Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Το σημερινό ΠΑΣΟΚ διαγράφει Παπακωνσταντίνου και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ


ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανακοινώθηκε η   διαγραφή Παπακωνσταντίνου  

Εως και πανηγυρικό μπορεί να χαρακτηριστεί το κλίμα που επικρατεί στην Ιπποκράτους 

από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι από την «αρχική Λίστα Λαγκάρντ λείπουν τα ονόματα των εξαδέλφων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου που την είχε παραλάβει, δεν την είχε πρωτοκολλήσει και δεν την είχε στείλει για έλεγχο.

Οι στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου θεωρούν ότι οι εξελίξεις δικαιώνουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που επί μήνες υποστήριζε ότι δεν έχει καμία ουσιαστική εμπλοκή με τη λίστα και ότι αυτός...
είναι ο άνθρωπος που την παρέδωσε στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΠΑΣΟΚ ίσως και εντός της ημέρας θα προχωρήσει στη διαγραφή του κ. Παπακωνσταντίνου από τα μητρώα του κόμματος ενώ αφού παραλάβει τη δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ θα αποφασιστεί αν θα ζητήσει τη συγκρότηση εξεταστικής ή ακόμη και προανακριτικής επιτροπής από τη Βουλή. Στην πρώτη περίπτωση η πρόταση θα αφορά το σύνολο της υπόθεσης ανεξαρτήτως προσώπων, στη δεύτερη θα πρέπει να προσωποποιηθούν οι ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, προφανώς του πρώην υπουργού.

Από εκεί και πέρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν επικοινωνιακή αντεπίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ που επί μήνες κατηγορούσε το σύνολο σχεδόν των στελεχών αλλά κυρίως τον κ. Βενιζέλο για την υπόθεση της λίστας.

Υπενθυμίζουν, μάλιστα, τη στάση της βουλευτού Ζωής Κωνσταντοπούλου που έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει δημοσίως την εντιμότητα του κ. Βενιζέλου ακόμη και για ένα χαρτί συνεργάτη του που του υπενθύμιζε να πιει το φάρμακό του.

Ετσι, όπως αναφέρουν, σύντομα θα κληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να «απολογηθεί» για τους ισχυρισμούς της Νάντιας Βαλαβάνη περί των 600 ονομάτων που έλειπαν από τη λίστα, περί της υιοθέτησης της «λίστας Βαξεβάνη» και για τα όσα έλεγε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης σε διαλείμματα τηλεοπτικών εκπομπών ότι δηλαδή «είχαν απαλειφθεί από τη λίστα ονόματα στενών συγγενών του κ. Βενιζέλου».

iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης: Συγγενείς του Παπακωνσταντίνου τα τρία νέα πρόσωπα στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ! 

Ο Παπακωνσταντίνου δεν θα αυτοκτονήσει για μια διεφθαρμένη χώρα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: