Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Απέκλεισαν αιφνιδιαστικά το λιμάνι οι ιδιοκτήτες ταξί - “Μπλόκο” και πάλι στον τουρισμό

* - Εμποδίζουν τουρίστες να μπούνε σε κρουαζιερόπλοιο
* - Έκλεισαν την την πύλη Ε11
* - Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι προσπαθούν να βάλουν τους τουρίστες από άλλη πύλη

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί απέκλεισαν λίγο πριν τις 07:00 το πρωί την πύλη Ε11 στο λιμάνι του Πειραιά εμποδίζοντας την είσοδο τουριστών στα κρουαζιερόπλοια. Όπως άλλωστε είχαν πει τις προηγούμενες μέρες θα έκαναν αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς σε... αρκετά σημεία της χώρας.
 
Για σήμερα επέλεξαν και πάλι το λιμάνι αυτή την φορά όμως έβαλαν στόχο τα κρουαζιερόπλοια με τους τουρίστες. Οι εργαζόμενοι μάλιστα στο λιμάνι προσπαθούν να ανοίξουν την Πύλη Ε12 για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες που θέλουν να μπουν σε κρουαζιερόπλοιο για να κάνουν κρουαζιέρα στο Αιγαίο.
 
Σε λίγη ώρα μάλιστα φτάνει και κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι με περίπου 5.500 τουρίστες και παραμένει άγνωστο αν θα τους επιτραπεί να βγούνε.
 

Εν το μεταξύ αιφνιδιαστικά το βράδυ της Τετάρτης οι οδηγοί ταξί ζήτησαν άμεσα μία συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση προκειμένου να συζητήσουν όλες τις λεπτομέρειες για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Σε αυτή την εξέλιξη φαίνεται πως βοήθησε η παρέμβαση του πρωθυπουργού, αλλά ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα αποδεχτεί την πρόσκλησή τους ο κ. Ραγκούσης και ειδικά μετά και το σημερινό αιφνιδιαστικό μπλόκο στο λιμάνι.


Την ίδια ώρα "ραβασάκια" από την τροχαία ξεκίνησαν να παραλαμβάνουν από το πρωί περίπου 600 ιδιοκτήτες ταξί, στο πλαίσιο των τριών μεγάλων δικογραφιών που σχηματίστηκαν για τις δράσεις την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων και όλες όσες τμηματικά συντάχθηκαν στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι και σήμερα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: