Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Στον Σαμαρά η εθνική αποκατάσταση

Οι παρεμβάσεις των ξένων οικονομικών συν-εταίρων μας, στην Ελληνική πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα ...δίχως τελειωμό.

Έχουν άποψη και την εκφράζουν ωμά ως διαταγή, τόσο για τα οικονομικά, όσο και για τα πολιτικά θέματα, εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Περιοδεύουν ανά τον κόσμο, είτε με το κουστούμι της Τρόικα, είτε με αυτό των ευρωπαίων «αδερφών» και προαναγγέλλουν για την Ελλάδα, μισθούς Βουλγαρίας, life style Τανζανίας και κοινωνικές εκρήξεις τύπου Ρουάντας.
Η χώρα μας, αντιμετωπίζεται ως αποικία, ως ένα κρατίδιο, που κυβερνιέται από ξένους «μετόχους», που έχει απολέσει την σημαντικότητα του έθνους και της τεράστιας συμβολής του, στην γέννηση και παγκόσμια εξέλιξη των επιστημών, του πολιτισμού και της δημοκρατίας...

Με θρασύτατο και προσβλητικό τρόπο, όποιος έχει «δανείσει» και κερδοσκοπήσει επάνω στο τεχνητό Ελληνικό «πρόβλημα», έχει την άνεση να υποδεικνύει και να παρουσιάζει σε διεθνή φόρα, ποια κατεύθυνση -σύμφωνα πάντα με τα συμφέροντά του- θα πάρει η ζωή μας.
Η ξένη αναλγησία κορυφώθηκε με το ασύλληπτο και εξόχως προσβλητικό κείμενο, για την ιστορική μνήμη του λαού μας, που εξέδωσε το υπουργείο εξωτερικών της Γερμανίας, όπου ..απλά λυπάται για ότι μας συνέβη στο βʼ παγκόσμιο πόλεμο, δίχως να οφείλει ουδεμία αποκατάσταση.
Μία αποκατάσταση, που για τη ΝΔ, με αφορμή την πρόσφατη σχετική απόφαση της Χάγης (και όχι για την ουσία του ολοκαυτώματος του Διστόμου), δηλώθηκε επισήμως και κατηγορηματικά, πως παραμένει ανοικτό θέμα.
Το έργο του Αντώνη Σαμαρά, την επομένη ημέρα των εκλογών, εκ των διαμορφούμενων συγκυριών, κρίνεται εξόχως δύσκολο.
Δεν περιορίζεται μόνο στις ενέργειες βασικής λειτουργίας ενός κράτους δικαίου, της ανάταξης της κατεστραμμένης μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, της απαλλαγής από τις δίχως σχεδιασμό φοροεπιδρομές, της αξιοποίησης του πλούτου, αλλά ΚΑΙ στην επανατοποθέτηση της Ελλάδας, στο Διεθνές διαπραγματευτικό πάνελ.
Ισότιμα, με ευθύνη απέναντι στο λαό και την αρχέγονη ιστορία αυτού του τόπου.
Η θεραπεία, της μεγάλης πληγής του κύρους της πατρίδας μας, δεν είναι μία έννοια θεωρητική που εκφράζεται μέσα από ιδεολογικά κείμενα και κοινωνικοπολιτικούς στοχασμούς.
Αποτελεί, Το Μεγάλο Εθνικό Σχέδιο, που έχει ως άξονες δράσης, την οικονομική ευμάρεια, την κοινωνική συνοχή και την διεθνή γνωστοποίηση του πραγματικής διάστασης του Ελληνικού «προβλήματος».
Οι πολίτες αυτής της χώρας, που δεν εκφράζονται από τους χαρακτηρισμούς «Διεφθαρμένοι» και «Τιτανικός», απαιτούν την επομένη των εκλογών, την οικονομική τους και ηθική αποκατάσταση.
Εντός και εκτός των τειχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: