Υπό τον τίτλο «Τι πήγε στραβά στην Ελλάδα», το βρετανικό δίκτυο BBC επιχειρεί σε επτά επιγραμματικές... αναφορές, με τη συνοδεία φωτογραφιών, να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα.
- Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, που την οδήγησαν να εγκαταλείψει τη δραχμή προς χάρη του ευρώ το 2001, διευκόλυνε τη...
δανειοληπτική ικανότητα της χώρας.
δανειοληπτική ικανότητα της χώρας.
- Η Ελλάδα άρχισε να ξοδεύει ασύστολα, με αποκορύφωμα τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, που ξεπέρασε τις δυνατότητες του προϋπολογισμού.
- Η χώρα χτυπήθηκε από την ύφεση, γεγονός που σήμαινε ότι έπρεπε να ξοδεύει περισσότερο και λαμβάνει πίσω λιγότερα από τη φορολογία. Υπήρχαν ...
επίσης αμφιβολίες για την ακρίβεια των ελληνικών στατιστικών στοιχείων της Οικονομίας.- Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας οδήγησαν τους δανειστές να επιβάλουν μεγαλύτερο επιτόκιο στα δάνειά τους. Επίσης η μεγάλη φοροδιαφυγή έπληξε το κράτος.
- Υπήρξαν μεγάλες διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης για τη μείωση του ελλείμματος, όπως περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και στις συντάξεις, μειωμένα επιδόματα και αύξηση της φορολογίας.
- Η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει στη λήψη ενός δανείου 110 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ και τώρα, ένα χρόνο μετά, χρειάζεται και δεύτερο πακέτο στήριξης.
- Οι υπουργοί της Ευρωζώνης φοβούνται ότι αν η Ελλάδα πτωχεύσει θα είναι πολύ πιο δύσκολο να δανειστούν χρήματα άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου