Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Αμύθητος «θησαυρός» στο σπίτι του Λαυρεντιάδη που προφυλακίσθηκε

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ  ΕΥΡΩ,  ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ  ΚΑΙ  ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ  ΣΕ  ΤΡΑΠΕΖΕΣ  ΤΟΥ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Συνελήφθη στο σπίτι του στην Βουλιαγμένη, μετά από ένταλμα της 2ης ειδικής ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεση της Proton Bank, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. 
Ο επιχειρηματίας, ο οποίος δεν είχε κληθεί από την ανακρίτρια να απολογηθεί, για την υπόθεση για την οποία κατηγορείται για σειρά κακουργημάτων, κρίθηκε ότι είναι ύποπτος φυγής, παρά το γεγονός ότι υπήρχε απαγόρευση εξόδου σε βάρος του. 
Την ίδια ώρα οι... αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο στο σπίτι του επιχειρηματία βρέθηκαν μπροστά σε έναν πραγματικό θησαυρό που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα, ενώ εντοπίστηκαν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού.

Ο κ. Λαυρεντιάδης κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του δημοσίου με 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεση με 108/50 για το σύνολο των επισφαλών δανείων (701 εκατ. ευρώ), ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απιστία κακουργηματική από κοινού και κατʼ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ειδική ανακρίτρια διέταξε την σύλληψή του καθώς διεπίστωσε ενδείξεις φυγής παρά το γεγονός ότι του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Σημειώνεται ότι χθες το Πρωτοδικείο διέταξε τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του, όπως και των 28 συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση.

Παράλληλα του είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παράβαση των διατάξεων περί χειραγώγησης επί της μετοχής της εταιρείας Alapis.

Μετά τη σύλληψή του ο κ. Λαυρεντιάδης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση, λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.
Στο μεταξύ,  οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν παρουσία εισαγγελέα τον έλεγχο το σπίτι του επιχειρηματία βρέθηκαν μπροστα σε έναν… μεγάλο θυσαυρό. 
Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα αμύθητης αξίας , αλλά κυρίως λογαριασμοί από τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο περιέχονται στο αρχείο του μεγαλοεπιχειρηματία.

Εντύπωση προκάλεσαν στους εισαγγελείς τα παραστατικά λογαριασμών , που δείχνουν όχι μόνο δικτύωση του με άλλους επιχειρηματικούς ομίλους , αλλά και καταθέσεις εκατομμυρίων σε τράπεζες του εξωτερικού, στην Ελβετία, τη Γερμανία, τη Σιγκαπούρη, το Χόνγκ Κόνγκ και αλλού.

Στο νοσοκομείο μετέβει η ανακρίτρια η οποία πήρε την απολογία του επιχειρηματία και τον έκρινε προφυλακιστέο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: