Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Νέο κόμμα... το όνομα αυτού: "Ελλήνων Πρωτοβουλία"


Κατατέθηκε το καταστατικό του νέου κόμματος στο Πρωτοδικείο Αθηνών
Κατατέθηκε το καταστατικό του νέου κόμματος στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο θα ονομάζεται "Ελλήνων Πρωτοβουλία". "Νονός" του νέου κόμματος δεν είναι κάποιος συγκεκριμένος από τα μέλη που το αποτελούν, αλλά ήταν όπως μαθαίνουμε μια ομαδική πρόταση και προσπάθεια.
Στ.Νοβ.
Ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης, αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες για το νέο κόμμα – Ποιοι θα συμμετέχουν, ποιος θα είναι ο επικεφαλής και τι θα κάνουν οι πρώην βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων ...


Στο πρωτοδικείο Αθηνών κατατείθεται σήμερα το καταστατικό του νέου πολιτικού φορέα που ετοιμάζουν εδώ και πολύ καιρό πρώην βουλευτές, ανεξάρτητοι βουλευτές, αλλά και προσωπικότητες της χώρας από την πολιτική και την πανεπιστημιακή ζωή της χώρας. Το καταστατικό του νέου κόμματος υπογράφει ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Σταμάτης και ο πρώην βουλευτής (και πρώην στέλεχος) των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μιχάλης Γιαννάκης.
Όπως αποκάλυψε στο parapolitika.gr ο κ. Σταμάτης πρόκειται για έναν πολιτικό φορέα, που στην αρχή θα λειτουργήσει ως forum ιδεών και προτάσεων από τους πολίτες και έπειτα σε μια δεύτερη φάση θα ολοκληρωθεί έχοντας την δημιουργία ενός νέου κόμματος.
«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ένα κενό μεγάλο μεταξύ της εξουσίας και της κοινωνίας. Υπάρχει σαφώς χώρος για ένα κόμμα με συγκεκριμένες ιδεολογικές αναφορές, αυτές της λαϊκής κεντροδεξιάς. Αυτό το κενό θέλουμε να καλύψουμε. Είμαστε μια ομάδα πολιτικών και πανεπιστημιακών και άλλων εκπροσώπων των κοινωνικών στρωμάτων που θέλουμε να συγκεντρώσουμε προτάσεις και να παλέψουμε γι αυτές. Προς το παρόν ο κ. Βάμβουκας, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, θα είναι ο επικεφαλής του «σωματείου» μας».
Ο κ. Σταμάτης ανέφερε επίσης ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξαν επαφές με πολλούς βουλευτές, κυρίως ανεξάρτητους, εννοώντας προφανώς όσους αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και τη Ν.Δ. Προς το παρόν τα ονόματά τους δεν «εμπλέκονται» στην συγκεκριμένη κίνηση, αλλά δεν αποκλείεται να προσχωρήσουν στο μέλλον.
Να σημειωθεί τέλος, ότι το νέο πολιτικό φόρουμ - κόμμα – οργανώνει τα γραφεία του, στην οδό Βουλής, όπου σε λίγο καιρό θα μπορεί να δέχεται και να οργανώνει το πρόγραμμά του.
Στέλλα Νοβάκη
parapolitika.gr


1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Κατατέθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών το καταστατικό του σωματείου-forum «Ελλήνων Πρωτοβουλία», το οποίο θα είναι ένα ίδρυμα παραγωγής πολιτικής και προτάσεων.


Επί της ουσίας, όμως, το συγκεκριμένο σωματείο θεωρείται ο προπομπός ενός πολιτικού σχήματος, που θα αποτελείται σε πρώτη φάση από στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.


Το καταστατικό κατατέθηκε από τον πρώην γραμματέα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μιχάλη Γιαννάκη, τον πρώην βουλευτή του ίδιου κόμματος Δημήτρη Σταμάτη, καθώς και τον Γιώργο Νούλα, ο οποίος είχε καταθέσει τη μήνυση για την υπόθεση των CDS.


Σύμφωνα με ιδρυτικό στέλεχος του σωματείου, στόχος αυτής της κίνησης είναι να δημιουργηθεί μέσα από το Forum μια πρόταση αντιμνημονιακή και ρεαλιστική, η οποία θα προσπαθήσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Το ίδιο στέλεχος καλεί όλους τους Έλληνες πολίτες να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να βοηθήσουν την προσπάθεια.


Τα πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν είναι μόνο οι κ.κ. Γιαννάκης και Σταμάτης, ενώ κοντά στην προσπάθεια βρίσκονται ο Χρήστος Ζώης και ο Γιάννης Μανώλης.


Μεταξύ άλλων το καταστατικό του σωματείου υπογράφουν: Ν. Δαναλάτος καθηγητής πανεπιστημίου, Σ. Τζούμας επικοινωνιολόγος, Γ. Βαμβούκας καθηγητής ΑΣΟΕ, Σ. Μακρίδης λέκτορας Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, Π. Αλεξανδράκης πρόεδρος ΑΜΕΑ Λακωνίας, Β. Κουντουριώτη φοιτήτρια, Αικ. Ζαγκανά δικηγόρος, Ευ. Σουφλέρης γεν. διευθυντής ΠΑΕ Πανιώνιος, Ν. Βασιλειάδης, Δ. Δεληγιάννης μηχανικός, Δ. Μακρυνικόλας διπλωμάτης, Κ. Αργυρού πρ. διευθυντής υπ. Εσωτερικών, Όλ. Ζαφειρίου κτηνοτρόφος, Ελ. Πανταζή γενική διευθύντρια ενδοκρινολογίας Νοσοκομείου Αλεξάνδρα.