Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΔΝΤ: «Κουρέψτε τα δάνεια των Ιδιωτών»..!

Αναδιάρθρωση των στεγαστικών δανείων των πολιτών σε παγκόσμιο επίπεδο υποστηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεσή του, που παρουσιάστηκε χθες. 

Η έκθεση, που προκάλεσε τεράστια εντύπωση, ουσιαστικά απαιτεί δραστικό «κούρεμα» των δανείων, διότι με τον τρόπο αυτό θα υποβοηθηθεί η κίνηση στην αγορά.
Ο κ. Λιχ, που θεωρείται ο ειδικός του ΔΝΤ στον τομέα αυτό, ρωτήθηκε εάν βλέπει την ανάγκη «κουρέματος» των στεγαστικών δανείων και στην Ελλάδα, όπου χιλιάδες άνθρωποι αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις τους. 
Ο αξιωματούχος του...
Ταμείου απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα, διότι η έκθεση αφορά όλο τον κόσμο και όχι ειδικά τη χώρα μας, αλλά πηγές εκτός του ΔΝΤ, τόνισαν ότι το «κούρεμα» μπορεί να καταστεί αναγκαίο για να εξυπηρετηθεί η ανάπτυξη, χωρίς την οποία δεν θα είναι βιώσιμο το χρέος.
Το Ταμείο, πάντως, πιστεύει ότι «οι κυβερνητικές πολιτικές που αποσκοπούν στη μείωση του χρέους σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία ενός νοικοκυριού και τις πληρωμές του χρέους της υπηρεσίας σε σχέση με το εισόδημά του θα μπορούσαν να είναι ένας ανέξοδος τρόπος για την άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων της απομόχλευσης των νοικοκυριών για την οικονομική δραστηριότητα».
Είναι φανερό από την έκθεση ότι όσες τράπεζες έχουν ενισχυθεί από τα κράτη πρέπει να αποδεχθούν το «κούρεμα» των δανείων εάν το ζητήσουν οι κυβερνήσεις που αποφάσισαν την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: