Αν
αποφασίσατε να ξαναμπείτε στην σειρά σας και δυσκολεύεστε να κάποιες
μικρές και εύκολες συμβουλές για να μειώσετε το διατροφικό λίπος.
Ψωνίστε έξυπνα:
μάθετε να διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων και διαλέξτε τροφές που δεν περιέχουν περισσότερο από 10γρ λίπους ανά 100γρ προϊόντος, χρησιμοποιήστε λίστες και μην ψωνίζετε όταν είστε πεινασμένοι.
Δοκιμάστε εναλλακτικά τρόφιμα με χαμηλό λίπος π.χ άπαχα τυριά και γαλακτοκομικά προϊόντα.
Μαγειρέψτε έξυπνα: περιορίστε τις κρεμώδεις και λαδερές σάλτσες και χρησιμοποιήστε αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη για να μειώσετε την ανάγκη μαγειρικού λίπους.
Το λάδι είναι λίπος γι' αυτό χρησιμοποιήστε το με φειδώ...
Αφαιρέστε το ορατό λίπος από το κρέας και την πέτσα από το κοτόπουλο. Αποφύγετε το τηγάνισμα.
Τέλος προσθέστε μπαχαρικά αντί για λίπος γιατί τα φρέσκα μυρωδικά προσθέτουν γεύση χωρίς πρόσθετες θερμίδες.
Όταν τρώτε
*Σαλάτα: χρησιμοποιήστε dressing με βάση το ξύδι
*Ψωμί: αποφύγετε το βούτυρο με το ψωμί κι επιλέξτε ψωμί ολικής άλεσης
*Κοτόπουλο: επιλέξτε κοτόπουλο στη σχάρα ή τον ατμό και αφαιρέστε την πέτσα
*Μπριζόλα: ζητήστε να αφαιρέσουν το ορατό λίπος πριν το μαγειρέψουν, επιλέξτε να είναι στη σχάρα
*Hamburger: αποφύγετε το τυρί και τη μαγιονέζα, επιλέξτε ντομάτα και μαρούλι
*Ψάρι: αποφύγετε το λάδι και χρησιμοποιήστε λεμόνι
*Ζυμαρικά: επιλέξτε τα χωρίς κρέας (ζαμπόν, μπέικον κλπ) και αποφύγετε τις άσπρες σάλτσες
*Πίτσα: επιλέξτε πίτσα με λαχανικά κι όχι αλλαντικά. Ζητήστε να χρησιμοποιήσουν τη μισή ποσότητα τυριού από ότι συνήθως
*Λαχανικά: μπορείτε να φάτε όσα θέλετε, χωρίς όμως σάλτσα
*Γλυκό: φρέσκα φρούτα είναι η καλύτερη επιλογή
*Καφές-τσάι: χρησιμοποιήστε άπαχο γάλα και όσο γίνεται λιγότερη ζάχαρη
Μανώλης Μανωλαράκης
Εξωτερικές πηγές: πηγή: www.diatrofi.gr
Ψωνίστε έξυπνα:
μάθετε να διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων και διαλέξτε τροφές που δεν περιέχουν περισσότερο από 10γρ λίπους ανά 100γρ προϊόντος, χρησιμοποιήστε λίστες και μην ψωνίζετε όταν είστε πεινασμένοι.
Δοκιμάστε εναλλακτικά τρόφιμα με χαμηλό λίπος π.χ άπαχα τυριά και γαλακτοκομικά προϊόντα.
Μαγειρέψτε έξυπνα: περιορίστε τις κρεμώδεις και λαδερές σάλτσες και χρησιμοποιήστε αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη για να μειώσετε την ανάγκη μαγειρικού λίπους.
Το λάδι είναι λίπος γι' αυτό χρησιμοποιήστε το με φειδώ...
Αφαιρέστε το ορατό λίπος από το κρέας και την πέτσα από το κοτόπουλο. Αποφύγετε το τηγάνισμα.
Τέλος προσθέστε μπαχαρικά αντί για λίπος γιατί τα φρέσκα μυρωδικά προσθέτουν γεύση χωρίς πρόσθετες θερμίδες.
Όταν τρώτε
*Σαλάτα: χρησιμοποιήστε dressing με βάση το ξύδι
*Ψωμί: αποφύγετε το βούτυρο με το ψωμί κι επιλέξτε ψωμί ολικής άλεσης
*Κοτόπουλο: επιλέξτε κοτόπουλο στη σχάρα ή τον ατμό και αφαιρέστε την πέτσα
*Μπριζόλα: ζητήστε να αφαιρέσουν το ορατό λίπος πριν το μαγειρέψουν, επιλέξτε να είναι στη σχάρα
*Hamburger: αποφύγετε το τυρί και τη μαγιονέζα, επιλέξτε ντομάτα και μαρούλι
*Ψάρι: αποφύγετε το λάδι και χρησιμοποιήστε λεμόνι
*Ζυμαρικά: επιλέξτε τα χωρίς κρέας (ζαμπόν, μπέικον κλπ) και αποφύγετε τις άσπρες σάλτσες
*Πίτσα: επιλέξτε πίτσα με λαχανικά κι όχι αλλαντικά. Ζητήστε να χρησιμοποιήσουν τη μισή ποσότητα τυριού από ότι συνήθως
*Λαχανικά: μπορείτε να φάτε όσα θέλετε, χωρίς όμως σάλτσα
*Γλυκό: φρέσκα φρούτα είναι η καλύτερη επιλογή
*Καφές-τσάι: χρησιμοποιήστε άπαχο γάλα και όσο γίνεται λιγότερη ζάχαρη
Μανώλης Μανωλαράκης
Εξωτερικές πηγές: πηγή: www.diatrofi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου