Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Το "Ήξεις Αφίξεις" για τον Πούτιν εκθέτει την Ελλάδα!

Το αίτημα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, να επισκεφθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα το Άγιο Όρος και το Βατοπέδι 

αρνήθηκε η ελληνική κυβέρνηση, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του Κρεμλίνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πούτιν εξέφρασε την προσωπική του επιθυμία να επισκεφτεί το Άγιο Όρος και να συναντηθεί με τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ.
Η απάντηση όμως της ελληνικής κυβέρνησης ήταν αρνητική και στηρίχθηκε στον ισχυρισμό, ότι κατά την περίοδο εκείνη ο κρατικός μηχανισμός της χώρας θα βρίσκεται σε άδεια.
Ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρας, περιέπλεξε περισσότερο τα πράγματα, αφού δήλωσε σχετικά:

"Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος στη χώρα μας.
Άλλωστε, πέραν των ιστορικών, φιλικών δεσμών που συνδέουν τις δύο χώρες, θα αποτελούσε ξεχωριστή τιμή για την Ελλάδα, να είναι η πρώτη χώρα που θα επισκεφθεί ο κ. Πούτιν μετά την πρόσφατη εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Ρωσικής Δημοκρατίας.
Θα χαρούμε πολύ να τον υποδεχθούμε και ελπίζουμε να επισκεφθεί τη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν, το Πάσχα ή αργότερα, είτε ιδιωτικά ή επίσημα, στο Άγιο Όρος ή οπουδήποτε αλλού".
Η δήλωση αυτή περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, δηλαδή των σχέσεων μας με τη Ρωσία, γιατί είναι... μετέωρη και χωρίς να μας εξηγεί αν υπήρξε ανάλογο αίτημα από πλευράς Πούτιν!
Έγινε στα ξαφνικά και χωρίς να μας εξηγεί για πιο λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ προέβη σ' αυτή τη δήλωση!


Δεν υπάρχουν σχόλια: