας την εικόνα τους ως το πιο ισχυρό ζευγάρι της showbiz και έκτοτε συνεχίζει να απολαμβάνει τη θέα από την κορυφή των charts.
επόμενο ▼

Αθλητισμός: Serena Williams

Η Serena Williams είναι η καλύτερη τενίστρια του κόσμου και κάθεται στον θρόνο της παγκόσμιας αντισφαίρισης για 3η φορά ως Νούμερο 1 στην καριέρα της κατακτώντας την κορυφή με ένα ακόμα ρεκόρ, αυτό της πρωτιάς στα 32 της, καθώς είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα που το καταφέρνει. Η Serena, γνωστή μόνο με το μικρό της όνομα, αναγνωρίζεται όχι μόνο ως αθλήτρια, αλλά και ως μια γυναίκα που ξεχωρίζει για την δράση της στις show business, την μόδα και την φιλανθρωπία. Έχει κατακτήσει 17 τίτλους Grand Slam, 56 τουρνουά και χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο σε ατομικό επίπεδο και έγινε η πρώτη γυναίκα που ξεπέρασε τα 6.6 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματικά έπαθλα το 2013. Την χαρακτηρίζουν στιλ, δύναμη, ομορφιά και κουράγιο, αρκετά ώστε να την κάνουν πρωταθλήτρια εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. 
επόμενο ▼

Επιχειρηματικότητα: Sheryl Sandberg

COO του Facebook από τον Αύγουστο του 2013 και διεθνώς αναγνωρισμένη ως μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο, η Sheryl Sandberg, σύμφωνα με τελευταίες εκτιμήσεις έχει αξία που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Απόφοιτη του Harvard, πρώην επικεφαλής του γραφείου του πρώην υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, η 44χρονη Sanberg συμμετέχει και στο Δ.Σ. της Disney και πρόσφατα εξέδωσε το βιβλίο για τις γυναίκες στις επιχειρήσεις, με τίτλο "Lean In".
επόμενο ▼

Τέχνες: Jemima Kirke

Αν και γνωστή στους περισσότερους από τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά της Lena Dunham 'GIRLS", η 28χρονη Βρετανο-Αμερικανίδα θεωρεί τον εαυτό της πρωτίστως καλλιτέχνιδα κι έπειτα ηθοποιό. Με σπουδές στο Rhode Island School of Design και πτυχίο καλών τεχνών, η Kirke συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις με τους πίνακες ζωγραφικής της, ενώ συμμετέχει ενεργά και στην εκστρατεία αναγνώρισης των γυναικών  στην τέχνη, έχοντας γυρίσει και το video "Unlock Art: Where are the Women" για λογαριασμό της Tate Gallery του Λονδίνου.
επόμενο ▼

Λογοτεχνία: Chimamanda Ngozi Adichie


Κάτοχος δεκάδων βραβείων, συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων και αμέτρητων δημοσιεύσεων και διεθνώς αναγνωρισμένη ως ένα από τα πρόσωπα που έχουν βοηθήσει σημαντικά στη διάδοση της αφρικανικής λογοτεχνίας, η 36χρονη Chimamanda από τη Νιγηρία το 2013 συμπεριλήφθηκε στη λίστα 'Top Global Thinkers of 2013' του Foreign Policy και το μυθιστόρημά της 'Americanah' ΄βρέθηκε στη λίστα των New York Times με τα καλύτερα βιβλία του 2013.
επόμενο ▼

Φαγητό: Nadia Santini

Βλέποντας το διάσημο εστιατόριο της, Dal Pescatore, να φιγουράρει μεταξύ των κορυφαίων του κόσμου κάθε χρόνο σχεδόν από τότε που το άνοιξε, η Nadia Santini δεν θα έπρεπε να εκπλαγεί με τον τίτλο της καλύτερης σεφ του κόσμου, τίτλο που κέρδισε το 2013. Όμως εκείνη, εκτός από ταλαντούχα, παραμένει μετριόφρων, χαλαρή και απολύτως φιλική. Δεν είναι και τόσο συχνό να βρίσκεις άνθρωπο που να μαγειρεύει εκπληκτικά παραδοσιακά πιάτα, αλλά ταυτόχρονα να υποδέχεται προσωπικά τους θαμώνες του εστιατορίου της με το πιο ζεστό της χαμόγελο.
επόμενο ▼

Πολιτική: Helle Thorning-Schmidt

Η Πρωθυπουργός της Δανίας μπήκε στη ζωή μας έτσι ξαφνικά. Μία selfie φωτογραφία με τον Barack Obama και τον David Cameron αλλά και η ξινίλα της Michelle ήταν αρκετά για να εκτοξεύσουν τη δημοτικότητά της. Παρευρέθηκε στην κηδεία του Νέλσον Μαντέλα και κάθισε δίπλα στον ισχυρό (και γοητευτικό) άνδρα του Λευκού Οίκου. Οι δυο τους πέρασαν όμορφα ενώ η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών μάλλον έγινε έξαλλη με τις διαχυτικότητες. Το παρατσούκλι της είναι "Gucci Helle" και αγαπημένο της αξεσουάρ είναι οι γόβες στιλέτο. Στις 3 Οκτωβρίου 2011 έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας της αποδεικνύοντας πως η πολιτική θέλει το στιλ της. 
επόμενο ▼

Φιλανθρωπία: Angelina Jolie

Η κινηματογραφική βιομηχανία του Hollywood αναγνώρισε την ανθρωπιστική δράση της 38χρονης ηθοποιού, βραβεύοντάς τη το Νοέμβριο του 2013, στην 5η απονομή των βραβείων Goveners, με ένα τιμητικό Όσκαρ. Ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, έχει ταξιδέψει σε 40 αποστολές του οργανισμού σε όλον τον κόσμο, με τελευταία τη συμμετοχή της στην υποστήριξη των προσφύγων στη Συρία.   
επόμενο ▼

Τεχνολογία: Anne Wojcicki

Η πρώην health-tech investor, Anne Wojcicki είναι η ιδρύτρια της "23andMe", της εταιρείας που έχει σκοπό να ενθαρρύνει τους πολίτες να μάθουν περισσότερα για το γενετικό είναι τους και έτσι να βοηθήσουν στην προσπάθειά της να επιταχυνθεί η ανακάλυψη φαρμάκων και θεραπειών μέσω μιας γενετικής βάσης δεδομένων. Η "23andMe" έχει από το 2006 πάνω από 200.000 μέλη που πλήρωσαν αρχικά 99 δολάρια για τις πρώτες γενετικές εξετάσεις, μέσω ενός "spit kit". Ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα γενετικής της εταιρείας της πρώην σύζυγος του mr Google, Sergey Brin, το 2012 ήταν μια γενετική παραλλαγή που προστατεύει από την νόσο Alzheimer, μια σύνδεση μεταξύ του μεγέθους του στήθους και ορισμένων μορφών καρκίνου, αλλά και η παντελής απουσία γενετικής αγοράς για τον αυτισμό.
επόμενο ▼

Επιστήμη: Christina Warinner

H Christina Warinner είναι επίκουρος καθηγήτρια Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα και ασχολείται με την εξελικτική ιατρική στο πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ και στα ενδιαφέροντά της εντάσσονται τα πεδία της αρχαιολογίας και της παλαιοντολογίας. Μελετά τους τρόπους με τους οποίους η ανθρώπινη φύση έχει εξελιχθεί από κοινού με το περιβάλλον και τη διατροφή. Η κατανόηση της δράσης των παθογόνων παραγόντων στην υγεία και την ασθένεια απασχολεί τις περισσότερες από τις έρευνές της. 

επόμενο ▼

Δημοσιογραφία:Yang Lan

Μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης και όχι μόνο, γνωστή και ως Oprah της Κίνας, δεν ασχολείται μόνο με τη δημοσιογραφία, την Sun Media που έχει ιδρύσει με το σύζυγό της και την ενημέρωση των 33 εκατομμυρίων followers της στο Weibo (κάτι σαν το "twitter" των Κινέζων). Το 2013 συνέβαλε ενεργά και στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα της Κίνας (China Charity Alliance), προωθώντας, εκτοξεύοντας την άνθιση των φιλανθρωπιών της χώρας. Πάντα τέτοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: