Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Φτιάχνει κλίμα έντασης η Άγκυρα: "Τουρκικό αλιευτικό εβλήθη από ελληνικό περιπολικό"

   ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ "ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ"!   

Σε "θερμό" επεισόδιο στο Αιγαίο, όπου σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής άνοιξε πυρ κατά τουρκικού αλιευτικού αναφέρεται ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. 
Η Άγκυρα όμως δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό
Προχωρά και στην "καταγγελία" παραβιάσεων του τουρκικού εναέριου χώρου από ελληνικά μαχητικά!
Η ενορχηστρωμένη αυτή προσπάθεια του τουρκικού γενικού επιτελείου εφευρίσκοντας φανταστικά σενάρια ελληνικών προκλήσεων έχει προκαλέσει προβληματισμό στους...
επιτελείς του ΓΕΕΘΑ .
Προβληματισμό γιατί πίσω από την αναφορά τέτοιων ανύπαρκτων γεγονότων –και σύμφωνα με την τουρκική τακτική- κρύβεται η προετοιμασία ενός θερμού επεισοδίου, πραγματικού αυτή τη φορά από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Έτσι η δημοσιοποίηση τέτοιων φανταστικών επεισοδίων έχει ως σκοπό τη δημιουργία ενός άλλοθι πάνω στα οποία θα στηριχθεί –κυρίως στο ΝΑΤΟ- η τουρκική απάντηση στις υποτιθέμενες ελληνικές προκλήσεις.
Πιο ειδικά το τουρκικό γενικό επιτελείο στην ιστοσελίδα του με ημερομηνία 28 Ιανουαρίου και στην ενότητα «Παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων» αναφέρει:
 «Στις 23/01/13, άκατος της ελληνικής Ακτοφυλακής άνοιξε πυρ κατά τουρκικού αλιευτικού σκάφους, ανοικτά της Επαρχίας Ayvalik του Νομού Balikesir, το οποίο λόγω βλάβης είχε παρασυρθεί στα ελληνικά χωρικά ύδατα».
Στην ενότητα «Παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου» αναφέρει τα ακόλουθα:
« - Στις 22/01/13, ελληνικά “F-16’’, που απογειώθηκαν από το Α/Δ της Λήμνου, παρενόχλησαν για διάστημα 1 λεπτού, εκγλωβίζοντας στα ραντάρ τους, τουρκικό μαχητικό τύπου “F-16”, που εκτελούσε εκπαιδευτική (σ.σ. έτσι χαρακτηρίζουν τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας οι Τούρκοι) πτήση στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, ΝΑ της Λήμνου.
Την ίδια ημέρα, ελληνικά ’’F-16’’, στις 11:14, εισήλθαν 5 ναυτικά μίλια ΝΔ της Επαρχίας Kalkan της Αττάλειας και, για διάστημα 2 λεπτών, παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο. Τα συμβάντα γνωστοποιήθηκαν στο (τουρκικό) ΥΠΕΞ».
Οι αστείες δικαιολογίες περί του «αλιευτικού που το παρέσυρε ο άνεμος» και το «κακό» ελληνικό σκάφος του ΛΣ που άνοιξε πυρ έχουν ένα και μοναδικό σκοπό: Τη δημιουργία «κλίματος» από την Άγκυρα με ψευδείς κατηγορίες τις οποίες θα εκμεταλλευθεί αργότερα.
Ακόμη και στην περίπτωση –αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ο σχετικός τουρκικός ισχυρισμός- που σκάφος του ΛΣ έβαλλε προειδοποιητικά πυρά εναντίον του τουρκικού αλιευτικού αυτό θα ήταν γιατί τα τουρκικά σκάφη πολύ συχνά παραβιάζουν τα εθνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή του βόρειου Αιγαίου παρενοχλώντας τα ελληνικά αλιευτικά και υπό την προστασία της τουρκικής Ακτοφυλακής  πραγματοποιούν παράνομη αλιεία.
Άλλωστε ότι ήταν μέσα στα ελληνικά χωρικά το αναφέρουν και οι ίδιοι! Όλα τα υπόλοιπα για την υποτιθέμενη βλάβη είναι απλά «προφάσεις εν αμαρτίαις».
Όσο για τις περιπτώσεις ελληνικών «παραβιάσεων» αλλά και παρενοχλήσεων «αθώων» τουρκικών F-16 που πετούν στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου γνωρίζουμε όλοι περί τίνος ακριβώς πρόκειται.
Αυτό όμως που προβληματίζει είναι η τουρκική επιθετικότητα η οποία καθημερινά επιδεικνύεται στο Αιγαίο από την τουρκική Αεροπορία και Ναυτικό, με τους Τούρκους να «ζητούν και τα ρέστα»!
Αυτό επιβεβαιώνεται πρακτικά κάθε ημέρα όπως και σήμερα. Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ 6 τουρκικά μαχητικά εκ των οποίων τα 2 έφεραν οπλισμό καθώς και ένα CN-235MPA του Ναυτικού πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών και τουλάχιστον 6 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) στο κεντρικό Αιγαίο.
Έτσι ο σχεδιασμός της Άγκυρας αναπτύσσεται μπροστά στα μάτια μας: Τη στιγμή που παραβιάζει τον ΕΕΧ και στέλνει φρεγάτες μέχρι έξω από το Σούνιο κατηγορεί την Ελλάδα για υποτιθέμενες παραβιάσεις παρενοχλήσεις αλλά και βολή πυρών εναντίον αλιευτικών σκαφών.  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: