Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Τι ακριβώς περιμένει ο κόσμος;


Ειδικά η "χαμένη γενιά" όπως οι ίδιοι οι εκμεταλλευτές μας τους αποκαλούν, οι νέοι δηλαδή, πραγματικά δεν έχουν πλέον "στον ήλιο μοίρα" - τουλάχιστον όχι η πλειοψηφία τους.
Στην Τυνησία και στην Αίγυπτο και αλλού, είπαν "δεν πάει άλλο", βγήκαν στο δρόμο και "τάραξαν τα νερά", έδιωξαν και μερικούς δικτατορίσκους, και ξεκινούν να χτίσουν κάτι το καινούργιο. Άσχετα με το τι θα καταφέρουν ή όχι, τουλάχιστον προσπαθούν.
Το να σε ρημάξουν χωρίς εσύ να δώσεις έστω ένα χτύπημα "για την τιμή των όπλων", αυτό όμως είναι η απόλυτη ξεφτίλα.
Και απλά δεν είναι αποδεκτό...
Έχουν τρομοκρατήσει τον κόσμο, τον κυβερνούν ένα μάτσο ντόπια και ξένα παράσιτα που τον πλακώνουν στο ξύλο, του λένε ψέματα, τον ξεζουμίζουν, τον αφήνουν χωρίς δουλειά, και αυτός κάθεται να τους ακούει με το φυλοκάρδι του να τρέμει, αναμένοντας παθητικά τον αργό του θάνατο.
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να διατηρηθεί για πολύ. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει, να κηρυχθεί στάση πληρωμών (μιας και το χρέος έτσι και αλλιώς δεν αποπληρώνεται) και έξοδος από το ευρώ (που έτσι και αλλιώς θα σπαράσεται μετά τη στάση πληρωμών, ειδικά από τη στιγμή που πιθανότητα η Ελλάδα θα βρει και μιμητές αν κάνει την αρχή). Και να χτυπηθούν επιτέλους και τα κάθε λογής παράσιτα που κυκλοφορούν και έχουν ακόμα και τώρα το θράσος να μιλάνε και από πάνω καθημερινά στα Media.

Μερικές συνοδευτικές ειδήσεις, με κινητοποιήσεις που ανεβαίνουν, αλλά έχουν ακόμα σποραδικό χαρακτήρα. Τουλάχιστον όμως "κάτι κινείται", αυτό είναι σίγουρο. Εμείς θα κουνηθούμε;


Πορτογαλία: Διαδηλώσεις για τα εργασιακά ξεκινούν από κίνηση στο facebook
Με μία πρωτόγνωρη ανεργία, που το περσινό έτος έφθανε το 10,8%, η Πορτογαλία αριθμεί 620.000 ανέργους, η πλειονότητα των οποίων είναι νέοι κάτω των 35 ετών.

Τον αριθμό των 50.000 υπογραφών συγκέντρωσε η πρόσκληση για να πραγματοποιηθεί το Σάββατο μία διαδήλωση κατά της μετατροπής των εργασιακών σχέσεων σε κατά κύριο λόγο συμβάσεις προσωρινής απασχόλησης, στα πλαίσια μίας εκστρατείας που έχει δρομολογήσει μέσω του Facebook μία ομάδα νέων επιχειρώντας να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο κατά της «επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας και εκπαίδευσης».

Περιορισμένη αρχικά στη Λισαβόνα και στο Πόρτο, η κίνηση «Διαμαρτυρία μίας γενεάς σε απόγνωση» απλώθηκε σε όλη τη χώρα και πλέον οι κινητοποιήσεις της προβλέπεται να διοργανωθούν σε 11 πόλεις της χώρας.

Η κίνηση «αναδύθηκε με αυθόρμητο τρόπο, μέσα από το Facebook και είναι απότοκος της δυσαρέσκειας μίας ομάδας νέων, οι αισθάνονταν πως θα έπρεπε να κάνουν κάτι για να προσελκύσουν την προσοχή στην επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και της παιδείας στην Πορτογαλία».

Spain airport strike could hit holidays
Travellers heading to Spain for Easter face chaos after the country's main trade unions announced 22 days of planned strikes.

They including four during Easter week and other walkouts have been called for the May bank holiday, and at the height of summer.

Unions are protesting at the government's partial privatisation of the airport management company.

They argue that this will lead to airport closures and job losses.

Γερμανία : Χιλιάδες εργαζόμενοι κατά των μορφών εργασίας
Περίπου 210.000 εργαζόμενοι διαδήλωσαν σήμερα απ’ άκρου εις άκρον στη Γερμανία διαμαρτυρόμενοι κατά των προσωρινών μορφών εργασίας, σύμφωνα με τον τόνο που έδωσαν στην κινητοποίηση οι οργανωτές της, το πανίσχυρο βιομηχανικό συνδικάτο IG Metall.

«Σε τούτη την περίοδο της ανάπτυξης, εμείς ξεσηκωνόμαστε κατά της υποβάθμισης των συνθηκών εργασίας εξαιτίας της μαζικής ροπής προς την εποχική εργασία και τις προσωρινές θέσεις εργασίας», τόνισε από το Μπρούσνβικ (βορράς) ο πρόεδρος του συνδικάτου Μπέρνολντ Χούμπερ.

«Θέλουμε να αποστείλουμε ένα μήνυμα στους εργοδότες και τους πολιτικούς ιθύνοντες: θα πρέπει να σταματήσουν αυτήν την πορεία του ντάμπινγκ εις βάρος του ανθρώπινου παράγοντα», πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με τον οποίον στο τέλος θα πληγεί η ικανότητα της χώρας για καινοτομία.

Έπειτα από τις θυσίες που έκαναν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της μακράς κρίσης, πλέον ζητούν να τους καταβληθεί το μερίδιο από τη σημαντική ανάπτυξη 3,6%, που κατέγραψε η χώρα κατά το 2010 και ιδιαίτερα αύξηση μισθών και τερματισμό της προσωρινής εργασίας.

Ένταση μεταξύ συμβασιούχων και ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας
Πορεία στον Άρειο Πάγο

Περίπου 300 συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν έξω από τον Άρειο Πάγο ζητώντας την μονιμοποίησή τους. Κατά την πορεία τους επί της οδού Χ.Τρικούπη δημιουργήθηκε ένταση με άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Νωρίτερα, οι συμβασιούχοι είχαν αποκλείσει την οδό Ιπποκράτους, προσπαθώντας να φτάσουν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Πέταξαν πορτοκάλια στον Σκανδαλίδη στην Πάτρα - Δείτε το βίντεο
Γέμισε πορτοκάλια το ξενοδοχείο "Αστήρ" από αγρότες της περιοχής, που ανέμεναν τον Κώστα Σκανδαλίδη. Κατά την είσοδό στο ξενοδοχείο "Αστηρ"στην αίθουσα του οποίου διεξαγόταν το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδα του πέταξαν επίσης και ντομάτες.

Οι κοινωνικές αντιδράσεις απέναντι σε πολιτικά πρόσωπα συνεχίζονται αμείωτες. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο αγροτών βρέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος συμμετείχε στο Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Οι αγρότες που δηλώνουν αγανακτισμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης, μπήκαν αργότερα στην αίθουσα που συνεδρίαζε το περιφερειακό συμβούλιο και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον υπουργό
Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια: