Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Γιατί ο Φωτόπουλος πρέπει να είναι απόφοιτος του Harvard

Δεν γνωρίζω αν ο Χρήστος Πρωτόπαπας ή ο Κουτρουμάνης έχουν τελειώσει το ΜΙΤ, άλλα αν πιστέψουμε τους εγχώριους μνημονιακούς μάλλον οι Κουτρουμάνης, Κούσελας, Πρωτόπαπας κλπ είναι πολύ πιο έξυπνοι από τους απόφοιτους αυτού του ιδρύματος. 

Η εγχώρια μυθολογία θέλει το ελληνικό κράτος επί δύο χρόνια και πλέον να μην εφαρμόζει το μνημόνιο και κατά συνέπεια αυτός να είναι ο λόγος που η οικονομία μας πάει κατά διαόλου...


Αυτός ο μύθος εμπεριέχει δυο αλληλοαναιρούμενες συνέπειες. 
Η πρώτη συνέπεια είναι πως οι οικονομολόγοι της τρόικα, απόφοιτοι των ελίτ πανεπιστημίων, μπορούν να πιαστούν κορόιδα από μια χούφτα πρώην συνδικαλιστές και αφισοκολλητές και να συνεχίζουν να δίνουν χρήματα σε μια χώρα που δεν τηρεί τα συμφωνημένα.  
Η δεύτερη συνέπεια είναι πως δεν είναι κορόιδα οι απόφοιτοι των ελίτ πανεπιστημίων άλλα συμφωνούν με την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης.

Τείνω να πιστέψω το δεύτερο σενάριο γιατί δεν νομίζω πως οι τρεις ισχυροί διεθνείς οργανισμοί που αποφασίζουν για τις οικονομικές τύχες χωρών στελεχώνονται από ανθρώπους που μπορούν να πιαστούν κορόιδα από συνδικαλιστές τελευταίας διαλογής.
Αυτό που πραγματικά ισχύει είναι πως η τρόικα δεν είχε κανένα σχέδιο μείωσης του κράτους άλλα αύξησης της φορολογίας. Δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει και η τελευταία έκθεση της Κομισιόν που θέλει να επιβάλλει φόρο ιδιοκατοίκησης με την δικαιολογία πως οι έχοντες δικό τους σπίτι δεν ζουν στο ενοίκιο άρα έχουν κάποια επιπλέον πλεονάσματα.

Στην πραγματικότητα η τρόικα έδινε χρήματα με αντάλλαγμα τον φορομπηχτισμό της κυβέρνησης. Η τρόικα έδινε χρήματα για να μην γίνει κανένα κούρεμα γιατί θεωρούσε το χρέος βιώσιμο. Δυο χρόνια μετά έγινε ένα περιορισμένο κούρεμα και ο φορομπηχτισμός έχει διαλύσει την ελληνική οικονομία. Το πρόγραμμα απέτυχε γιατί η τρόικα έχει κρατικιστική ατζέντα και δεν απαίτησε δραστικό περιορισμό του κράτους και των δαπανών. Αντίθετα συναίνεσε σε κάθε φοροεπιδρομή της κυβέρνησης.

Η τρόικα εφευρίσκει ολοένα και νέους τρόπους κλοπής της περιουσίας των Ελλήνων και οι εγχώριοι μνημονιακοί πιστεύουν πως ο Πρωτόπαπας δούλευε την τρόικα και πως η τελευταία θα είναι η εγχώρια πρεσβεία της οικονομικής φιλελευθεροποίησης.

Αν πιστέψουμε τους μνημονιακούς φίλους τότε το πέρασμα από τον Ελληνικό συνδικαλισμό σημαίνει και ένα honoris πτυχίο από ελίτ πανεπιστήμιο δεδομένου πως οι συνδικαλιστές μπορούν και κοροιδεύουν την πεπαιδευμένη ελίτ. 
Στον Φωτόπουλο μάλλον αξίζει το Harvard.

Μπλε Μήλο

Δεν υπάρχουν σχόλια: