Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Η γελοιοποίηση των 10 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Ευτυχώς, που συνέπεσε με την  απεργία στα ΜΜΕ η ανακοίνωση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής – πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση των ομολόγων.
Γλίτωσαν τον εξευτελισμό και τη γελοιοποίηση οι 10 βουλευτές του Κινήματος για όσα αστήρικτα και επιπόλαια υποστηρίζουν. 
Με αποκορύφωμα τη χθεσινή αποκάλυψη.
Συνέπειες αναπόφευκτες όταν οι «10», με επικεφαλής τον παλαιό συνδικαλιστή και πολιτικό Χρ. Πρωτόπαπα, δεν διαβάζουν τα κείμενα, δεν προσέχουν στις καταθέσεις μαρτύρων, θέλουν να ενοχοποιήσουν οπωσδήποτε παράγοντες της ΝΔ στη Ρηγίλλης.
Σ’ αυτή την ευγενική επιδίωξη – λούμπα έχουν επιδοθεί – πέσει οι «10» επίλεκτοι ανακριτές, εκ των οποίων οι εννέα είναι άσχετοι με τα διεθνή οικονομικά και τα ομόλογα και οι έξι για πρώτη φορά βουλευτές.
Αναφέρουν στο βαρύγδουπο πόρισμά τους ότι ο ...
τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Κουρής και υφιστάμενος του υφυπουργού Πέτρου Δούκα αποτελεί το πρόσωπο κλειδί του σκανδάλου των ομολόγων.
Γιατί ο Κουρής συνδέεται στενά με τον κατηγορούμενο πρόεδρο του ΤΕΑΥΦΕ Παν. Δεμέστιχα, όχι μόνο με στενή προσωπική σχέση, αλλά και με εμπορικά συμφέροντα (συνιδρυτές σε μια χρηματιστηριακή εταιρεία, την ΜΝΑ ΕΛΔΕ, αναφέρεται και το σχετικό ΦΕΚ του 1999).
Ενας άλλος κατηγορούμενος, ο Σ. Πρινιωτάκης, έχει καταθέσει ότι ο Δεμέστιχας ήταν ο αποδέκτης – χειριστής των μαύρων πληρωμών, που σκοπό είχαν να εξασφαλίσουν την προθυμία αρμόδιων φορέων και υπουργείων για την έκδοση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ!
Δεμέστιχας – Κουρής – Δούκας – Μαξίμου, να το βρώμικο κύκλωμα! Σκέφτηκαν. Κι ας υπάρχουν αλλεπάλληλες διαψεύσεις, είτε για τα χρήματα του λαδώματος (όπως εκείνες των Πρινιωτάκη, Αποστολίδη κ.λπ.) είτε για τον αποφασιστικό ρόλο Γ. Κουρή.
Όμως, οι 10 σοφοί του ΠΑΣΟΚ είναι γάτες. Η Δικαιοσύνη μετά 3,5 χρόνια ανάκρισης δεν κάλεσε ούτε για μάρτυρα τον Γ. Κουρή, δεν κατηγόρησε κανένα ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών (που εισέπραξε κανονικά όλα τα χρήματα των ομολόγων, μέχρις ενός ευρώ), ούτε έστειλε το φάκελο στη Βουλή. Δεν βρήκε δηλαδή ευθύνες πολιτικών προσώπων.
«Συγκάλυψη από τη Δικαιοσύνη», ξανασκέφτηκαν και βάλθηκαν να αντιγράφουν τα αναπόδεικτα, τα επιπόλαια και πρόχειρα του δήθεν πορίσματος Νικ. Ζορμπά. Εντιμου δικαστικού, αλλά με επικίνδυνο φανατισμό και εγωισμό. Είναι ο πρωτεργάτης της γκάφας Δεμέστιχα.
Ο Γ. Κουρής εξήγησε στην εμπαθή ομάδα του ΠΑΣΟΚ ότι όχι μόνο δεν γνώρισε ποτέ τον Παν. Δεμέστιχα, δεν είχε ποτέ εταιρεία με τον πατέρα Δημ. Δεμέστιχα, γιατί φίλος και συνεργάτης του ήταν ο….. ναύαρχος Γρηγ. Δεμέστιχας, ένας τελείως καλός άνθρωπος, που δεν υπήρξε ποτέ πρόεδρος ταμείου, που τον γράφει ξεκάθαρα το ΦΕΚ με όλα του τα στοιχεία!
Κι όμως σ’ αυτό το ΦΕΚ τον Αύγουστο του 1999 παραπέμπει το πόρισμα των10 του ΠΑΣΟΚ, ανεύθυνα και πλαστά.
Δεν πρόκειται για τη μόνη περίπτωση σπίλωσης στην υπόθεση των ομολόγων, την καταγέλαστη σε τέτοιες περιπτώσεις.
Κατόρθωμα των ευσυνείδητων 10 ανακριτών του ΠΑΣΟΚ (Πρωτόπαπας, Χάιδος, Αγάτσα, Αντωνακόπουλος, Γιαννακά, Μίχος, Οικονόμου Αθαν., Παναρίτη, Τζελέπης, Τσιαούση) με νοοτροπία και ήθος στρατοδίκη.
Του Μιχάλη Δημητρίου
adesmeytos

Δεν υπάρχουν σχόλια: