Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Νέα σενάρια για το μοιραίο Boeing: Εξετάζεται το ενδεχόμενο ξαφνικής αποσυμπίεσης


Νέα σενάρια για το μοιραίο Boeing: Εξετάζεται το ενδεχόμενο ξαφνικής αποσυμπίεση

* Κερδίζει έδαφος μια εκδοχή αντίστοιχη με το τραγικό δυστύχημα του Helios

* Μυστήριο με εικόνες από κινεζικό δορυφόρο που φέρεται να απεικονίζουν τα συντρίμμια

* Σοκάρει η μαρτυρία ανθρώπου που υποστηρίζει ότι είδε το αεροπλάνο να φλέγεται

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί το μυστήριο της εξαφάνισης του Boeing της Malaysia Airlines, καθώς για πέμπτη ημέρα δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος, τόσο του ίδιου του αεροπλάνου, όσο και των 239 επιβατών...

Ενα νέο σενάριο για το τι μπορεί να έχει συμβεί τελικά κατά τη διάρκεια της μοιραίας πτήσης έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα, με τη νέα εκδοχή που θεωρείται αρκετά πιθανή και παρουσιάζεται από το βρετανικό δίκτυο Skynews, λίγη ώρα μετά την απογείωση σημειώθηκε ξαφνική αποσυμπίεση στον θάλαμο του πιλοτηρίου.
Οπως μεταδίδει το κανάλι, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι πιλότοι να αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα λίγο μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, το οποίο οδήγησε σε ξαφνική αποσυμπίεση μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους, όπως ακριβώς είχε συμβεί και με τη συντριβή του Boeing της κυπριακής εταιρείας Helios, στο Γραμματικό της Αττικής, το 2005.
Μάλιστα, δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου παρουσίασε μια εξομοίωση πτήσης με αεροσκάφος Boeing 737, παρόμοιο με εκείνο της πτήσης ΜΗ 370, που αγνοείται.
Ο κυβερνήτης Αλιστερ Ρόζενσαϊν, ο οποίος εκτέλεσε την προσομοίωση, έκανε μια αναπαράσταση των συνθηκών που προκαλεί μια ξαφνική αποσυμπίεση στο εσωτερικό του αεροσκάφους.
Αναπαριστώντας ξαφνική αποσυμπίεση στο πιλοτήριο ο κυβερνήτης δήλωσε πως οι μάσκες οξυγόνου πέφτουν ώστε να τις φορέσουν οι πιλότοι, ωστόσο οι Μαλαίσιοι πιλότοι προτίμησαν να στρίψουν το αεροσκάφος επιχειρώντας να επιστρέψουν στην Κουάλα Λουμπούρ, προφανώς γιατί διαπίστωσαν κάποιο πρόβλημα.
Ωστόσο, το αεροπλάνο άρχισε να στρίβει και να κατευθύνεται δυτικά, παραμένοντας στο ίδιο υψόμετρο και σπαταλώντας τα καύσιμά του. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο κυβερνήτης Αλιστερ Ρόζενσαϊν, όταν οι πιλότοι έχασαν τις αισθήσεις του το αεροπλάνο είχε καύσιμα για να διανύσει 3.000 μίλια.

Παράλληλα, ο κυβερνήτης υποστήριξε πως ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε με την πρόσκρουση του αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρίας Helios, που απογειώθηκε από τη Λάρνακα και είχε προορισμό την Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκε ξαφνική αποσυμπίεση στο εσωτερικό του πιλοτηρίου, με αποτέλεσμα οι πιλότοι να λιποθυμήσουν. Ωστόσο, στην περίπτωση της τραγωδίας του Helios, το πλήρωμα αλλά και οι επιβάτες είχαν διατηρήσει τις αισθήσεις τους για περισσότερα από 20 λεπτά. Το συμπέρασμα αυτό προέρχεται από το γεγονός ότι ανάμεσα στους νεκρούς υπήρχαν πολλοί που φορούσαν μάσκες. Οπως ανέφερε ο ίδιος στην τραγωδία συντέλεσε το γεγονός ότι τελείωσαν τα καύσιμα του αεροπλάνου.

Εικόνες από κινεζικό δορυφόρο δείχνουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους;

Εν τω μεταξύ, εν μέσω καταιγιστικών πληροφοριών και πολλών φημών, το BBC έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες, οι οποίες, αναφέρει, ότι προέρχονται από κινεζικό δορυφόρο.
Το βρετανικό δίκτυο υποστηρίζει ότι αυτή η φωτογραφία καταγράφει τα συντρίμμια του μοιραίου Boeing της Malaysian Airlines.
Σε αυτές τις εικόνες απεικονίζονται τρία αντικείμενα να επιπλέουν και σύμφωνα με το BBC
αυτές ελήφθησαν την Κυριακή, δηλαδή, την επόμενη ημέρα από την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

Ωστόσο, οι Αρχές της Μαλαισίας, παραμένουν επιφυλακτικές και εξετάζουν με πολύ μεγάλη προσοχή την κάθε πληροφορία.

Συγκλονιστική μαρτυρία μπλέκει τις έρευνες

Τη στιγμή που οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ένας άνδρας που εργάζεται σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου υποστηρίζει ότι είδε το αεροσκάφος τυλιγμένο στις φλόγες να καταλήγει στη θάλασσα.
Οπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο ABC ο Μάικλ ΜακΚέι έστειλε επιστολή αρχικά στην εταιρία όπου εργάζεται και στη συνέχεια στις αρχές του Βιετνάμ αναφέροντας όσα είδε.
«Πιστεύω ότι είδα το αεροσκάφος των Malaysia Airlines να πέφτει. Η ώρα είναι ακριβή. Είδα το αεροπλάνο να φλέγεται και να πέφτει ακέραιο στη θάλασσα, μέχρι που οι φλόγες έσβησαν έπειτα από 10 - 15 δευτερόλεπτα», γράφει στην επιστολή του ο ΜακΚέι.
Οι αρχές του Βιετνάμ επιβεβαίωσαν πως έλαβαν την αναφορά του εργαζομένου, ωστόσο έπειτα από έρευνα δήλωσαν πως δεν εντόπισαν τίποτα σχετικό με το αεροσκάφος που εξαφανίστηκε.
)


Πηγή:http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: