Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ιδρυτική διακήρυξη της πολιτικής κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ»- Πρόεδρος ο Ν. Κοτζιάς

Για την κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ» πρώτιστο καθήκον είναι το τσάκισμα της ισχύος λίγων οικογενειών... 

Η ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ» δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η κίνηση με πρόεδρο τον καθηγητή Νίκο Κοτζιά και «συμμετοχή προσωπικοτήτων από το πολιτικό και επιστημονικό δυναμικό της χώρας και αγωνιστών του λαϊκού κινήματος» έχει στόχο «την συγκρότηση ενός ριζοσπαστικού, δημοκρατικού, πατριωτικού, κοινωνικού κινήματος Σωτηρίας της χώρας, του λαού, του εργαζόμενου ανθρώπου, της ελληνικής φύσης».

Η Κίνηση βρίσκεται...
«στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας μεγάλης, μαζικής, πραγματικά σύγχρονης δημοκρατικής πατριωτικής αριστεράς, που θα εργαστεί και θα παλέψει σκληρά για τη σωτηρία του έθνους, του λαού και του τόπου» και για «μια Ευρώπη των εργαζομένων».


Για την κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ» πρώτιστο καθήκον είναι «το τσάκισμα της ισχύος λίγων οικογενειών, που αποτελούν το κεντρικό πρόβλημα δυσλειτουργίας του ελληνικού κοινωνικού-οικονομοπολιτικού σχηματισμού».


Τονίζει δε ότι «ο έλεγχος της Ολιγαρχίας πάνω στις τράπεζες και στο πολιτικό σύστημα καθώς και η διασύνδεσή της με την τρόικα και τους δανειστές είναι η κύρια αιτία που η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να ανασάνει. Η μάχη ενάντια στην εποπτεία της τρόικας και στα συμφέροντα της Ολιγαρχίας είναι τα δύο κεντρικά άμεσα πεδία μάχης γύρω από τα οποία πρέπει να αναπτυχθεί το αντιμνημονιακό δημοκρατικό κίνημα».


Τέλος, η κίνηση διατυπώνει το αίτημα για «αλλαγή κυβέρνησης και διακυβέρνησης» και υποστηρίζει «τη λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν παραδειγματικά τόσο οι υπεύθυνοι που διαχρονικά άσκησαν και διαχειρίστηκαν κυβερνητική, πολιτική και διοικητική εξουσία, και ευθύνονται για την κατασπατάληση και την αρπαγή του δημοσίου χρήματος, όσο και εκείνοι που με την ψήφιση των μνημονίων και την υπογραφή των αποικιοκρατικών δανειακών συμβάσεων κατέλυσαν «αμετακλήτως και άνευ όρων» την ασυλία της Εθνικής Κυριαρχίας αγγίζοντας την Εσχάτη Προδοσία».


Πατήστε εδώ και διαβάστε την ιδρυτική διακήρυξη της κίνησης "Πράττω"

Δεν υπάρχουν σχόλια: