Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

"Σκίζουν" στην πρώτη δημοσκόπηση Γκρίλο-Σίλβιο!


ΕΞΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο "ΓΕΡΜΑΝΟΣ" Μ. ΜΟΝΤΙ

Προελεύνει με 28,5% το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο στην πρώτη δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας στην Ιταλία μετά τις εκλογές του Φεβρουαρίου, ενώ ψηλά βρίσκεται και ο συνασπισμός του Σίλβιο Μπερουσκόνι!
Ενισχύονται επίσης σημαντικά τόσο το Δημοκρατικό Κόμμα (Pd) του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι όσο και ο Λαός της Ελευθερίας (Pdl) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενώ «βυθίζεται» ο κεντρώος (γερμανικός) πόλος του Μάριο Μόντι και...
«εξαφανίζονται» οι σύμμαχοί του.
Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Lorien Consulting που δημοσιεύεται στο δικτυακό τόπο affaritaliani.it καταδεικνύει πως εάν οι Ιταλοί επέστρεφαν σήμερα στις κάλπες θα έδιναν ακόμη μεγαλύτερη εκλογική δύναμη στον Μπέπε Γκρίλο, ενισχύοντας ταυτόχρονα τα μεγάλα κόμματα σε βάρος των μικρότερων σχηματισμών και του «μετώπου» Μόντι.
Οι συνασπισμοί Κεντροαριστεράς και Κεντροδεξιάς εμφανίζονται ουσιαστικά ισοδύναμοι (31,9% έναντι 31%).
Το κόμμα του Γκρίλο φθάνει το 28,5%, από 25,6% που έλαβε στις εκλογές της 24ης-25ης Φεβρουαρίου. 
Ο μπερλουσκονικός Λαός της Ελευθερίας (Pdl) «απογειώνεται» κατά 4,9 μονάδες φθάνοντας στο 26,5% και συνολικά ο συνασπισμός της Κεντροδεξιάς αγγίζει το 31%.
Ανοδο κατά 3,6% καταγράφει και το Δημοκρατικό Κόμμα (Pd) του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι που αγγίζει ποσοστό 29% και είναι το πρώτο κόμμα στην Ιταλία με διαφορά μισής ποσοστιαίας μονάδας από το Κίνημα Πέντε Αστέρων. Ο συνασπισμός της Κεντροαριστεράς συγκεντρώνει συνολικά στη μέτρηση ποσοστό 31,9%.
Μεγάλες απώλειες καταγράφονται για τα μικρότερα κόμματα, ενώ απώλειες μετρά και η Λέγκα του Βορρά που συμμαχεί εκλογικά με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι (με πτώση 0,6% στο 3,5% από ποσοστό 4,8% που έλαβε στις εκλογές).
Αυτή που κυριολεκτικά «βυθίζεται» είναι η κεντρώα συμμαχία που υποστηρίζει τον Μάριο Μόντι και η οποία κατρακυλά στο 5,6% από 10,6% που απέσπασε στις εκλογές. Η Επιλογή Πολιτών του Μάριο Μόντι πέφτει στο 5% από 8,3% στις κάλπες.
Η Ένωση Κέντρου (Udc) του Πιερ Φερντινάντο Καζίνι και το κόμμα Μέλλον και Ελευθερία (Fli) του Τζανφράνκο Φίνι πρακτικά εξαφανίζονται μετά την άκρως απογοητευτική επίδοσή τους στην εκλογική αναμέτρηση. Στο 0,5% πέφτει η Udc από 1,78% που έλαβε στις εκλογές. Στο 0,1% ο Φίνι από 0,4% που έλαβε στις κάλπες -με τον πρόεδρο της Βουλής να μένει εκτός Βουλής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: