Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Νέα κόμματα στον ορίζοντα





Έντονες οι ζυμώσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα για νέα κομματικά σχήματα, τα οποία και  φιλοδοξούν να στεγάσουν «ορφανά», 
διαφωνούντες, μεμονωμένους ανεξάρτητους και άρτι απεξαρτημένους από κομματικές έξεις, πρόβατα που έχασαν το δρόμο για το μαντρί, καθώς χάλασε το GPS.
Σας παρουσιάζουμε τους τίτλους των κομμάτων που κυοφορούνται,  μαζί με τους φημολογούμενους αρχηγούς τους:

Λ.Α.Θ.Ο.Σ: Ο Γιώργος Καρατζαφέρης μας θυμίζει το εθνικό λάθος που κάναμε αφήνοντας τον εκτός Βουλής και επανέρχεται στο πολιτικό σκηνικό με το κόμμα «Λαϊκός Ανανεωτικός Θρησκευόμενος Ορθόδοξος Συναγερμός», επέκταση του ΛΑΟΣ, τον οποίο και συγχωνεύει στο νέο κόμμα δια απορροφήσεως.
Ε.Σ.-Ε.Σ.: οι θεμιτές αρχηγικές φιλοδοξίες του Ηλία Κασιδιάρη συμπυκνώνονται στην πολιτική κίνηση Εθνική Συμμόρφωση- Ελληνική Στρατοκρατία.
Χ.Υ.Μ.Α.: Χρυσοχοΐδου Ύψωσις Μνημονίου Ανάγνωσμα. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επανέρχεται στο προσκήνιο, ιδρύοντας για αρχή μια λέσχη πολιτικού προβληματισμού, στον οποίο γίνεται ενδελεχής ανάγνωση και μελέτη των κειμένων του Ελληνικού και Κυπριακού Μνημονίου.
Π.Α.Ο.Κ.: Πανελλήνια Κίνηση Ομίλου Καστανίδη. Ο πρώην Υπουργός ιδρύει έναν πολιτικό όμιλο ενάντια στη σήψη του πολιτικού συστήματος. Η ταύτιση του με τον λαοφιλή σύλλογο της Θεσσαλονίκης μαρτυρά το λαϊκό του έρεισμα.
ΑΝ.Ν.Α.: Ανανεωτική Νέα Αριστερά, η πρόταση της κας Διαμαντοπούλου που επιστρέφει στις πατροπαράδοτες σοσιαλιστικές ρίζες. Αν την κίνηση ασπασθεί και η Μιλένα Αποστολάκη, ο τίτλος θα γίνει ΑΝΝΑ-Μ.Λ.
ΜΑΝΩΛΗΣ: Αυτό δεν είναι ακρωνύμιο, είναι το ελαφρώς προσωποπαγές κόμμα του Γιάννη Μανώλη…
Π.Ι.Π.Α.: Πατριωτική Ιμπεριαλιστική Προσωπική Αντίληψη, ονομάζεται η κίνηση πολιτών που διαφωνούν με τις παρεμβάσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς και στόχο έχει να προάγει την πολυχρηστικότητα  των οργάνων του ανθρωπίνου σώματος.
Π.Α.Ρ.Τ.Α: Πανελλήνια Ανανεωτική Ρεβιοζιονιστική Τέως Αριστερά. Είναι η πλέον ενδιαφέρουσα  πρωτοβουλία, ένα αμιγές πολιτικό στοίχημα, καθώς θα μεταμορφώνει ένα κόμμα από αριστερό σε αστικό. Στην Κουμουνδούρου ήδη άρχισαν σεμινάρια…
Και τέλος το κόμμα που σίγουρα θα εκπροσωπηθεί στην επόμενη Βουλή: ΟΤΑ-ΔΕ.Η. Κίνηση πολιτών της άλλης μισής Αθήνας με αυξημένη λίμπιντο που δεν βρήκε ανταπόκριση. Σε στιγμές κρίσης πρέπει να αποδεχόμαστε την αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι: Ο Τατσόπουλος δεν ήρθε…
Μ.Ο.

Μας παίρνει άραγε να γελάμε μπροστά στο τραγικό αδιέξοδο; 
Κάποτε αυτό θα σήμαινε γενναιότητα αλλοτε πάλι κάτι άλλο.
Ας συμπληρώσουμε κι εμείς ένα νέο κόμμα:
“Κ.Ο.Τ.ΤΑ.”:
“Κόμμα Οφειλετών Τατσόπουλου – Ταμήλου”.
Είμαστε εμείς το υπόλοιπο μισό των πολιτών. 

Χρωστάμε και στον Τατσόπουλο και στον Ταμήλο.
Στον πρώτο χρωστάμε γιατί δεν μας πήδ*ξε (ακόμη).
Στον δεύτερο χρωστάμε, γιατί όπως είπε, “πληρώνεται απο τα λεφτά των φορολογουμένων μια φορά το μήνα, ενώ πάει στη Βουλή κάθε βδομάδα”. Και μόνον 75 ανά συνεδρίαση, ενώ πριν έπαιρνε 300 …

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: