Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Στα κάγκελα οι Καραμανλικοί με την πρόκληση Τσίπρα!

Το απόσπασμα του non paper του ΣΥΡΙΖΑ που προκαλεί θύελλα αντιδράσεων ! 

"Το λιγότερο προκλητικό" 
Με αυτή την φράση σχολιάζουν καραμανλικά στελέχη, το non paper, που εξέδωσε η Κουμουνδούρου, που προσπαθώντας να δικαιολογήσει στο ακροατήριο της, την παρουσία του προέδρου της, στην εκδήλωση μνήμης του Εθνάρχη Κων/νου Καραμανλή, έκανε αλλεπαλληλα ατοπήματα.
Χαρακτηριστικό το απόσπασμα που λέει:


"Ο Αλ. Τσίπρας προσέρχεται στην εν λόγω εκδήλωση, με τις θέσεις και τις προτάσεις της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για την ανάγκη μιας πολιτικής στον αντίποδα του αποδεδειγμένα αποτυχημένου μνημονίου, για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους απέναντι στην καταστροφική μανία των αγορών. Πρόκειται για απόψεις που συγκροτούν έναν εναλλακτικό, δημοκρατικό δρόμο αντιμετώπισης της κρίσης, κατά τη γνώμη μας τον μόνο ρεαλιστικό. Είναι προτάσεις που αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που συμμερίζονται τις δημοκρατικές αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της συλλογικής και ατομικής αξιοπρέπειας. Με αυτή την έννοια απευθύνονται ακόμη και σε πολίτες που μέχρι σήμερα επιλέγουν να εκπροσωπούνται πολιτικά από τη ΝΔ"

Mε λίγα λόγια ο Τσίπρας λέει ...ευθαρσώς πως θα πάει ενώπιον καραμανλικού ακροατηρίου να προβάλει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είναι κομματική εκδήλωση. Είναι το πολιτικό μνημόσυνο του Εθνάρχη. Είναι πρόκληση να επιτραπεί η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ σε μια τέτοια εκδήλωση», έλεγε σήμερα βουλευτής της ΝΔ και συνέχισε: «Είναι δυνατόν να επιτρέπουμε την καπήλευση της μνήμης του Κωνσταντίνου Καραμανλή από κάποιον που πρωτοστατούσε στις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων;», συνέχισε το ίδιο στέλεχος.

Σημειώνεται, πως μετά την συγκεκριμένη ανακοίνωση ουκ ολίγα καραμανλικά στελέχη, είναι στα ...κάγκελα, καθώς κανείς δεν ξεχνά ποια ήταν η παράταξη που πάτησε το....μπουτόν της πτώσης της κυβέρνησης Καραμανλή με τα Δεκεμβριανά του 2008. Επιπλέον αυτό που συζητιέται έντονα είναι με ποια λογική αποφάσισαν οι θεματοφύλακες της πολιτικής παρακατάθήκης του Εθνάρχη (βλ. Μολυβιάτης και σία) να καταστήσουν τον Τσίπρα προσιτό, σε ένα παραδοδιακό νεοδημοκρατικό κοινό, εν μέσω αυτής της πολιτικής ρευστότητας...

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: