Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Εξευτελιστικές τιμές στους κτηνοτρόφους για τον οβελία

Από 5 έως 5,50 ευρώ το κιλό 

αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή παραγωγού για τα αμνοερίφια του Πάσχα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων κ. Παναγιώτη Λειβαδίτη, μετά την ολοκλήρωση του χθεσινού παζαριού στη Δράμα, ο οποίος υπολογίζει ότι τελικά  

η τιμή θα φτάσει στα 9 ευρώ το κιλό στον καταναλωτή.

Χθες, όπως κάθε χρόνο αυτή την περίοδο πραγματοποιήθηκε στη Δράμα το παζάρι για την πώληση των αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα...

Η τιμή που δόθηκε στη Δράμα είναι ο ρυθμιστής για την τιμή που θα καθοριστεί από σήμερα η τιμή των αμνοεριφίων χονδρικά από τους κτηνοτρόφους στον έμπορο και από εκεί και μετά θα ξεκαθαρίσει το τοπίο ώστε να μάθει ο καταναλωτής σε ποια τιμή θα φτάσει στο πασχαλινό τραπέζι ο οβελίας.
Μιλώντας στην εφημερίδα "Ελευθερία" της Λάρισας, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων και πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δράμας κ. Παναγιώτης Λειβαδίτης απογοητευμένος από το χθεσινό παζάρι τόνισε ότι οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν να πωλήσουν γύρω στα 6-7 ευρώ το κιλό τα αμνοερίφια στους εμπόρους ενώ εκείνοι έδωσαν μόνο 5 και δυστυχώς η τιμή θα κυμανθεί στα 5 με 5,50 ευρώ από τον κτηνοτρόφο για να φτάσει, όπως υπολογίζει ο κ. Λειβαδίτης στα 9 ευρώ στον καταναλωτή.  
Οι τιμές παραγωγού σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης είναι χειρότερες από εξευτελιστικές, δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής και τελικά για άλλη μια φορά εκείνοι που την πληρώνουν είναι πρώτα οι κτηνοτρόφοι και στη συνέχεια οι ίδιοι οι καταναλωτές.
με πληροφορίες από την εφημερίδα της Λάρισας "Ελευθερία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: