Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Απομακρυσμένο ή Παραμεθόριο Χωριό: "Δεν δικαιούσαι να έχεις μόρφωση" !

ι
Την διακαναλική την είδατε. Τα συμπεράσματα τα βγάλετε. Ότι είχε χαμηλή τηλεθέαση το ξέρετε. Ότι για άλλη μια φορά ψεύδεται το καταλαβαίνεται.
Και ενώ υποσχέθηκε, αναδιάρθρωση του μνημονίου, όπως το γνωστό, λεφτά υπάρχουν, να δώσει κάτι τις στους συνταξιούχους βγαίνει  ο αμφιλεγόμενος ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ και τι λέει ;  
Κόφτε τα όλα μην μείνει τίποτα να σωθούμε.  
Μόνο που σε αυτά που  λέει δεν περιλαμβάνει την επαγγελματική κλίκα του! 
Θα μου πεις  τι είναι αυτά που λες. Αιχμάλωτοι των  τραπεζών είμαστε  θα μίλαγε κατά των τραπεζών. Αν είναι δυνατόν! Έχεις δίκιο. 
Ας δούμε τι λέει και ο ΠΡΟΒΟ και θα σταθώ σε δύο περιπτώσεις που κάνουν μπαμ.
* Θεωρεί ο αμφιλεγόμενος  διοικητής ότι οι δαπάνες μεταφοράς μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές είναι εκτός λογικής ! 
Ναι αυτό  λέει. Δηλαδή τα παιδιά που  οι γονείς  τους μένουν  σε απομακρυσμένα χωριά δεν πρέπει να μορθωθούν! 
Ενώ τα παιδιά των τραπεζιτών έχουν δικαίωμα ! Βλέπεις τα παιδιά των τραπεζιτών είναι οι εκλεκτοί ενός ανώτερου ΘΕΟΥ ενώ αυτών στα χωριά στον καιάδα!   
Μάλιστα για να σωθεί η χώρα, αν μένεις σε μακρινό χωριό να πεθάνεις , να μην διαβάζεις , να σου δίνω ότι θέλω και δεν με ενδιαφέρει για σένα. 
Δηλαδή κακώς ζεις. Γιατί ζεις; Ρώτησες τις τράπεζες; Ρώτησες;
* Και ως προς τους  συνταξιούχους
Τι τα θέλετε τα  ΚΑΠΗ; Τις εκδρομές; 
Δεν πάτε καλύτερα στα νεκροταφεία να πιάσετε σειρά  μπας και απαλλαγούμε από την παρουσία σας! 
Διότι   αφού σας φάγαμε τις εισφορές και δεν έχουμε λεφτά γιατί να σας δίνουμε συντάξεις, και  θέλετε και ΚΑΠΗ και εκδρομές 
Νίκος Δ. Καράς 

Σχόλιο: Η φωτογραφία της ανάρτησης είναι από την οροσειρά της Ροδόπης , του Παρθένου Δάσους της Ελατιάς Δράμας - του παραμεθόριου Δήμου Παρανεστίου, που έχει  20 διάσπαρτους οικισμούς στα Ελληνο Βουλγαρικά σύνορα!
Είναι από τους Παγκόσμιους αγώνες αντοχής που κάνει κάθε χρόνο ο Δήμος Παρανεστίου!
Ας τους μιμηθούν οι "παραμεθόριοι μαθητές" για τη καθημερινή μετάβαση τους στο σχολείο της περιοχής που απέχουν και 20 km από την κατοικία τους. 

Υ.Γ.: Όχι στους αγώνες δεν είναι χορηγός η Τ.τ.Ε. , τά έξοδα καλύπτονται μόνο από τοπικούς χορηγούς και τον Δήμο, για να προβάλουν την περιοχή τους! 
Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

H Greenpeace πανηγυρίζει ότι νίκησε ... στον Αστακό


Η Greenpeace είχε ταχθεί ενάντια στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο LPG στον Αστακό από τις πρώτες κιόλας μέρες, αφότου ανακοινώθηκε η συνεργασία με το Κατάρ. Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών, η συγκεκριμένη μονάδα ήταν ρυπογόνος, επικίνδυνη για την ασφάλεια των κατοίκων και υπερτιμημένη ως προς τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για την εθνική οικονομία και την τοπική κοινωνία.
Ευτυχώς τελικά το σχέδιο ναυάγησε.Προφανώς, μας ικανοποιεί μία τέτοια εξέλιξη. Η ικανοποίηση αυτή δεν μπορεί όμως παρά να αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση, καθώς αποτυπώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να:
o Κινηθεί στα όρια της αντισυνταγματικότητας σε μία σπασμωδική προσπάθεια να προσελκύσει επενδύσεις, δημιουργώντας έτσι ένα επικίνδυνο προηγούμενο.
o Ακυρώσει κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία που έχει πάρει μέχρι τώρα στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης.
o Υποθηκεύσει το μέλλον μίας ολόκληρης περιοχής (Ν. Αιτωλοακαρνανίας), στο όνομα της εξόδου από την οικονομική κρίση.
Η αρνητική αυτή εξέλιξη για την κυβέρνηση, έστω και έμμεσα, αφήνει ένα περιθώριο αισιοδοξίας ότι τελικά η Ελλάδα θα μπει σε μία πράσινη τροχιά ανάπτυξης. Η κυβέρνηση απέτυχε να υλοποιήσει μία επικίνδυνη επένδυση σε εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα, ίσως όμως έτσι αντιληφθεί ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η εξοικονόμηση ενέργειας είναι οι πραγματικά αποδοτικές επενδύσεις, πολύ απλά γιατί βάζουν τον Έλληνα πολίτη στον επίκεντρο της αναπτυξιακής προσπάθειας.