Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Δήλωση Θοδωρή Ρουσόπουλου για την καταδίκη Αυτιά, Βλάχου και Ντάσκα

Οι δημοσιογράφοι Γιώργος Αυτιάς, Γιώργος Βλάχος και Γιάννης Ντάσκας στον τηλεοπτικό σταθμό «Άλφα» είχαν αποδυθεί από το 2008 σε σειρά υβριστικών σχολίων για εμένα. 
Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξουν ότι «πλούτισα μέσα από την πολιτική». 
Τους κατέθεσα αγωγή. 
Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας (13.05.2010) παρέδωσα στο δικαστήριο αδιάσειστα στοιχεία που αποδείκνυαν την διαφάνεια της οικονομικής μου πορείας, ως δημοσιογράφος και ως πολιτικός.  
Σήμερα εξεδόθη η απόφαση με την οποίαν δικαιώνομαι απολύτως και καταδικάζονται οι τρείς δημοσιογράφοι.
Στο σκεπτικό του δικαστηρίου αναφέρονται: 
«Διαπιστώνεται ότι υπάρχει πρόθεση που κατευθύνεται ειδικά στην προσβολή της τιμής του ενάγοντος (Θ. Ρουσόπουλου), με αμφισβήτηση της ηθικής ή κοινωνικής αξίας του προσώπου του ή με ονειδισμό, καταφρόνηση ή περιφρόνηση αυτού  και με τρόπο που δεν ήταν αντικειμενικά αναγκαίος για τη δέουσα απόδοση του περιεχομένου της σκέψης εκείνου που φέρεται, ότι ενεργεί από δικαιολογημένο ενδιαφέρον, ο οποίος, μολονότι γνώριζε την έλλειψη αναγκαιότητας του τρόπου αυτού, παρ’ όλα αυτά τον χρησιμοποίησε για να προσβάλει την τιμή του άλλου». Και συνεχίζει η απόφαση: «Από τα παραπάνω συνεπώς προκύπτει ότι οι ισχυρισμοί  του δεύτερου και τρίτου εναγομένου (Γ.Βλάχου – Γ. Ντάσκα) και η ανοχή σε αυτούς του πρώτου εναγομένου (Γ.Αυτιά) ενέχουν καταφρονητική διάθεση σε βάρος του ενάγοντος (Θ.Ρουσόπουλου) και χρησιμοποιήθηκαν για να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή του, προσέβαλαν δε παράνομα την προσωπικότητά του και από την ανωτέρω προσβολή ο ενάγων υπέστη ηθική βλάβη».
Στους υβριστές μου επιδικάστηκε να πληρώσουν το ποσόν των 16.500 ευρώ (15.000 για την δυσφήμισή μου και 1.500 ευρώ για την δικαστική μου δαπάνη). Δεν έχει καμία σημασία το ποσόν.   
Άλλωστε από τότε που κατέθεσα την αγωγή δήλωσα ότι στόχος μου δεν ήταν η χρηματική αποζημίωση –γι’ αυτό και είπα ότι όποιο ποσό επιδικαστεί θα διατεθεί σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. 
Στόχος μου ήταν η ηθική μου αποκατάσταση δια της καταδίκης των υβριστών μου. Και ο στόχος αυτός επετεύχθη απολύτως.
Ο τηλεοπτικός σταθμός «Άλφα» που επίσης καταδικάστηκε σήμερα είναι αυτός που από το Καλοκαίρι του 2008 μου επιτέθηκε προσωπικά με αφορμή την υπόθεση Βατοπεδίου, εμφανίζοντάς με ως δήθεν «συντονιστή σκανδάλου». Για την υπόθεση αυτή έχει ήδη αποφανθεί η ολομέλεια της Βουλής από τις 16 Νοεμβρίου 2010, όταν όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα της αντιπολίτευσης (Ν.Δ-ΚΚΕ- ΛΑΟΣ- ΣΥΡΙΖΑ) και πάνω από τριάντα Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν ότι δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση.
Τρία χρόνια μετά από μια τεράστια προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική περιπέτεια, όλες οι εις βάρος μου κατασκευασμένες κατηγορίες κατέπεσαν η μία μετά την άλλη με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: