Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Υπό το κράτος του πανικού το κράτος του Γιωργάκη

Ντομινίκ Στρος-Καν (στο γαλλικό Canal+): «Οι Ελληνες είναι βουτηγμένοι στα σκατά. Και μάλιστα πολύ βαθειά!»- άρα θέμα «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», που έλεγε ο Γιωργάκης, δεν τίθεται! έχουμε ήδη βουλιάξει «και μάλιστα πολύ βαθειά» στον πάτο των βεσπασιανών- εμείς οι «κοπρίτες», εμείς οι «τεμπελήδες», εμείς του Πάγκαλου οι εκδρομείς... 
Ο κυρ Νταβούτογλου, του ξίνισε ο τρόπος με τον οποίον μεγάλο μέρος του ελληνικού Τύπου περιέγραψε (και ανέλυσε) την επίσκεψή του- ε, να μας βάλει φυλακή! μαζί με τους εξήντα Τούρκους συναδέλφους δημοσιογράφους που έχουν αυτήν τη στιγμή κλεισμένους στα πολυπολιτισμικά νεο-οθωμανικά μπουντρούμια.
Ο,τι ήθελε έλεγε ο πολύς... σερασκέρης όσον πατούσε το πόδι του στη χώρα μας, για Τούρκους μειονοτικούς, casus belli, Καστελόριζα και δεν συμμαζεύεται, κιχ η κυβέρνηση! Μούγκα, σιωπή, σιλάνς! ...


Την ίδιαν ημέρα που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητούσε απ' την Τουρκία την άρση του casus belli κατά της Ελλάδας, την παύση των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και την άμεση κύρωση (απ' την Τουρκία) του Δικαίου της Θαλάσσης, ο κυρ Νταβούτογλου μας μάθαινε εδώ γεωγραφία, πατριδογνωσία και ιμπεριαλιστικό εθνικισμό σε επίπεδο δραγουμάνου της Υψηλής Πύλης.
Για όλα αυτά η κυβέρνηση κιχ! -ποιος Θανάσης; ....
- άσε τους νεο-οθωμανούς να εδραιώνουν τις διεκδικήσεις τους μέσα στον ίδιο μας τον οίκο- στον κατευνασμό εμείς!
Όμως, αυτή η τακτική δεν διασφαλίζει την ειρήνη, αντιθέτως φέρνει πιο κοντά τον πόλεμο.
Η Τουρκία, είτε του βαθέος κράτους είτε των στρατηγών είτε κοσμική είτε ισλαμοειδής, έχει μία και σταθερή εξωτερική πολιτική.
Υπό τον τίτλο «Έπεσε ο φερετζές» έγραφε χθες στα «ΝΕΑ» ο εκλεκτός συνάδελφος κ. Νότης Παπαδόπουλος: «Δυστυχώς η επίσκεψη Ντ. στην Ελλάδα ήταν μια απογοήτευση για όσους επιθυμούν την ελληνοτουρκική προσέγγιση. Ευτυχώς -απ' την άλλη πλευρά- που πραγματοποιήθηκε για να γίνει σαφές και στους καλόπιστους ότι η τουρκική πλευρά, παρά τα όσα κατά καιρούς διατυμπανίζει (...) επί της ουσίας παραμένει αμετακίνητη στις προκλητικές αξιώσεις της.
Μάλιστα, δεν χάνει ευκαιρία να προσθέτει κι άλλες»...

Δρούτσας; ποιος Δρούτσας; 

http://citypress-gr.blogspot.com/2011/03/blog-post_6839.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: