Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Σκηνές εμφυλίου στην Ουκρανία: Ενας νεκρός σε συγκρούσεις αντίπαλων ομάδων διαδηλωτών στο Ντόνετσκ [εικόνες]

Σκηνές εμφυλίου στην Ουκρανία: Ενας νεκρός σε συγκρούσεις αντίπαλων ομάδων διαδηλωτών στο Ντόνετσκ [εικόνες]Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δεκάδες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ φιλορώσων διαδηλωτών και υποστηρικτών της κυβέρνησης του Κιέβου, στο Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Εκατοντάδες διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν συγκρούστηκαν στη κεντρική πλατεία της πόλης με αντίπαλους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την κατάληψη της Κριμαίας από τα ρωσικά στρατεύματα. 
Αδιευκρίνιστο παραμένει πώς...
έχασε τη ζωή του ο διαδηλωτής. 
Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο που καταγράφεται σε βίαια επεισόδια εκτός της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση του Κιέβου κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία ότι άνοιξαν πυρ κατά αναγνωριστικού αεροσκάφους κοντά στον ισθμό που ενώνει τη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας με την ηπειρωτική χώρα.
Υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για το δεύτερο ανάλογο επεισόδιο μέσα σε πέντε ημέρες, η συνοριοφρουρά της Ουκρανίας ανέφερε πως το αεροσκάφος εκτελούσε περιπολία νωρίς το απόγευμα όταν «από μια θέση της ρωσικής συνοριοφρουράς κοντά στο Αρμιάνσκ υπήρξαν σφοδρά πυρά από ένα ΤΟΜΠ (τεθωρακισμένο όχημα)».
Δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες για το επεισόδιο αυτό ενώ δεν διευκρινίστηκε εάν το αεροσκάφος, που σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, δεν ήταν οπλισμένο, υπέστη ζημιές.



Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: