Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ οι αγρότες - «Χειρόφρενο» και σήμερα σε λεωφορεία και τρόλεϊ

zestainoyn-ta-trakter-oi-agrotes-xeirofreno-kai-aurio-se-leoforeia-kai-trolei

  ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ Η ΧΩΡΑ  


Συνεχίζουν και τη Δευτέρα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι των λεωφορείων και των τρόλεϊ, σκληραίνοντας τη στάση τους. 
Οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΘΕΛ (λεωφορεία) επισπεύδουν τη Γενική τους Συνέλευση ανακοινώνοντας ότι θα πραγματοποιηθεί αύριο αντί για μεθαύριο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.
Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι, το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία που έχει εξαγγελθεί μέχρι και την Τρίτη.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, είναι ένα βήμα πριν την επίταξη στους εργαζομένους στα λεωφορεία....
 

Συγκεκριμένα, στέλνει «τελεσίγραφο» και στους απεργούς των λεωφορείων και τρόλεϊ, με κύκλους του υπουργείου να διαμηνύουν πως «μετά τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της ΟΣΥ και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της».

Η διοίκηση της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), καλεί τους εργαζόμενους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις και να επιστρέψουν στην εργασία τους επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχουν περιθώρια επανάληψης της ταλαιπωρίας και της ομηρίας που έζησε το επιβατικό κοινό το προηγούμενο διάστημα».


Αμέσως μετά την εξέλιξη αυτή, η διοίκηση της ΟΣΥ είναι έτοιμη να συζητήσει με τους εκπροσώπους τους για όλα τα ζητήματα, εκτός φυσικά από ότι έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο».


Επιπλέον, να σημειωθεί πως δεν κυκλοφορούν τρένα του ΟΣΕ και προαστιακός σιδηρόδρομος λόγω της απεργίας που έχει εξαγγείλει έως και τη Δευτέρα η ΠΟΣ. Επιπλέον, λόγω των κινητοποιήσεων στα τρένα, δεν πραγματοποιείται η διέλευση των συρμών του μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας» - «Αεροδρόμιο» έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.

 


Ετοιμάζουν μπλόκα σε όλη τη χώρα οι αγρότες 


Αποφασισμένοι να «παραλύσουν» όλη τη χώρα εμφανίζονται οι αγρότες, μετά την μακρά συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου του κλάδου στον Πλαταμώνα Πιερίας, που έληξε πριν από λίγη ώρα.  
Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιλιόπουλος, στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των αγροτών απ΄ όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.  
«Υπάρχει μεγάλος αναβρασμός. Η προσέλευση στη σημερινή μας συνάντηση, όπου αποφασίστηκε ότι αύριο βγαίνουν όλα τα τρακτέρ έξω, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Θα γίνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση», αναφέρει ο κ.Λιλιόπουλος.  
Η μεγάλη αυτή κινητοποίηση συναρτάται από τις συναντήσεις που θα έχουν από αύριο, όπως μας είπε ο κ. Λιλιόπουλος. Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, ενώ θα γίνουν συναντήσεις στα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.  
«Το αν θα φύγουν τα τρακτέρ από τους δρόμους, θα εξαρτηθεί από τις συναντήσεις που έχουν οριστεί με πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς. Αν δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, κλείνουμε τους δρόμους επ΄ αόριστον. Θα είμαστε παντού, στις εθνικές οδούς, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στα τελωνεία, στα βόρεια σύνορα. Είναι θέμα της κυβέρνησης κατά πόσο θα ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Εάν οι συναντήσεις αποβούν άκαρπες δεν θα περάσει κουνούπι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιλιόπουλος.  
Τα κύρια αιτήματα των αγροτών, που όπως αναφέρει ο κ. Λιλιόπουλος είναι πολύ σοβαρά, αφορούν το πετρέλαιο, το κόστος παραγωγής, τον ΦΠΑ και το φορολογικό, «που είναι ίσως και η μεγαλύτερη παγίδα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: