Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Οι αποικιοκρατικές φυλές του ΠΑΣΟΚ στα άλλα κόμματα

Ποιοι πρώην υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πρωταγωνιστούν σήμερα στα άλλα κόμματα

Ποιος θα το πίστευε ότι όταν 3, 5 χρόνια πριν και συγκεκριμένα στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε με ποσοστό 43,92% έναντι 33,48% της Νέας Δημοκρατίας και οδήγησε στην πρωθυπουργία τον Γεώργιο Α. Παπανδρέου, σήμερα το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα , πασχίζει να συγκεντρώσει ποσοστό πέριξ του 5%.
Το κλίμα στο άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ, αποτυπώνεται στην φράση "ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα" και στην κυριολεξία κάνεις δεν μπορεί να διαφωνήσει με την δήλωση του ιστορικού στελέχους Κώστα Σκανδαλίδη, που προ ημερών...

 χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα , είπε αλήθειες :
...
«Το ΠΑΣΟΚ, όπως το ξέραμε, πέθανε» δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας στο Βήμα FM.

«Έχω κάνει κριτική στο ΠΑΣΟΚ από παλιά, από τότε που άρχισα να το λέω καθεστωτικό κόμμα. Είχε μετατραπεί – και το πλήρωσε ακριβά – σε πραγματικό καθεστώς στην Ελλάδα, διότι κυβερνούσε πολλά χρόνια και είχε πολλά στελέχη, τα οποία, από τότε που έφυγε η ιδεολογία από το προσκήνιο και μπήκαν θέματα διαχείρισης εξουσίας, έφτασε σε αυτό το επίπεδο. Τώρα, τι κάνει το ΠΑΣΟΚ; Δανείζει στελέχη! Όλα τα κόμματα έχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ!» υπογράμμισε ο πρώην υπουργός, προσθέτοντας ότι «ο χώρος δεν πέθανε, πέθανε το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε».






Τα τελευταία χρόνια και μετά την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, να προσφύγει η Ελλάδα στο ΔΝΤ, με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, άρχισε να παρατηρείται μια συρρίκνωση της δυναμικής του ΠΑΣΟΚ, που ενισχύθηκε όταν σιγά- σιγά πρώην και νυν βουλευτές, άρχισαν να μεταναστεύουν σε άλλα κόμματα.

Το πρώτο ιστορικό χαμηλό καταγράφηκε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο του 2012, όταν το ΠΑΣΟΚ προσγειώθηκε ανώμαλα στο 12,3 % και ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε στο 26,9%, αναλαμβάνοντας πλέον και με τη βούλα το ηγεμονικό ρόλο στην κεντροαριστερά, ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Το νέο ιστορικό χαμηλό, αναμένεται να καταγραφεί στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, καθώς σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ κυμαίνονται από 4 έως 7% .





Οι ΠΑΣΟΚογενείς του ΣΥΡΙΖΑ

Η ''μετανάστευση'' στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε με την προσχώρηση της Σοφίας Σακοράφα η οποία στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη το Μάιο 2010 για το νομοσχέδιο σχετικά με το μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και για τα έκτακτα μέτρα που υποχρεώθηκε να πάρει η χώρα για να μην χρεοκοπήσει, διαγράφτηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και το Μάιο του 2012 εκλέχθηκε βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄Αθήνας.

Ακολούθησε ο Παναγιώτης Κουρουπλής, ο οποίος είχε εκλεγεί τρεις φορές βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και αυτός εκλέχτηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄Αθήνας.

Στους πασοκογεννείς του ΣΥΡΙΖΑ συγκαταλέγεται και ο Αλέξης Μητρόπουλος, ενώ το τελευταίο διάστημα εντείνουν οι φήμες για συνεργασία του κόμματος με την πρώην υπουργό του Γιώργου Παπανδρέου Λούκα Κατσέλη, την πρώην και νυν ανεξάρτητη βουλευτή Θεοδώρα Τζάκρη αλλά και τον πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη.

Στους προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ, συγκαταλέγονται και οι Κώστας Χρυσόγονος. Αντώνης Κοτσακάς, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Δημήτρης Τσουκαλάς και οι νεολαίοι Δημήτρης Σακελάρης και Νίνα Κασιμάτη.





Άρωμα ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ

Η κίνηση Φώτη Κουβέλη να ιδρύσει πόλο για την ανασυγκρότηση της κεντροδεξίας με όνομα ''ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία'', έφερε πολλά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜΑΡ.

Τη στήριξη τους, πρόσφεραν η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, οι πρώην υπουργοί Χάρης Καστανίδης, Πάνος Μπεγλίτης, ο Θανάσης Οικονόμου, ο Στέφανος Μανίκας, ο Μηνάς Σταυρακάκης. ενώ παρόντες στην πρόσφατη εκδήλωση ήταν ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης, ο διευθυντής του ΙΣΤΑΜΕ, Γιώργος Σιακαντάρης, ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας.

Στην ΔΗΜΑΡ είχε ενταχθεί μετά την διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ και ο νυν βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Οικονόμου.





Διαρροή και στους Ανεξάρτητους Έλληνες


Οι πασοκογενείς στους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν είναι πολλοί. Αρχικά ο βουλευτής Νότης Μαριάς, ο οποίος στο παρελθόν κατέβηκε με το ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος νομάρχης στη Φθιώτιδα αλλά και ο συνεργαζόμενος πρόεδρος του “Άρματος πολιτών” Γιάννης Δημαράς .

Ο Γιάννη Δημαράς ξεκίνησε την πολιτική του δράση στο ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΔΗΚΚΙ από το οποίο αποχώρησε το 2003. Στη συνέχεια επανεντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Έχει εκλεγεί με το ΔΗΚΚΙ βουλευτής το 1996 και με το ΠΑΣΟΚ τρεις φορές (2004, 2007, 2009). Στις 6 Μαΐου του 2010 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γεώργιος Παπανδρέου τον διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, επειδή αρνήθηκε να υπερψηφίσει το σχετικό σχέδιο νόμου για την Α' Δανειακή Σύμβαση δηλώνοντας «παρών».Τον Απρίλιο του 2011 ίδρυσε μαζί με το βουλευτή Βασίλη Οικονόμου το κόμμα Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών. Έπειτα από την εκλογική συνεργασία του κόμματος με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εκλέγεται τον Μάιο του 2012 στις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές στην Β' Αθηνών.





Αυτοί που έφυγαν κάνοντας νέα κόμματα και πολιτικές κινήσεις

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, στις 3 Δεκεμβρίου του 2012, αναγγέλλοντας την ίδρυση νέου κόμματος με την ονομασία Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας, με αρτκτικόλεξο "ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ." (που διαβάζεται και Ρήξη) με παρέμβασή του Ευάγγελου Βενιζέλος διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα και αφού περιπλανήθηκε και αναζήτησε τη συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ, εντάχθηκε στην κεντροαριστερή συμμαχία "Ελιά", συνεργαζόμενος και πάλι με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου .

Η Άννα Διαμαντοπούλου στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012 και βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής. Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και σήμερα είναι πρόεδρος στην πολιτική κίνηση "Δίκτυο".

Ο Ηλίας Μόσιαλος πρώην υπουργός Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, τον Ιούνιο του 2012, δημιούργησε μια πολιτική κίνηση με την επωνυμία "δημιουργική Ελλάδα.". Σήμερα συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ στις ευρεωεκλογές μέσω της κεντροαριστερής συμμαχίας "Ελιά"

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, λίγο πριν την ψήφιση από τη Βουλή των νέων μέτρων το Νοέμβριο του 2012, με επιστολή της στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας τη διαφωνία της. Μέχρι σήμερα δεν έχει εκφραστεί πολιτικά αν και παρασκηνιακά ακούγεται , ότι κρατά διαύλους επικοινωνίας με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.


Φώτης Νάκος
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: