Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Σύσταση ρωσο-βουλγαρικής κοινοπραξίας για τον South Stream

Ξεχάστε το αρχικό σχέδιο του διπλανού  χάρτη (κλικ)!
Η Ελλάδα παραχώρησε την θέση της στη Βουλγαρία και τώρα πετάει ... αητό! 
Μένουμε έξω από τον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης! 
Καμία πρωτοβουλία.

Όπως αποδεικνύεται ο Μπορίσοφ χρησιμοποίησε τον κ. Παπανδρέου για να ... έρθει αυτό το αποτέλεσμα! 
Συγχαρητήρια στον κ. Παπανδρέου, τα κατάφερε!
Που καταντήσαμε..!
Ας θέσει τώρα  ο κ. Παπανδρέου, ένα ακόμη ... δίλλημα στους Έλληνες!

Τη σύσταση της ρωσο-βουλγαρικής κοινοπραξίας η οποία θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης βιωσιμότητας για το τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, που θα διέρχεται από το βουλγαρικό έδαφος, αποφάσισαν οι πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας και της Ρωσίας, Μπόικο Μπορίσοφ και Βλαντιμίρ Πούτιν, αντίστοιχα.
Οι δύο άντρες, είχαν ...τηλεφωνική επικοινωνία, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε ότι η σύσταση της κοινοπραξίας θα γίνει τον επόμενο μήνα (15 Νοεμβρίου), τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου της Βουλγαρίας, την οποία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "ΒΤΑ".
Παράλληλα ο Βλ. Πούτιν εξέφρασε την ετοιμότητα της Ρωσίας να προμηθεύσει τη Βουλγαρία με εξαρτήματα ασφάλειας για τον αντιδραστήρα 6 του πυρηνικού σταθμού Κοζλοντούι, όσο το δυνατόν συντομότερα.
Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν επίσης την πρόοδο της υλοποίησης των συμφωνιών για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε.  
Οι πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας και της Ρωσίας συμφώνησαν να συνεχίσουν την επικοινωνία τους για τα κοινά έργα των δύο χωρών, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: