Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Tι θέλει ο τέως και τριγυρίζει στην Ελλάδα - Ποιοι του είπαν να κάνει νέο κόμμα [εικόνες]

Tι θέλει ο τέως και τριγυρίζει στην Ελλάδα -Ποιοι του είπαν να κάνει νέο κόμμα [εικόνες]Την περασμένη Πέμπτη, στα πρώην ανάκτορα στο Τατόι, η ατμόσφαιρα θύμιζε περισσότερο προεκλογική συγκέντρωση παρά επιμνημόσυνη δέηση για τα 50 χρόνια από τον θάνατο του βασιλιά Παύλου. 
Eκεί φούντωσαν τα σενάρια που φέρουν τον τέως να σχεδιάζει τη δημιουργία νέου κόμματος.
«Εδώ έκανε ο Θεοδωράκης κόμμα»
Τα βλέμματα όλων ήταν καρφωμένα στον πρωτότοκο γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλο, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Νικόλαο δέχθηκαν και τις περισσότερες φιλοφρονήσεις από τους δεκάδες φιλοβασιλικούς που ...
κατέφθασαν εκεί.
Τόσο κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης όσο και κατά το τέλος της, οι φιλοβασιλικοί που βρέθηκαν στο Τατόι δεν σταμάτησαν λεπτό να παροτρύνουν τον Παύλο και τον Νικόλαο να δημιουργήσουν κόμμα και να αναλάβουν την τύχη της Ελλάδας. 
«Εδώ ο Θεοδωράκης εμφανίζεται με ποσοστό 5%, εμείς δεν θα μπούμε στη Βουλή;» έλεγε ο γιος πρώην οδηγού του τέως. Eνας άλλος, πρώην αυλικός, συμφωνούσε: «Ο Παύλος θα μας σώσει. Πρέπει να κάνουν κάτι, δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση στη χώρα».
Οταν ολοκληρώθηκε η τελετή, οι φιλοβασιλικοί πλησίασαν τον Παύλο και του ζήτησαν να κάνει κάτι για τη χώρα.

Παύλο κάνε κόμμα, θα σε ψηφίσει ο λαός

«Παύλο, κάνε κόμμα, θα σε ψηφίσει ο λαός, τους έχουμε βαρεθεί όλους τους ψεύτες πολιτικούς» του είπε μια χαριτωμένη κυρία γύρω στα 75, για να προσθέσει ένας άλλος κύριος: «Εσύ, Παύλο, ή ο Νικόλας, πρέπει να σώσετε την Ελλάδα». Αλλά και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έγινε δέκτης φιλοφρονήσεων και προτάσεων να δημιουργήσει κόμμα. «Βασιλιά μου, κάνε κόμμα και όλη η Ελλάδα θα σε στηρίξει. Πρώτο κόμμα θα είμαστε» του έλεγαν.

Μόνο περιθωριακοί φιλοβασιλικοί το ζητούν

Στην πραγματικότητα, ένα βασιλικό ή φιλοβασιλικό κόμμα στην Ελλάδα δεν πρόκειται να μακροημερεύσει. Είναι πιθανόν τα παιδιά του τέως ή και ο ίδιος να έχουν ήδη διενεργήσει δημοσκόπηση, για να διαπιστώσουν το εύρος της στήριξης που θα είχε μια πιθανή πολιτική κίνηση εκ μέρους τους. Αν τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά είναι βέβαιο ότι θα είχε ήδη «διαρρεύσει» στα ΜΜΕ, ώστε να γίνουν οι πρώτες ζυμώσεις στον δημόσιο διάλογο, πράγμα το οποίο δεν συνέβη.
Οπως φάνηκε εξάλλου και στο μνημόσυνο στο Τατόι, μόνο περιθωριακοί φιλοβασιλικοί οπαδοί παρακινούσαν τον τέως και τα παιδιά του να κάνουν πολιτική κίνηση.

Κόμμα στις... διακοπές

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ζυμώσεις για το νέο κόμμα έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2012 στο Πόρτο Χέλι, όπου παραθερίζει η βασιλική οικογένεια. Σε αυτές φέρεται ότι συμμετείχαν προσωπικότητες από τον εφοπλιστικό και τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και απλοί πολίτες πρώην αυλικοί, ενώ ο χώρος που θα καλύπτει το νέο κόμμα υποτίθεται πως θα είναι από τη Ν.Δ. έως τη Χρυσή Αυγή. Στα ίδια δημοσιεύματα αναφερόταν πως ένα από τα ατού του κόμματος θα είναι η στήριξή του σε νέα και άφθαρτα πρόσωπα.

Φράγκος, Μητσοτάκης, Πετραλιά, Ασημακοπούλου οι συνήθεις ύποπτοι

Τις φήμες για τη δημιουργία νέου κόμματος τροφοδότησε και η παρουσία στην προβολή του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του βασιλιά Παύλου, πολιτικών προσώπων όπως ο φερόμενος αρχηγός νέου δεξιού κόμματος στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος, η βουλευτής Ιωαννίνων και εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η πρώην υπουργός Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο τέως υπουργός Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο τέως υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Δράσης, Στέφανος Μάνος με τη σύζυγό του.

Ο Μητσοτάκης μίλησε και στο ντοκιμαντέρ!

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, συνοδεία της κόρης του Αλεξάνδρας. Ο επίτιμος είχε μάλιστα και ενεργό ρόλο στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ, καθώς αποτέλεσε το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο της τότε περιόδου, που μίλησε για τον βασιλιά Παύλο με κολακευτικά λόγια.
Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ αισθάνθηκε την ανάγκη από βήματος να ευχαριστήσει τον κ. Μητσοτάκη: «Κύριε πρόεδρε, σας ευχαριστώ που ήρθατε εδώ σήμερα. Ησασταν ο τελευταίος υπουργός του πατέρα μου και ο πρώτος δικός μου. Ολα αυτά διαδραματίστηκαν τέτοια εποχή, ακριβώς πριν από 50 χρόνια». 

Πληροφορίες από το protothema.gr
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η κόρη του Αλεξάνδρα, στο Τατόι
Οι Γλίξμπουργκ μετά των συγγενών σε απαρτία, στο Τατόι:


Πηγή: http://www.iefimerida.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στα τσακίδια το δωσιλογο σκυλολοι