Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Η "χλιδάτη ζωή" του κ. Άκη στην ...αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ

Πανάκριβα ακίνητα πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ακρόπολη, Θεσσαλονίκη, Ψυχικό, Πεδίον Αρεως και Κορινθία φέρεται -σύμφωνα με τις έρευνες του ΣΔΟΕ και της Δικαιοσύνης- να έχει αποκτήσει ο Ακης Τσοχατζόπουλος κατά τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

Πέραν του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο όνομα της συζύγου του το οποίο εκτιμάται ότι έχει αγοραία αξία πολλαπλάσια της αντικειμενικής, o κ. Τσοχατζόπουλος, φέρεται να έχει στην κατοχή του συνολικά 15 ακίνητα...
Μεταξύ αυτών, ένα σπίτι στη οδό Σικελιανού στο Παλαιό Ψυχικό αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ το οποίο έχει γράψει στο όνομα της πρώην συζύγου του Γκουντρούν. Επίσης φέρεται να έχει αγοράσει δύο διαμερίσματα συνολικής αξίας 380.000 ευρώ στην οδό Κομνά Τράκα στο Πεδίον του Αρεως, διαμέρισμα στην οδό Νίκης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και εξοχική κατοικία στον Κόρφο Κορινθίας, αξίας 350.000 ευρώ.

Το διαμέρισμα, εμβαδού 184 τετραγωνικών, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους, σε ένα από τα ακριβότερα σημεία της πόλης με απρόσκοπτη θέα στον Θερμαϊκό. Σύμφωνα με κτηματομεσίτες η σημερινή του αξία φτάνει το 1,1 εκ. Ευρώ και φέρεται ότι αγοράστηκε το 1996 από την κόρη του υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Η πολυτελής παραθαλάσσια βίλα στον Κόρφο Κορινθίας έχει εμβαδό 147 τετραγωνικών και εμπορική αξία 350.000 ευρώ. Αγοράστηκε το 1994 και ανήκει σε αυτόν και την πρώην σύζυγό του εξ ημισείας.

Ο πεζόδρομος της Κομνά Τράκα είναι ο δεύτερος αθηναϊκός πεζόδρομος στον οποίο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ συμπίπτει με την offshore εταιρεία Torcaso Investments Limited, που κατείχε για δύο χρόνια την ιδιοκτησία της τωρινής του κατοικίας στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Μεσοτοιχία με το «διανυκτερεύον» διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου της οδού Κομνά Τράκα 3 στα Πατήσια, που σήμερα ανήκει στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται πενταώροφο κτίριο γραφείων που μέχρι το 2007 -οπότε και πουλήθηκε στη Μονή Βατοπεδίου για σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ- βρισκόταν στα χέρια της offshore Torcaso.

Δύο μήνες πριν η Torcaso αγοράσει το πενταώροφο ακίνητο στη γωνία ανάμεσα στην οδό Κεφαλληνίας 45 και Κομνά Τράκα, η ιδιοκτησία Τσοχατζόπουλου στην Κομνά Τράκα 3 αγοράζεται από τον Θεσσαλονικιό επιχειρηματία Νικόλαο Ζήγρα, ξάδερφο του κ. Τσοχατζόπουλου, ο οποίος και τη μεταβιβάζει στον πρώην υπουργό τέσσερα χρόνια αργότερα.

Σήμερα, στο διαμέρισμα στεγάζεται η ΛΗΘΑΙΑ ΕΠΕ, κατασκευαστική εταιρεία που συστάθηκε το 2007 από την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή και τον γιό του Αλέξανδρο.

Η ίδια εταιρεία μισθώνει όχι μόνο στην ίδια γειτονιά αλλά ακριβώς απέναντι από την ιδιοκτησία της Torcaso δύο οικόπεδα, ιδιοκτησίας Αρετής Τσοχατζοπούλου, προς 227 χιλιάδες ευρώ για δεκαπέντε χρόνια. Μια δεύτερη κατασκευαστική, που ιδρύεται μεταξύ άλλων από την Αρετή Τσοχατζοπούλου το 2003, η ΑΤΕΦΑ ΕΠΕ, φέρνει την κόρη του πρώην υπουργού στο ίδιο διοικητικό συμβούλιο με τη λογίστρια κυρία Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Η κυρία Λαμπροπούλου εμφανίζεται το 2002 να ενεργεί και ως αντίκλητος της Torcaso κατά την αγοραπωλησία της τωρινής οικίας του κ. Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Την ίδια χρονιά, στην πολεοδομία Αθηνών κατατίθεται ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της off shore, σύμφωνα με την οποία επικεφαλής του έργου, το οποίο μετέτρεψε το μικρό νεοκλασικό της Κεφαλληνίας 45 σε υπερσύγχρονο πενταώροφο κτίριο γραφείων, εμφανίζεται ο Αστέριος Οικονομίδης.

Ο κ. Οικονομίδης είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας ARCON που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και έχει στο ενεργητικό της πλήθος κατασκευαστικών έργων, με συμμετοχή και στην ανακαίνιση του κτιρίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στην οδό Πανεπιστημίου.

Ο κ. Οικονομίδης συμπτωματικά είναι ο ίδιος άνθρωπος που πουλάει τον Μάιο του 2006 τους δύο τελευταίους ορόφους, εμβαδού 272 τετραγωνικών μέτρων της κατοικίας, στον αριθμό 60 της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, στην κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου για περίπου 700 χιλιάδες ευρώ. Η κυρία Αρετή Τσοχατζοπούλου, σύμφωνα με το συμβόλαιο υπ. αριθμόν 5975/01 τη δηλώνει ως κατοικία της ήδη από το 2001.

Σύμφωνα με τα αρχεία του υποθηκοφυλακείου Αθηνών, όμως, το 2001 η κατοικία στην οδό Δεινοκράτους 60 ανήκει στην off shore εταιρεία Bluebell με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας.

Η offshore Bluebell μεταβιβάζει το 2005 την ιδιοκτησία στην οδό Δεινοκράτους στον πρόεδρο της ARCO κ. Οικονομίδη, ο οποίος σε λιγότερο από έναν χρόνο τη μεταβιβάζει με τη σειρά του στην κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Ο αρχικός ιδιοκτήτης του ακινήτου, δηλώνει ότι η μόνη του επαφή με την εταιρεία έγινε μέσω δικηγόρου που εδρεύει στο Θησείο. Ο δικηγόρος αυτός και αντιπρόσωπος της off shore Bluebell το 1998 εμφανίζεται μαζί με τον ίδιο συμβολαιογράφο σε δύο άλλες αγοραπωλησίες της οικογένειας Τσοχατζοπούλου – μία του πρώην υπουργού Τσοχατζόπουλου την ίδια χρονιά, αλλά και μία του υιού του δύο χρόνια αργότερα.

Πηγή iefimerida.gr 
 
Διαβάστε επίσης: O «αντ’ αυτού» του Ανδρέα Παπανδρέου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: