Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

«Δεν πάω στους Ανεξάρτητους Έλληνες - Θέλω να γυρίσει ο Καραμανλής»

den-pao-stoys-aneksartitoys-ellines-thelo-na-gyrisei-o-karamanlisΟ ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ



Τις ραγδαίες εξελίξεις που διαδραματίζονται στο πολιτικό σκηνικό σχολίασε ο επικεφαλής του «Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος», Νίκος Νικολόπουλος. 
Ο ανεξάρτητος βουλευτής αφού απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσχωρήσει στους Ανεξάρτητους Έλληνες, τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του Κώστα Καραμανλή, επισημαίνοντας πως «πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο»...

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Νικολόπουλος υποστήριξε πως «αν παρουσιαστούν εκείνες οι συγκυρίες, θα πρέπει να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός, ως ηγετης ενός ενιαίου πατριωτικού μετώπου και πρόσθεσε πως «όλες οι πατριωτικές δυνάμεις θα πρέπει να έρθουν σε μια μεγάλη συμμαχία».

«Είναι αναγκαίο να γίνει ένα μεγάλο πατριωτικό μέτωπο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο «δεν αποκλείεται κάποιοι απογοητευμένοι πατριώτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους υπό την ηγεσία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ».

Την ίδια ώρα, ο ανεξάρτητος βουλευτής, με σημερινή του ανακοίνωσή του, απέκλεισε το ενδεχόμενο πολιτικής συμμαχίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τονίζοντας: «Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα προσχώρησής μου στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», από καμία πλευρά, ενώ ουδέποτε τέθηκε και ζήτημα κατάργησης ή συγχώνευσης του «Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος» με τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”».

Επιπλέον, ο Νίκος Νικολόπουλος επανέλαβε πως το «Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα» διατηρεί την «αυτόφωτη» πορεία πολιτικής και οργανωτικής συγκρότησής του και για τούτο συνεχίζει να δημιουργεί νέους πυρήνες, των Χριστιανοδημοκρατών σε όλη την χώρα.

Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος υπήρξαν συνομιλίες με τον Πάνο Καμμένο αλλά διευκρίνισε πως «υπάρχουν αντίστοιχες συζητήσεις με άλλους παράγοντες της πολιτικής ζωής, με τους οποίους ανταλλάσσω απόψεις και μοιράζομαι προβληματισμούς και αγωνίες».

«Για παράδειγμα μόνο σας αναφέρω ότι αντάλλαξα απόψεις με ανεξάρτητους Βουλευτές της σημερινής Βουλής, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιο Παπαθεμελή, όπως είχα όμως και με τον Ανδρέα Λοβέρδο ή τον Κώστα Μαρκόπουλο και τον Χρήστο Ζώη, με πολλούς εντός και εκτός της παρούσας Βουλής, ακόμα και με κάποιους συναδέλφους που συμμετέχουν στην σημερινή Κυβέρνηση, καθώς επίσης με μαζικούς κοινωνικούς φορείς, επιστημονικούς φορείς κ.α. σε όλη την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής και κατέληξε:

«Αυτή είναι μία κορυφαία πολιτική επιλογή που κατά την άποψή μας αποτελεί το «νέο» που έχει ανάγκη η χώρα και όχι ένα ευτελές «παζάρι» προσώπων ή κομμάτων. Και σε αυτή την επιλογή θα μείνουμε πιστοί, συνεχίζοντας τις συζητήσεις με όλους, επιδιώκοντας σύνθεση και όχι διάσπαση, ανανέωση και όχι αναπαλαίωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: