Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ανιστόρητος παχυδερμισμός!

Θέλοντας να τορπιλίσει την συναίνεση που επιχείρησε με τον λόγο του ο αέναος εχθρός του Ευάγγελος Βενιζέλος, ο έτερος των αντιπροέδρων της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, υπέπεσε σε βαρύτατο πολιτικό και ιστορικό ατόπημα.
Επιδεικνύοντας πρωτοφανή πολιτικό παχυδερμισμό και θυμίζοντας τακτικές τύπου Λαλιώτη, υποστήριξε στη Βουλή, ότι

  η «δημοκρατία ήρθε με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981».
Στην έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που ...
αποχώρησε από τη συνεδρίαση, μεσολάβησε πυροσβεστικά ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος άδειασε τον αντιπρόεδρό του, ισχυριζόμενος ότι πράγματι το 1974, ο Καραμανλής δημιούργησε την ισχυρή μεταπολιτευτική δημοκρατία.
Έντονη ήταν και η αντίδραση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος αφού μίλησε για την προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ζήτησε και πάλι, την τοποθέτηση του ανδριάντα του Εθνάρχη, στο περιστύλιο της Βουλής, δίπλα σε εκείνον του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι «έπεσε το προσωπείο της συναίνεσης. Ο κ. Πάγκαλος μας πήγε 30 χρόνια πίσω. Μαύρη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ. Τόλμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να πει ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα γεννήθηκε το 1981, αν είναι δυνατόν».
Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος




Προκλητικά αναιδής όπως πάντα ο Πάγκαλος... 
Σίγουρα στημένη Πασοκική φάση... αίσχος τους!

Ο Παπανδρέου έβαλε τον Πάγκαλο να πολώσει το κλίμα και να δυναμιτίσει τη συναίνεση…


Παραθέτουμε το ρεπορτάζ και την άποψη μας:"Στα λόγια του Πάγκαλου, άμεση ήταν η αντίδραση από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κ. Τασούλα ο οποίος αφού διαμαρτυρήθηκε εντονότατα κάλεσε τον κ. Πάγκαλο να ανακαλέσει διότι προσβάλει τον Ελληνικό λαό. 
Στην άρνηση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε από την αίθουσα με τον Γ. Παπανδρέου να ρίχνει λάδι στη φωτιά λέγοντας απευθυνόμενος προς τους αποχωρούντες βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με φανερή πρόθεση να πολώσει το κλίμα και ουσιαστικά δυναμιτίζοντας την όποια συναίνεση: «θέλατε αφορμή για να φύγετε; Σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα στιγμή; Κανείς δεν είπε ως το ‘74 δεν ήρθε δημοκρατία στη χώρα. Αλλά βεβαίως ήρθε μετά 10-ετίες αποστασιών, φυλακίσεις… ήρθε μια τάξη!» χωρίς να καταδικάσει έστω την πρόκληση – μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο – από τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του Θ. Πάγκαλο.
Λίγη ώρα αργότερα η Νέα Δημοκρατία με παρότρυνση του Α. Σαμαρά επέστρεψε στην αίθουσα εξηγώντας ο ίδιος ότι η αποχώρηση ήταν συμβολική απόδειξη πως η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία  στην Ελλάδα είναι στέρεη, λειτουργεί και έχει συναίσθηση ευθύνης. Παίρνουμε μαζί στο εξωτερικό αυτό το μήνυμα! Δεν φύγαμε από πείσμα αλλά για να συμβολίσουμε πως προστατεύουμε τους θεσμούς και δεν δεχόμαστε τους συκοφάντες της δημοκρατίας! Είναι σήμερα μαύρη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ και να τη θυμάστε…!
Κατά τα άλλα ο εγγονός του δικτάτορα, ο κ. “μαζί τα φάγαμε” που δεν τολμάει να κυκλοφορήσει έξω χωρίς συνοδεία ανέλαβε να ανεβάσει το ηθικό των οπαδών του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ με το μόνο που ήξεραν όλοι τους να κάνουν καλά: Τον διχασμό!
Θα επαναλάβουμε τα λόγια του κ. Σαμαρά στη Βουλή: 
"Του απαντάμε ότι το ‘74 δεν γεννήθηκε τότε μια Δημοκρατία, αλλά η Δημοκρατία από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή"

Προς «διόρθωση» λοιπόν της χθεσινής αποστροφής του Θεόδωρου Πάγκαλου, το 1981 δεν ήρθε η Δημοκρατία στην Ελλάδα. Αλλά η Δημοκρατία… πήγε στο απόσπασμα, όπως έγραψε σε ολόκληρο βιβλίο ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πάγκαλε, η δημοκρατία στη χώρα μας καταλύθηκε το 1981. Είχατε φέρει τότε μια μορφή σύγχρονης δικτατορίας. Πιστεύω να μην ξεχάσατε τις πράσινες κάρτες που όποιος τις είχε, είχε και τις πόρτες ανοιχτές.. Έφτασε η ΠΑΣΚ στην ΕΡΤ να βγάζει 97%!!! Να χαρώ εγώ την δημοκρατία που μας φέρατε.. Τολμούσε εκείνη την εποχή, κάποιος απλός πολίτης να μιλήσει στο καφενείο κατά του ΠΑΣΟΚ; Δεν θά βρισκε δουλειά όχι μόνο αυτός αλλά και τα παιδιά του.. Ποια η διαφορά του κόμματός σας με την δικτατορία; Μόνο που δεν τους στέλνατε στην Γυάρο..