Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ο Σαμαράς είπε στον πρόεδρο του ΕΛΚ οτι "επιδεινώνεται η ύφεση" !

Τις σοβαρές του αντιρρήσεις με τα αλλεπάλληλα μέτρα περιοριστικής πολιτικής, που επιδεινώνουν την ύφεση μάλλον, παρά περιορίζουν το έλλειμμα διατύπωσε ο Α. Σαμαράς στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση τους στις Βρυξέλλες και αναφερόμενος ειδικότερα στην ελληνική οικονομία, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι το σαφές μήνυμα είναι πως η ΝΔ έχει στηρίξει αποφασιστικά μέτρα και ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές, για την επίτευξη της δημοσιονομικής πειθαρχίας.
«Άλλωστε το κόμμα μας ξεκίνησε τα περισσότερα από αυτά τα μέτρα όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση και τα υποστηρίζει τώρα από τη θέση της αντιπολίτευσης», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος σημείωσε παράλληλα ότι «έχουμε σοβαρές αντιρρήσεις με ένα μείγμα πολιτικής, που επιτυγχάνει λιγότερο από 50% αποτελεσματικότητα ως προς τη μείωση του ελλείμματος».
Αναφορικά με την...
Οικονομική Διακυβέρνηση στην Ευρώπη, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η θέση της ΝΔ, όπως τη μετέφερε στον πρόεδρο Μαρτένς, συνοψίζεται στις έννοιες: Αξιοπιστία - Αποτελεσματικότητα - Δημοσιονομική Πειθαρχία.
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε ακόμη στον κ. Μαρτένς τις ανησυχίες του για τα πρόσφατα ρήγματα στην κοινωνική συνοχή της Ευρώπης τονίζοντας πως «εμείς, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, πιστεύουμε στην κοινωνική οικονομία της αγοράς, στον κοινωνικό φιλελευθερισμό». Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, υγιείς πολιτικές ελεύθερης αγοράς και δημοσιονομική πειθαρχία, πάνω σε στέρεες βάσεις κοινωνικής συνοχής.
Όπως τόνισε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική δημοσιονομική προσαρμογή σε μια οικονομία που καταρρέει, σε μια κοινωνία που διαλύεται.
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε επίσης ότι ο Πρόεδρος Μαρτένς αποδέχθηκε την πρόσκληση να παρευρεθεί στην Αθήνα, στις 14 Δεκεμβρίου, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κων. Καραμανλής», για να παρουσιάσει το βιβλίο του, την πολιτική αυτοβιογραφία του.
Σε δηλώσεις του, ο Β. Μάρτενς είπε ότι με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά έχει μια πολύ καλή σχέση και συνεργασία, αφού, όπως είπε, γνωρίζονται περισσότερο από 20 χρόνια.
Όπως τόνισε, εξίσου στενή είναι η σχέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τη Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας ότι το Νοέμβριο του 1992 υιοθετήθηκε η βάση του προγράμματος του ΕΛΚ για τη δημιουργία ενός μεγάλου πλειοψηφικού κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα υπόλοιπα θεσμικά όργανα της ΕΕ.
Την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΝΔ συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με την ομάδα ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Την Πέμπτη ο Α. Σαμαράς θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπέϊ.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: