Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ο Βενιζέλος ζήτησε συγνώμη για το ΠΑΣΟΚ!


Η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση της οποίας είναι αντιπρόεδρος, αποτελούσε προφανώς το «go to» σκηνικό της βραδιάς.
Ο Υπουργός Οικονομικών, άρτι αφιχθείς από το Λουξεμβούργο όπου συνεδρίασε το Eurogroup, και αφού είχε προηγηθεί στη διάρκεια της ημέρας...
τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να ενημερώσει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα αποτελέσματα των ζυμώσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους, σήκωσε στις πλάτες του το δύσκολο εγχείρημα της πολιτικής συγχώρησης του ΠΑΣΟΚ.
Ξεκινώντας την ομιλία του με ένα μακρόσυρτο και εκκωφαντικό «ευχαριστώ» προς τους Έλληνες πολίτες, στους οποίους απέδωσε τα εύσημα για το γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει όρθια, παρά τη βαθιά κρίση στην οποία έχει περιπέσει, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε, για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, αυτό που ο ίδιος προέτρεπε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να κάνει, σε συνεδριάσεις του προηγούμενου υπουργικού συμβουλίου: Ζήτησε συγνώμη.
Μίλησε ακόμη για «ηθική ισορροπία» και «εσωτερική δικαιοσύνη», που θα πρέπει να συνεπάγονται τα επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα τα οποία προωθεί η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου, και αργότερα του Μνημονίου ΙΙ.
Απόψε το βράδυ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιβεβαίωσε τη στρατηγική στόχευση της επιλογής του για το «ταμείο» του κράτους: Ξεκινάει την απόπειρα ανάκαμψης, ξεριζώνοντας τις τραυματικές αναμνήσεις και εμπειρίες της κοινωνίας, από τη ρητορική του προκατόχου του.
Η ουσία ωστόσο παραμένει, να αλλάξει το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής, κάτι για το οποίο… έχει πολύ δρόμο μπροστά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: