Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Κλιμακώνει την επίδειξη πυγμής ο Σαμαράς

samaras-660_2_23[1]

Επίδειξη πυγμής απέναντι σε όλα τα μέτωπα των κινητοποιήσεων προαναγγέλλει το  Μέγαρο Μαξίμου αφού εκτιμά ότι το κρας τεστ με το Μετρό είχε επιτυχή έκβαση. 

Οι  δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μετωπική με τις συντεχνίες κερδίζει στην κοινή  γνώμη και ο Πρωθυπουργός φαίνεται αποφασισμένος να μη κάνει πίσω.
Στη γραμμή αυτή έχει ήδη δοθεί εντολή στο υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών  για πολιτική επιστράτευση των απεργών...
και στα αστικά λεωφορεία, τα τρόλεϊ και  τον προαστιακό αν δεν λήξουν σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις.
Την ίδια ώρα έτοιμη για σκληρό πόλεμο και στα αγροτικά μπλόκα δηλώνει η  κυβέρνηση στην περίπτωση που οι κινητοποιήσεις οδηγήσουν σε αποκλεισμούς του  εθνικού οδικού δικτύου και παρατεταμένα μπλόκα που θα κόψουν την Ελλάδα στα  δύο.
Το μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι δεν μπορεί να γίνει η παραμικρή  υποχώρηση απέναντι στις συντεχνίες ούτε να τεθεί σε αμφισβήτιση η αξιοπιστία της  χώρας. Οι κινητοποιήσεις που βρίσκονται εκτός πλαισίου νομιμότητας και  ταλαιπωρούν το κοινωνικό σύνολο δεν θα γίνουν ανεκτές, αναφέρουν κυβερνητικές  πηγές.

Το δόγμα της πυγμής αποδίδει

Η σκληρή γραμμή που υιοθετεί το Μέγαρο Μαξίμου στηρίζεται και από τα  δημοσκοπικά ευρήματα της τελευταίας εβδομάδας. 
Τέσσερις δημοσκοπήσεις που είδαν  το φως της δημοσιότητας την Κυριακή δείχνουν ότι η κυβέρνηση κερδίζει έδαφος  έναντι του ΣΥΡΙΖΑ  και ότι ενισχύεται η θέση του Αντώνη  Σαμαρά έναντι του Αλέξη Τσίπρα.
Στο επιτελείο του Πρωθυπουργού εκτιμούν ότι υπάρχει αλλαγή σκηνικού και ότι  αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην άτεγκτη στάση του κ. Σαμαρά απένταντι στις  συντεχνίες και στους καταληψίες κάθε μορφής με τους οποίους συγκρούστηκε η  κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα.
Εκτίμηση των συνεργατών του κ. Σαμαρά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εισέλθει σε  τροχιά φθοράς που θα συνεχιστεί όσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  ταυτίζεται με συντεχνίες και κινητοποιήσεις που ταλαιπωρούν τους πολίτες.

iefimerida.gr
Anatropi News

Δεν υπάρχουν σχόλια: