Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Πλάκες χρυσού, υποβρύχια και ...ένας “Σάχης” - Τα πρόσωπα και το παρασκήνιο πίσω απ' τη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου




* - “Προεκλογικό δώρο σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ η προσαγωγή μου” λέει ο ίδιος

* - Πάσχα στο κρατητήριο για τον πρώην υπουργό

* - Ποιοι εμπλέκονται και ποιος ο ρόλος που τους αποδίδεται

* - Βαριές κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Ως ύποπτος φυγής θα περάσει το Πάσχα στο κρατητήριο ο πρώην ισχυρός άνδρας της κεντρικής πολιτικής σκηνής της χώρας.
Τόσο ο ίδιος όσο και ακόμη δέκα άτομα, μεταξύ αυτών συγγενείς και μέλη της οικογένειά τους, κατηγορούνται πως κατ' εξακολούθηση “ξέπλεναν μαύρο χρήμα”.

Ως προς το γιατί τώρα κάποιοι λένε με νόημα πως “δεν ήθελαν ακόμη μια υπόθεση Χριστοφοράκου”...
Οι δικαστικές αρχές ουσιαστικά έχουν κάνει την ενοποίηση των υποθέσεων στις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκεται ο πρώην υπουργός.Επίσης δικαστικές πηγές τονίζουν πως οι κατηγορίες “είναι δεμένες”...




Από την προμήθεια οπλικών συστημάτων, περιλαμβανομένων και των γνωστών υποβρυχίων που... γέρνουν, μέχρι κατηγορίες για παθητική δωροδοκία.
Η τελευταία κατηγορία έχει παραγραφεί και έτσι η δικαιοσύνη επανέρχεται με κατηγορίες για νομιμοποίηση “μαύρου χρήματος” μέσω αγοράς ακινήτων.
Ο ίδιος πάντως μιλάει για σκευωρία που σύντομα θα μπορέσει να την αποκαλύψει.



Τα πρόσωπα, ο χρυσός και ο ... Σάχης

Κάποια στοιχεία που ήρθαν στο φως προκαλούν εντύπωση. Σε έρευνες που έγιναν εντοπίστηκαν και πλάκες χρυσού, αξίας 45.000 ευρώ. Άλλοι πάλι μιλούν για 10 πλάκες και πολλές χρυσές λίρες.

Εκτός από το σπίτι του πρώην υπουργού έρευνες έγιναν και στα δύο σπίτια της κόρης του κ.Τσοχατζόπουλου, Αρετής, σε Κολωνάκι και Παλαιό Ψυχικό.

Η κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου, όπως και η σύζυγος του πρώην υπουργού είναι εμπλεκόμενες στην υπόθεση, αλλά δεν περιλαμβάνονται στα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από τον ανακριτή.

Πλην του πρώην υπουργού, που κρατείται στην ΓΑΔΑ μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα όπου και θα απολογηθεί, τα υπόλοιπα τέσσερα πρόσωπα για τα οποία εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή της υπόθεσης είναι οι:

1.Νικόλαος Παύλος Ζήγρας του Γεωργίου, εξάδελφος του πρώην υπουργού δικαιούχος εξωχώριας εταιρίας που έχει εμπλακεί στην αγοραπωλησία του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου

2.Αστέριος Οικονομίδης του Γεωργίου που μέχρι στιγμής διαφεύγει τη σύλληψη, καθώς φέρεται να είχε δηλώσει ψευδή διεύθυνση κατοικίας. Ο Οικονομίδης είναι βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος εταιρίας από την οποία μέλος της οικογένειας του πρώην υπουργού αγόρασε ακίνητο

3. Ευφροσύνη Λαμπροπούλου του Ηλία , λογίστρια και

4. Γεώργιος Σαχπατζίδης του Δημητρίου επιχειρηματίας

Ανάμεσα στα πρόσωπα που ξεχωρίζουν είναι ο Γ. Σαχπατζίδης που στα μέσα της δεκαετίας του 80 εμφανιζόταν στο περιβάλλον τού τότε υπουργού Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ακριτίδη.

Την περίοδο 1998-1999 κάνει δυναμική εμφάνιση και αγοράζει τις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», ενώ λίγο αργότερα τον «Ελληνικό Βορρά» και τα «Σπορ του Βορρά».

Την περίοδο εκείνη ο Γ. Σαχπατζίδης εμφανιζόταν να ζει μια πολυτελή ζωή και να διαμένει σε ένα πολυτελές σπίτι στην Κατερίνη, ώστε να τον αποκαλούν «Σάχη της Κατερίνης».



Πολλοί αντίπαλοί του μιλούν για μεγάλο μυστήριο, για το πως απέκτησε χρήματα τόσα ώστε να εμφανίζεται ως μεγαλοχρηματοδότης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρά το ότι δεν είχε εμφανής, όπως τονίζουν, επιχειρηματικές ικανότητες.
NewsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια: