Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η επέλαση των Τούρκων στην Ελλάδα


Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή την ζωή.  
Θυμάστε την εποχή που ο Γιώργος Παπανδρέου χόρευε ζειμπέκικο με τον ομόλογο του  τότε Ισμαήλ Τζεμ;
Δεν χόρευαν μόνο , αλλά υπέγραφαν και πολιτιστικές συμφωνίες οι οποίες είχαν μέσα το κοινό ελληνοτουρκικό στοιχείο, μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου!
Η εξυπνάδα και η στρατηγική των Τούρκων ακόμη και στα θέματα πολιτισμού  είναι γεγονός. 
Η βλακεία των Ελλήνων που κοιμούνται και πάλι τον ύπνο του δικαίου στα σεντόνια της οικονομικής κρίσης αφήνοντας ελεύθερο πεδίο στους Οθωμανούς να μας γεμίσουν συναισθήματα για τους μελοδραματικούς τους έρωτες στην μικρή οθόνη είναι και αυτή γεγονός...

Της Μαρίας Γιαχνάκη


Σε μια εποχή που οι Έλληνες περνούν το δικό τους μελόδραμα λόγω της οικονομικής τους κρίσης και της ανασφάλειας που τους δώρισαν οι εγκληματίες της πολιτικής  στρογγυλοκάθονται στην πολυθρόνα τους και αναζητούν μέσα από τους ανεκπλήρωτους και παράνομους έρωτες των τουρκικών σήριαλ λίγη διασκέδαση.


Αν είναι ποτέ δυνατόν. Δεν λέμε όχι στην τέχνη ούτε είμαστε αρνητικοί στους δημιουργούς και στα δημιουργήματά τους να περνούν τα σύνορα και να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Αλλά αυτό δεν είναι Τέχνη ,είναι η επέλαση των Τούρκων και η προσπάθειά τους να κατακτήσουν ότι υπάρχει γύρω τους κάνοντας προπαγάνδα μέσα από τα μελοδραματικά τους σήριαλ.


Τα ελληνικά κανάλια σκέφτονται μόνο εμπορικά και όχι εθνικά , όχι πατριωτικά δεν ανησυχούν για την τηλεοπτική άλωση ούτε για τον τραυματισμό του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας μας όταν προβάλλουν καθημερινά τουρκικές παραγωγές αδιαφορώντας για το τι πρεσβεύουν και που αποβλέπουν οι Τούρκοι παραγωγοί.


Οι έλληνες που κατοικοεδρεύουν  στα μεγαλοπρεπή τους γραφεία θα πρέπει να σκεφτούν ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και ότι η τηλεόραση δεν πρέπει να παίζει ούτε με την ιστορία ούτε με την ελληνική κουλτούρα επιλέγοντας να τους ταϊσει τούρκικες φθηνές παραγωγές.


Κάθε βράδυ τα δυο μεγάλα κανάλια Μέγκα και Αντ1 δίνουν τη μάχη τους με τουρκικές  παραγωγές χωρίς να ενδιαφέρονται που έτσι που οι Τούρκοι προσπαθούν να διαλύσουν έτσι  τις μνήμες  από τα 400 χρόνια σκλαβιάς.


Τα έσοδα από σαπουνόπερες έφτασαν το 2011 τα 50 εκατομμύρια , κάνοντας την Τουρκία να περνάει μια τηλεοπτική ανάταση . Μέσα από αυτήν ακριβώς την τηλεοπτική της προσπάθεια προσελκύει τουρισμό και συνάλλαγμα αλλά και περνάει τα δικά της μηνύματα και την ισχύ της από την Κεντρική Ευρώπη ως την Μέση Ανατολή και το μακρινό Βιετνάμ.


Το περιοδικό Time με αφορμή την τηλεοπτική εισβολή των Τούρκων έκανε λόγο  για το μυστικό όπλο του Ερντογάν που βλέπει  τη χώρα του να μετατρέπεται σε τηλεοπτική υπερδύναμη αρπάζοντας έτσι τη μοναδική ευκαιρία να ασκήσει πολιτισμική επιρροή .


Κάποιος ενδεχομένως διαβάζοντας τα παραπάνω να σκεφτόταν ότι είναι υπερβολικό πλέον στην εποχή μας να νιώθουμε έτσι για τους εχθρούς του παρελθόντος και ότι η ζωή πάει μπροστά και ο κόσμος αλλάζει.


Θα απαντήσω όμως ότι οι εχθροί του γένους δεν αλλάζουν και είναι το  λιγότερο μωρός όποιος πιστεύει αυτό . Τα όπλα αλλάζουν και αυτήν την φορά οι γείτονες Τούρκοι μας πολεμούν τηλεοπτικά και μας «φυτεύουν» θέλοντας και μη τις συνήθειές τους κάνοντας την γλώσσα τους τα ήθη και τα έθιμά τους αλλά και την κουλτούρα τους πιο προσιτή και οικεία σε μας .


Κι εγώ αναρωτιέμαι όλοι αυτοί οι φορείς που πληρώνονται από το ελληνικό κράτος και ρίχνουν πρόστιμα στα κανάλια για την κάθε μικρή λεπτομέρεια κι εννοώ το ΕΣΡ , που βρίσκονται τώρα που οι έλληνες πολιορκούνται μέσα από την τηλεόραση;


Οι Έλληνες τι έπαθαν ; σε πόσο βαθύ ύπνο έχουν βυθιστεί  και δεν ακούν τον εχθρό που έρχεται με ποδοβολητά;


Θα θυμίσω τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη που σε πρόσφατη ανοιχτή επιστολή του, αναφέρθηκε στο θέμα τονίζοντας :

" Η προκλητική αυτή στάση των καναλιών που προβάλλουν ανενδοίαστα ότι πιο ευτελές τους σερβίρει η τουρκική προπαγάνδα , μοιάζει να προβληματίζει   ελάχιστους . Ο εχθρός είναι προ των πυλών αν δεν μπήκε ήδη μέσα." 

Δεν υπάρχουν σχόλια: