Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Αλαβάνος κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Ποτέ δεν ήταν τόσο πολιτικά απούσα η αριστερά»



Ξαναστήνεται ο δικομματισμός, με τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΠΑΣΟΚ, λέει το στέλεχος της Αριστεράς


Οξύτατη κριτική κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλέκος Αλαβάνος ο οποίος μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι «ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν ήταν τόσο μεγάλη η πολιτική απουσία της Αριστεράς».
Ειδικότερα, ο κ. Αλαβάνος μιλώντας στην ιστοσελίδα real.gr επισήμανε: «Παρά το ότι ένα κόμμα αριστερής καταγωγής είναι στην κυβέρνηση, παρότι άλλο κόμμα αριστερής καταγωγής είναι αξιωματική αντιπολίτευση, ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν ήταν τόσο μεγάλη η πολιτική απουσία της αριστεράς. Αυτό είναι το μεγάλο παράδοξο».
Συνέχισε δε με ακόμη με νόημα:...
«Ο ξένος παράγοντας, μέσα στον πανικό του από το ενδεχόμενο κατάρρευσης της Ευρωζώνης, δεν δίστασε να θυσιάσει τον δικομματισμό, όταν αξίωσε τη συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα παρακολουθούμε σε αργή αλλά σταθερή κίνηση την προσπάθεια ανασύστασης του δικομματισμού με διαφορετικούς όμως παίκτες. Εδώ εντάσσονται και ο έρωτας για τον Ομπάμα και οι καταγγελίες για συμμορία της δραχμής και οι νοικοκυραίοι και οι συνεργασίες με τη λαϊκή δεξιά και τόσα άλλα».
Τέλος, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού σημείωσε: «Η Νέα Δημοκρατία έχει μεν κομματικό αντίπαλο, δεν έχει όμως προγραμματικό και ιδεολογικό αντίπαλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: