Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Όργιο φημών για έκτακτη σύνοδο κορυφής!

Διέψευσε το περιβάλλον του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Φαν Ρομπάι, τις πληροφορίες ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτης συνόδου κορυφής στο άμεσο μέλλον, προκειμένου να επιδείξουν ενότητα απέναντι στην κρίση χρέους της ευρωζώνης.
 
"Δεν προωθείται η σύγκληση ούτε του Eurogroup, ούτε του Συμβουλίου Κορυφής, για την αντιμετώπιση της κρίσης [...] Αρνούμεθα αυτήν την πιθανότητα", δήλωσαν οι ίδιες πηγές.
Νωρίτερα, πηγή της ισπανικής κυβέρνησης είχε δηλώσει ότι οι ηγέτες των κρατών της Ε.Ε. συζητούν για το ενδεχόμενο διεξαγωγής συνόδου κορυφής και εξετάζουν τη χρονική στιγμή που αυτή θα γίνει, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση θα ληφθεί σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
" Εάν το 'σήμα' από την ΕΚΤ είναι ανεπαρκές (σ.σ. για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης), η ανάγκη συνάντησης των ηγετών αυξάνεται.  
Η έκβαση της συνάντησης στην ΕΚΤ μπορεί να αλλάξει τα πράγματα", είχε σημειώσει η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις σχετικά με την ανάγκη σύγκλησης έκτακτης συνόδου. 
 enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: