Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Η πολιτική νίκη του Βενιζέλου


Η εικόνα του Γιάννη Ραγκούση να κατεβαίνει τα σκαλιά του Μεγάρου Υπατία, ακολουθούμενος από τον Ανδρέα Λοβέρδο και την Άννα Νταλάρα, μετά τη λήξη της περιπέτειας της Κυβέρνησης με τους μετανάστες απεργούς πείνας, αποτύπωσε μια θεμελιώδη πολιτική επικράτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η περιπέτεια κράτησε 44 ημέρες
Μονάχα όμως την τελευταία εβδομάδα, δηλαδή, μετά την ηχηρή και δημόσια παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κινήθηκαν οι αρμόδιοι της Κυβέρνησης με τους δέοντες ρυθμούς
Για να καταλήξει η ιστορία αυτή σε ένα...
δυσδιάκριτο συμπέρασμα, με τους μετανάστες να πανηγυρίζουν, κάποιους να μην μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς κέρδισαν, και τον Γιάννη Ραγκούση, για λογαριασμό της Κυβέρνησης, να ξεκαθαρίζει ότι επετεύχθησαν οι στόχοι που είχε θέσει το Μέγαρο Μαξίμου. Η δε Αντιπολίτευση, εξαπολύει ήδη τα βέλη της.
Σε κάθε περίπτωση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πιστώνεται την επίλυση του γόρδιου δεσμού, καθώς από τη στιγμή που βγήκε ο ίδιος δημοσίως και «τράβηξε το αφτί» του Γιάννη Ραγκούση, το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε εντολή στον Υπουργό Εσωτερικών να τελειώνει άμεσα με αυτή την εκκρεμότητα, που κρατούσε ανοικτό για το ΠΑΣΟΚ μέτωπο με την κοινωνία. 
Και την τελείωσε.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: