Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Οταν όλοι αγαπούσαν και φωτογραφίζονταν με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη [εικόνες]

Οταν όλοι αγαπούσαν και φωτογραφίζονταν με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη [εικόνες]

Ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είχε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να στρέψει όλα τα φλας πάνω του, αφού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο της κοινωνικής ζωής του τόπου, καταφέρνοντας ακόμα να γίνει και προνομιακός συνομιλητής του προέδρου της Δημοκρατίας, του Αρχιεπισκόπου, πρωθυπουργών και υπουργών.
Μεγάλος ευεργέτης με χρήματα τα οποία κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά προέρχονται από καθαρές επιχειρηματικές δραστηριότητες ή από την Proton Bank...


Πρωτεργάτης στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, χρηματοδότης κομμάτων, μαικήνας της τέχνης και χορηγός του Μεγάρου της Μουσικής.
Κι όλα αυτά δείχνουν απλώς πόσο εύκολο είναι στον κατέχοντα το χρήμα να επιβληθεί στην Ελλάδα. 
Πόσο σαθρό είναι το πολιτικό κοινωνικό σύστημα αυτής της χώρας που, έως τώρα τουλάχιστον, αποθέωνε με κλειστά μάτια τον φέροντα τα ευρώ, χωρίς να εξετάζει προέλευση και προθέσεις.
Θερμές χειραψίες, χαμόγελα και δημόσιοι εναγκαλισμοί αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητα του επιχειρηματία που σήμερα καλείται να δώσει εξηγήσεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και σύσταση συμμορίας η οποία καταλήστευσε μια τράπεζα, την Proton Bank μέσω δανειοδοτήσεων μαϊμού.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό συνέβη και ενδεχομένως δεν θα είναι και η τελευταία. Κάθε φορά όμως είναι διδακτική για τον ελληνικό λαό. Γιατί, οι υπόλοιποι μάλλον δεν δείχνουν διατεθειμένοι να βάλουν μυαλό.
Είναι στη φύση της... δουλειάς τους άλλωστε. Οπως και το να ξεχνούν μετά...
Το iefimerida.gr απλώς παραθέτει σήμερα, χωρίς δικά του σχόλια, αποσπάσματα από δημοσιεύματα του Τύπου της προσφατής εποχής (2009 -2010), κυρίως από την Espresso που ανήκε στον Λαυρεντιάδη.
Το βραβείο από τα χέρια του προέδρου της Δημοκρατίας
Με ιδιαίτερη σεμνότητα και προσήλωση στο φιλανθρωπικό της χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκαν το πρωί τα εγκαίνια της φιλανθρωπικής οργάνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Η δοξολογία του αγιασμού των γραφείων, τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και πρόεδρο της «Αποστολής» Ιερώνυμο ο οποίος υπογράμμισε ότι «Αυτό που δημιουργήσαμε σήμερα είναι πνευματικός σταθμός για την Αρχιεπισκοπή. Η σίτιση, η ένδυση, η στέγαση είναι το τρίπτυχο που καλύπτει αλλά συγχρόνως περιλαμβάνεται και στις μορφωτικές μας δράσεις».
Στη συνέχεια ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους ευεργέτες της «Αποστολής» κυρίους Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Πέτρο Κυριακίδη, τους οποίους τίμησε με το μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου.
Οι δύο επιχειρηματίες με το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, παρέλαβαν τις ανώτατες τιμητικές διακρίσεις από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Στα εγκαίνια παρέστησε πλήθος προσωπικοτήτων από το χώρο της πολιτικής, της Εκκλησίας, της Δικαιοσύνης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.
Ανάμεσά τους οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας κυρία Φώφη Γεννηματά, ο υφυπουργός  Υποδομών  Νίκος Σηφουνάκης,  η βουλευτής της ΝΔ  κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο νεοεκλεγείς  Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γιώργος  Καλαμίδας, η  πρέσβειρα Καλής Θελήσεως κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η πρόεδρος  των Special Olympics κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΚΥΟ Αντώνης Ζαμπέλης και ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος Αλέξανδρος Κατσιάρας.
Μια λαμπρή δεξίωση
Με μια λαμπρή δεξίωση, όπου παρευρέθηκε η πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας, ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της ίδρυσης της έδρας Μελετών Νοτιοανατολικής Ευρώπης «Λαυρέντης Λαυρεντιάδης» στο CSIS.
Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και η σύζυγός του Κατερίνα καλωσόρισαν τους επίσημους καλεσμένους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να πιουν το ποτό τους και να συνομιλήσουν υπό τις μελωδίες της άρπας. Στο επίσημο δείπνο παρακάθισαν εκπρόσωποι της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου και του κορυφαίου Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS), υψηλόβαθμα στελέχη των μέσων μαζικής ενημέρωσης, διακεκριμένοι νομικοί, επιχειρηματίες και ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ. Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου και οι βουλευτές Τηλέμαχος Χυτήρης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μίμης Ανδρουλάκης, Πέτρος Ευθυμίου, Αννα Νταλάρα και Τόνια Αντωνίου εκπροσώπησαν την κυβέρνηση. Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης το παρών έδωσαν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Γιώργος Καλαντζής και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Με την παρουσία τους τίμησαν τη δεξίωση ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, οι μέτοχοι του ομίλου Πέτρου Κυριακίδη, Γιώργος και Μιχάλης Κυριακίδης, η διευθύντρια του ομίλου μέσων μαζικής ενημέρωσης Πέτρου Κυριακίδη Αρετή Σιδηροκαστρίτου και όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου.
Παρόντες ήταν ο σύμβουλος του CSIS Zbigniew Brzezinski, ο πρώτος διευθυντής της έδρας Μελετών Νοτιανατολικής Ευρώπης «Λαυρέντης Λαυρεντιάδης» Janusz Bugajski καθώς και τα ανώτατα στελέχη του CSIS Marc Grossman και Heather Conley. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μίλησε στους εκλεκτούς καλεσμένους του κι αφού τους ευχαρίστησε που τον τίμησαν με την παρουσία τους στη συνέχεια αναφέρθηκε στη νεοϊδρυθείσα έδρα του CSIS που δημιουργήθηκε χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά του.
H Alapis και οι φίλοι της
Ο επιστήμονας που αποκωδικοποίησε το ανθρώπινο DNA και δημιούργησε το πρώτο συνθετικό κύτταρο, την πρώτη μορφή ζωής στο εργαστήριο, ο κορυφαίος γενετιστής Κρεγκ Βέντερ ήρθε στην Ελλάδα και επισφράγισε χθες τη συνεργασία του με την Alapis, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο του φαρμάκου, με στόχο την πρόοδο της επιστημονικής έρευνας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Πιο συγκεκριμένα, η Alapis θα συμμετέχει στις επιστημονικές και ερευνητικές δραστηριότητες της Synthetic Genomics, καθώς και στη νέα εταιρεία παραγωγής εμβολίων που ίδρυσε πρόσφατα ο δρ Venter, τη Synthetic Genomics Vaccines.
Η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας έγινε με συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στα κεντρικά γραφεία της Proton Bank (η οποία στηρίζει το όλο εγχείρημα) από τους συνδιευθύνοντες συμβούλους της Alapis Περικλή Λιβά και Στυλιανό Κυμπαρίδη και από τους διακεκριμένους γενετιστές δρ J. Craig Venter (ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Synthetic Genomics) και δρ Αριστείδη Πατρινό (πρόεδρος της εταιρείας)....
...
Στην εκδήλωσαν παρέστησαν η σύζυγος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη Κατερίνα, ο καθηγητής Μιχάλης Κυριακίδης, ο πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Μαριάννα Λαμπράκη-Πλάκα και πλήθος επιστημόνων.

Θερμή χειραψία με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου

Στο ίδιο τραπέζι με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον υπουργό Χρήστο Φώλια

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, την κυρία Λούκα Κατσέλη, την κυρία Ελίζα Βόζενμπεργκ

Με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Δημήτρη Αβραμόπουλο

Με τον υπουργό τότε Οικονομικών, σήμερα Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Με την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου

Με τον Λεωνίδα Κύρκο στην εκδήλωση για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς της οποίας υπήρξε χορηγός

Σε δεύτερο πλάνο, πίσω από τον Λεωνίδα Κύρκο και τον Θεόδωρο Πάγκαλο

Με τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο

Ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος με τον κ. Πέτρο Κυριακίδη (αριστερά)

Οι κύριοι Λαυρεντιάδης και Κυριακίδης με την σοπράνο Αγνή Μπάλτσα και την κυρία Κατερίνα Λαυρεντιάδη
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: