Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Τι συζήτησαν στην 4ωρη σύσκεψη στο Μαξίμου

giannis-stoyrnaras-prospathoume-na-dosoyme-luseis

Στουρνάρας: Προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής το «μίνι» υπουργικό στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Κατά τη διάρκεια της εφ' όλης της ύλης σύσκεψης τέθηκαν τα ζητήματα των κινητοποιήσεων των αγροτών και των ναυτεργατών, ενώ συζητήθηκαν και οι εκκρεμότητες της ελληνικής Οικονομίας.
Πέραν των κυρίων Στουρνάρα και Σταϊκούρα παίρνουν μέρος εκτάκτως ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο... υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας σε ερωτήσεις για τις κινητοποιήσεις των αγροτών και των ναυτεργατών υποστήριξε ότι «εξετάζουμε με προσοχή όλα τα θέματα», για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις με τρόπο που να μην διακυβεύσει τη δημοσιονομική προσπάθεια».

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της φορολόγησης των ακινήτων, υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχουμε καταλήξει ακόμα» και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «εξετάζονται διάφορα σενάρια».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το ζήτημα των αγροτών. Ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο υφυπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει και νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: