Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ξεπουλούν τα πάντα σε ντόπια και ξένα αρπακτικά για ένα κομμάτι ψωμί

Όλγα Τρέμη: Η κα Μέρκελ είπε στους βουλευτές της πριν από λίγο, είναι και καλά και κακά αυτά που θα σας πω, ότι εμείς είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε μείωση του επιτοκίου δανεισμού της Ελλάδας, υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει σε πώληση κρατικής περιουσίας. 
Πως το σχολιάζετε αυτό;
Γ. Πεταλωτής: Αυτό δεν χρειάζεται να μας το πει κάποιος ξένος, εμείς βάλαμε έναν πήχη και μάλιστα ένα φιλόδοξο πήχη για τα 50 δισεκατομμύρια γιατί η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι απαραίτητη προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε..


Δελτίο ειδήσεων Mega 10/3

Πριν δυο μέρες είχαμε αναρτήσει ένα βίντεο με συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις μεθοδεύσεις του Αμερικανοτσολιά Παπανδρέου να οδηγήσει τον εργαζόμενο λαό της χώρας μας στα νύχια του ΔΝΤ.  
Εκτός αυτού ας δούμε πώς κατόρθωσε να εξαρθρώσει κάθε παραγωγικό ιστό της χώρας οδηγώντας την Ελλάδα σε μια κατάσταση που θα αναφέρουμε παρακάτω.
Δείτε πρώτα το video:


Επικαλούμαστε στοιχεία που αναφέρει σε χθεσινό του άρθρο, στο «Ποντίκι» ο οικονομολόγος-αναλυτής Δημήτρης Καζάκης:

«Η αποσύνθεση της ελληνικής οικονομίας.
Εν τω μεταξύ η Ελλάδα συνεχίζει να πεθαίνει και να αποσυντίθεται. Τα οικονομικά δεδομένα ξεπερνούν κάθε δυσοίωνη πρόβλεψη. Το ΑΕΠ της χώρας, αν υπολογιστεί σε σταθερές τιμές του 2000, μειώθηκε το 2010 κατά 6,8%! Κι αυτό αποτελεί προσωρινή εκτίμηση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από την αρχή της μεταπολίτευσης και οφείλεται πρωτίστως στην τρομακτική συρρίκνωση της κατανάλωσης και στην πτώση των επενδύσεων, που αισίως βρίσκονται στο επίπεδο του 1998.

Η δεκαετία του ευρώ είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ για τις επενδύσεις.
Ο δείκτης όγκου λιανικών πωλήσεων, δηλαδή ο τζίρος της αγοράς σε πραγματικές τιμές, σημείωσε μείωση κατά 6,2% και κατρακύλησε αισίως στο επίπεδο του 2004, ενώ ο δείκτης κύκλου εργασιών μειώθηκε το 2010 κατά 1,1%. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον δείκτη τιμών καταναλωτή να τρέχει με ρυθμό 5,2% σε δωδεκάμηνη βάση και να υπερβαίνει τον μέσο τιμάριθμο της ευρωζώνης σχεδόν κατά 4%. Ούτε επί-σης τον δείκτη τιμών παραγωγού στη βιομηχανία να τρέχει με ρυθμό 7,3% σε δωδεκάμηνη βάση! Κάτι που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των τιμών των εισαγωγών κατά 9,4%. Με τον τρόπο αυτό η χώρα κυριολεκτικά λεηλατείται από τις μονοπωλιακά υψηλές τιμές των εισαγόμενων προϊόντων που υπερβαίνουν τον αντίστοιχο μέσο όρο της ευρωζώνης κατά 5%.
Την ίδια ώρα η εξωτερική εικόνα της ελληνικής οικονομίας επιδεινώνεται ραγδαία».

Σ’ αυτή την δραματική πραγματικότητα η επόμενη κίνηση του Παπανδρέου-Τσολάκογλου είναι να ξεπουλήσει στην κυριολεξία την χώρα. Είναι αυτό που δήλωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προπαγάνδας στο Mega και αναφέραμε αρχικά.


Στο βίντεο που παραθέτουμε μπορεί να κάνουμε δυο βασικές διαπιστώσεις.

1ον Ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ δεν έχει αντίρρηση να γίνει επιμήκυνση του ελληνικού δανείου, και πιθανόν του ληστρικού επιτοκίου δανεισμού –για να είναι σίγουροι ότι οι ξένοι τοκογλύφοι θα πιουν το αίμα του ελληνικού λαού με το μπουρί της σόμπας- κάτι αναμενόμενο εξάλλου, με την προϋπόθεση ότι θα ξεπουλήσουμε σε ντόπια και ξένα αρπακτικά, για ένα κομμάτι ψωμί, εταιρείες του Δημοσίου, νησιά και εκτάσεις φιλέτα και ότι άλλο ακίνητο μπορεί να αξιοποιηθεί από τους αετονύχηδες του real estate.

Και θα δείτε σύντομα ότι ο πολιτικός απατεώνας Παπανδρέου δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα να υλοποιήσει τις απαιτήσεις της Μέρκελ άσχετα αν ήταν ο ίδιος που μόλις πριν λίγο καιρό δεσμευόταν ότι η μη πώληση της δημόσιας περιουσίας θα γίνει νόμος του κράτους. (Εκτός φυσικά αν ξεσηκωθεί ο κόσμος και πάρει τον κυβερνητικό θίασο με τις πέτρες κάτι που δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

2ον Ότι σ’ αυτή την προσπάθεια της η κυβέρνηση έχει δίπλα της, πολύτιμο δεκανίκι το ακροδεξιό κόμμα του Καρατζαφύρερ. (Στο βίντεο βλέπουμε τις αγάπες Πάγκαλου-Καρατζαφέρη που άλλωστε κρατούν από πολύ παλιά). 
Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια: